( Y  υγεια και ομορφια m)

 

ΡΗΞΗ ΤΗΣ ΙΓΝΥΑΚΗΣ ΚΥΣΤΗΣ (BAKER) ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΙΜΕΙΤΑΙ ΕΝ ΤΩ ΒΑΘΕΙ ΦΛΕΒΙΚΗ ΘΡΟΜΒΩΣΗ

 Δρ. Αντώνιος Αγγουλές   

 

Η ΟΣΦΥΑΛΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

Δρ. Αντώνιος Αγγουλές, Καθηγητής Παναγιώτης Παπαγγελόπουλος

 

ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΤΙΚΑ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΑ ΚΑΤΑΓΜΑΤΑ

Δρ. Αντώνιος Αγγουλές

 Τραυματισμοί από πτώσεις στην τρίτη ηλικία

 

      ΤΙ   ΕΙΝΑΙ  Η  ΝΟΣΟΣ  ΤΟΥ  ΓΡΑΦΕΙΟΥ ;    

 

 Για όλα όσα πρέπει  να ξέρετε  για το  γραφείο  σας πληροφορεί  ο Χειρουργός Ορθοπεδικός Τραυματιολόγος,- διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής  Πανεπιστημίου Αθήνας  κ. Αντώνης Γ. Αγγουλές.>>>>>  

      

       Πόσο   Ιδεοψυχαναγκαστικοί   είσαστε;    

 

        Στις δυτικές κοινωνίες είναι σύνηθες να προάγεται ο ορθολογισμός και να δίνεται έμφαση στην σκέψη και στην πράξη. Ο σύγχρονος άνθρωπος αντλεί μεγάλη ικανοποίηση από την ικανότητα του να παράγει σκέψη, αλλά πολλές φορές αυτό είναι σε βάρος της συναισθηματικής του οντότητας καθώς και ικανοτήτων όπως η ονειροπόληση, η διαίσθηση, οι καλλιτεχνικές επιτεύξεις. Είναι γνωστό ότι στις δυτικές κοινωνίες επικρατεί ένα είδος σνομπισμού προς αυτές τις δυνατότητες εκτός και αν κάποιος είναι διάσημος και οικονομικά επιτυχημένος. Δείτε  όλο το θέμα

 

   Ευεργετικές οι φλούδες  φρούτων και λαχανικών

 

      Πετάξτε τους αποφλοιωτές και συνηθίστε να τρώτε τα φρούτα και τα λαχανικά με τη φλούδα τους. Μια τέτοια αλλαγή συνηθειών, θα μπορούσε να απογειώσει την καθημερινή απορρόφηση βιταμινών από τον οργανισμό και να αυξήσει τα αποθέματα ενέργειας- πέραν τού ότι συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου. Δείτε περισσότερα.

 

    Τρώτε  τροφές  που  βελτιώνουν τη διάθεση: είμαστε ότι τρώμε

 

      To ότι είμαστε ότι τρώμε είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός. Τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις ότι τα συναισθήματά μας και κατά συνέπεια η διάθεσή μας επηρεάζονται αισθητά από την ποιότητα της διατροφής μας. Δείτε περισσότερα:

                     Το  Μεταβολικό  Σύνδρομο  

       Ένα από τα άκρως ενδιαφέροντα θέματα που απασχολούν μεγάλη μερίδα επιστημόνων που ασχολούνται με το πρόβλημα της παχυσαρκίας, είναι το Μεταβολικό Σύνδρομο και οι πολλές και ποικίλες επιπτώσεις που έχει στην ανθρώπινη υγεία.

         Το Μεταβολικό Σύνδρομο που αποτελεί την μεταγενέστερη ονομασία του Συνδρόμου Χ, χαρακτηρίζεται από συγκεκριμένα στοιχεία και παραμέτρους, άρρηκτα συνδεδεμένες με τον ανθρώπινο μεταβολισμό. Δείτε ολόκληρο το θέμα στη Ζούγκλα.

 

    Αρθρίτιδα: Αφορά περισσότερους από 100.000 Έλληνες

                                                                                                   

      Περισσότεροι από 100.000 Έλληνες, άνδρες και γυναίκες, πάσχουν από διάφορες φλεγμονώδεις αρθρίτιδες, όπως είναι η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα και η ψωριασική αρθρίτιδα. Δείτε περισσοτερα:

 

    Η καμπυλάτη Κιμ Καρντασιάν

 Ναρκωτικό για τους άνδρες

  οι γυναικείες καμπύλες

 

       Oι πληθωρικές γυναίκες με πολύ πλούσιες καμπύλες, όχι οι καχεκτικές σαν τα ανορεξικά μοντέλα που περπατάνε στην πασαρέλα στις επιδείξεις μόδας, δεν ενεργοποιούν απλώς την ερωτική διάθεση των ανδρών. Ενίοτε έχουν τόσο ισχυρή επίδραση όσο και εκείνη των αλκοολούχων ποτών, από την μπίρα ως το μπράντι, αλλά και των παράνομων ναρκωτικών ουσιών. Δείτε περισσότερα

 

                  Προστασία από μολύνσεις που προκαλούν καρκίνο

 

         Η πρόληψη των μολύνσεων που προκαλούν καρκίνο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Στα τελευταία 30 χρόνια, οι μολύνσεις από ιούς, βακτηρίδια και παράσιτα έχουν γίνει σημαντικός παράγοντας που προκαλεί καρκίνο. Ενημερωθείτε για το ζήτημα  εδώ.

 

  Οι κατεργασμένες τροφές...χαλούν τη διάθεση των γυναικών

 

                                                                                              

 

      Γυναίκες που υποφέρουν από κατάθλιψη και άγχος, μπορεί ενδεχομένως να πρέπει να προσέξουν τη διατροφή τους ως πιθανό παράγοντα που συντελεί στις παθήσεις αυτές, σύμφωνα με νέα έρευνα.   Δείτε λεπτομέρειες.

 

  Βάλτε τα αγχολυτικά στο πιάτο σας Τσιπούρες οι υγιεινές και αγχολυτικές

 

Ψάρια, θαλασσινά, μπανάνες, αυγά, μαύρο ψωμί, δημητριακά ολικής αλέσεως και ξηροί καρποί μάς βοηθούν να έχουμε καλή διάθεση και να αντιμετωπίζουμε πιο αποτελεσματικά το καθημερινό στρες.  Ανάπτυξη του θέματος από το Νέο Κόσμο

 

          ΟΙ  ΛΟΓΟΜΑΧΙΕΣ   ΒΛΑΠΤΟΥΝ  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ   ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ

 

    Τα ζευγάρια που λογομαχούν, όχι μόνο χαλάνε  τη σχέση  τους, αλλά και τις καρδιές τους, όπως δείχνει μελέτη που διεξήχθη στις ΗΠΑ.

    Σύμφωνα με μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από ψυχολόγους του πανεπιστημίου της Γιούτα, οι άνθρωποι με τεταμένες σχέσεις, τείνουν να υποφέρουν από φραγμένες αρτηρίες, μια κατάσταση που βλάπτει την καρδιά, κυριολεκτικά  και  μεταφορικά.

     Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν βιντεοκάμερες για να παρατηρήσουν 150 παντρεμένα ζευγάρια, ηλικίας 60 έως 70 ετών, και από τα ζευγάρια ζητήθηκε να συζητούν θέματα που προκαλούν έντονη διαφωνία, όπως το οικονομικό, η ανατροφή των παιδιών ή το πρόγραμμα για τις διακοπές. Και κατέληξαν σ αυτές τις διαπιστώσεις.

     Ομως  κατά  άλλους επιστήμονες, εκείνοι που φωνάζουν ξεσπάνε, και έτσι προστατεύουν την καρδιά τους. (15-12-09 21,00)

 

                  Πως  θα προλάβετε τη γρίπη των χοίρων  

 

     Οσο κι  αν σας φανεί αστείο, εμείς το δημοσιεύουμε για να τόχετε υπ όψη σας μιας  και οι  συμβουλές προέρχονται  από το  Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Κάνσας των ΗΠΑ.

       Οι μόνες πύλες εισόδου είναι τα ρουθούνια και το στόμα/ο λαιμός. Σε μια παγκόσμια επιδημία αυτού του είδους, είναι σχεδόν αδύνατο να αποφύγετε την επαφή με τον H1N1 παρά όλες τις προφυλάξεις.  Ενώ είστε ακόμα υγιείς και δεν παρουσιάζετε συμπτώματα μόλυνσης από τον Η1Ν1, προκειμένου να αποτρέψετε τον πολλαπλασιασμό του ιού, την επιδείνωση των συμπτωμάτων και την ανάπτυξη δευτεροβάθμιων μολύνσεων, μπορείτε να ακολουθήσετε μερικά πολύ απλά βήματα: 

    1- Κάνετε δύο φορές την ημέρα γαργάρες με θερμό αλατισμένο νερό ή Listerine. Ο H1N1 χρειάζεται να παραμείνει στην περιοχή του λαιμού/ ρινικής κοιλότητας για 2-3 ημέρες μετά από την αρχική μόλυνση προκειμένου να πολλαπλασιαστεί και να παρουσιάσει χαρακτηριστικά συμπτώματα. Η απλή γαργάρα αποτρέπει τον πολλαπλασιασμό. Κατά μία έννοια, η γαργάρα με αλατόνερο έχει την ίδια επίδραση σε ένα υγιές άτομο που έχει το Tamiflu σε ένα μολυσμένο. Μην υποτιμήστε αυτήν την απλή, ανέξοδη, και ισχυρή προληπτική μέθοδο.

       2.- Φυσήξτε τη μύτη σας δυνατά  μια φορά την ημέρα και καθαρίστε  και τα δύο ρουθούνια με βαμβάκι εμποτισμένο σε αλατόνερο. Αυτό συντελεί πολύ αποτελεσματικά στο να μειωθεί ο πληθυσμός του ιού.  

       3.- Ενισχύστε τη φυσική άμυνα του οργανισμού σας καταναλώνοντας τροφές πλούσιες σε βιταμίνες C και D.  Εάν χρησιμοποιήσετε συμπλήρωμα διατροφής βιταμίνης C, σιγουρευτείτε ότι περιέχει και ψευδάργυρο για καλύτερη απορρόφηση.

        4.- Πιείτε όσο περισσότερα ζεστά ροφήματα (τσάι, καφές, κ.λπ.) μπορείτε. Η κατανάλωση θερμών ροφημάτων έχει την ίδια επίδραση με τις γαργάρες, αλλά με αντίστροφη κατεύθυνση: Ξεπλένουν τους πολλαπλασιασθέντες ιούς από το λαιμό στο στομάχι όπου δεν μπορούν να επιζήσουν, να πολλαπλασιαστούν ή να κάνουν οποιαδήποτε ζημιά.

              Αντίπαλος της νέας γρίπης και  το σκόρδο;

      Το   σκόρδο, το  μικρό αυτό λαχανικό, το οποίο κάνει την αναπνοή να μυρίζει άσχημα, είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Κίνα, όπου τους τελευταίους μήνες η τιμή του έχει τετραπλασιαστεί!

    Ο βασικός λόγος είναι η νέα γρίπη. Οι Κινέζοι παραδοσιακά χρησιμοποιούσαν το σκόρδο στη διατροφή τους, καθώς θεωρούν ότι σκοτώνει τα μικρόβια και κρατά τη γρίπη μακριά. Ενόψει της γενικότερης αναστάτωσης που προκάλεσε η εκτίμηση περί πανδημίας της νέας γρίπης, τα σκόρδα έγιναν ανάρπαστα! Μάλιστα, δεν λείπουν και περιπτώσεις, όπου μαθητές υποχρεώνονται από το σχολείο να συμπεριλάβουν το σκόρδο στη διατροφή τους.

             ΜΙΑ  ΩΡΑΙΑ  ΕΛΕΝΗ  ΑΠΟ  ΤΟ  ΑΡΓΟΣ

     Ξεχωριστή ήταν η εμπειρία που είχε η Αργείτισσα Ελένη Γρηγορίου στην Κίνα, όπου είχε πάει ως "πρέσβειρα" της ελληνικής ομορφιάς. Στη μακρινή αυτή χώρα ταξίδεψε, στα πλαίσια της Ελληνοκινεζικής φιλίας, για να λάβει μέρος και στο διαγωνισμό "Miss International Friendship 2009". Δείτε περισσότερα στην Αργολική ανάπτυξη

   Η  σχέση κινητού τηλεφώνου και καρκίνου

  

        Οι έρευνες σχετικά με την ενδεχόμενη πρόκληση καρκίνου από τη χρήση κινητών τηλεφώνων,

ειδικά στον εγκέφαλο, ποικίλουν σε μεγάλο βαθμό όσον αφορά την ποιότητά τους.

 Δείτε  λεπτομέρειες

 

              Τα δραστήρια παιδιά αποθηκεύουν υγεία

 

       Τα δραστήρια παιδιά έως 5 ετών έχουν περισσότερες πιθανότητες να παραμείνουν λεπτά και υγιή στην ενήλικη ζωή τους, ακόμα και όταν μεγαλώνοντας δεν ασκούνται τόσο όσο στην παιδική ηλικία τους.Τα δραστήρια παιδιά έως 5 ετών έχουν περισσότερες πιθανότητες να παραμείνουν λεπτά και υγιή στην ενήλικη ζωή τους, ακόμα και όταν μεγαλώνοντας δεν ασκούνται τόσο όσο στην παιδική ηλικία τους.  Διαβάστε περισσότερα... 

 

                   Ο  ΕΡΩΤΑΣ  ΚΑΙ  Η   ΛΟΥΛΙΜΠΕΡΙΝΗ

 

     Διαπρεπείς επιστήμονες όπως ο Γάλλος νευροφυσιολόγος Ζαν Ντιντιέ  Βενσάν, υποστηρίζουν ότι όλα τα συναισθήματα εξαρτώνται  από τις ποσότητες ορμονών που υπάρχουν κάθε στιγμή στον οργανισμό μας. Δείτε το  θέμα

 

   Το σώμα μας  αντίγραφο της Γης 

Τα  μάτια Ιριδολογία, Τα αυτιά και οι ήχοι,  αφή, όσφρηση, γεύση, Στομάχι, Καρδιά,  Ηλικία, Κλωνοποιήσεις. Διαφορές άνδρα  -  γυναίκας. Οι ρίζες μας διαφορές φυτών ζώων , Ανθρωποι  τέρατα, Παρθενογενέσεις. 

 

                      ΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΑΣ ΡΟΛΟΙ

 

                             ΒΙΟΡΥΘΜΟΙ

                             ΧΡΟΝΟΒΙΟΛΟΓΙΑ

                     ΤΟ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ

                     ΑΠΟΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ

                     ΤΟ ΣΩΜΑ  ΜΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ

                           ΑΣΤΡΙΚΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ

                         

                           ΨΥΧΟΓΡΑΦΙΑ- ΑΥΡΟΓΡΑΦΗΜΑ

                           ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ-ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ

                          ΚΙΡΛΙΑΝ 75

                          ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

                          ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ

                          ΧΕΙΡΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ΜΕ ΑΥΡΑ

                           ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΤΑΙ  Η ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ;

 

                      Ο ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

                         ΑΠΤΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ

                           ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΕΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ

                           ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ Η ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ

                           ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΑΛΛΑΖΕΙ

                           ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΝΕΥΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

                           Η ΣΚΕΨΗ ΕΛΕΓΧΕΙ

                          ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΨΑΡΟ ΚΑΙ ΜΕΙΣ

                           ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ  ΕΝΤΟΛΩΝ

                    ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

                          ΟΠΩΣ  ΣΤΟΥΣ  ΑΓΙΟΥΣ- ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

                           ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ  ΜΑΤΙΑ

                           ΟΙ ΜΥΣ

                           ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

                           Η ΦΟΡΤΙΣΗ

                           ΑΥΞΗΣΗ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

                           ΔΥΝΑΤΗ ΨΥΧΟΒΟΛΙΑ

                           ΤΟ ΜΑΤΙΑΣΜΑ

 

                      Χημικές διεργασίες η  ζωή μας

                           ΧΗΜΕΙΑ  - ΑΔΕΝΕΣ ΟΡΜΟΝΕΣ   ΕΥΤΥΧΙΑΣ

                           ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ  

                          ΜΕΘΕΞΗ- ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

                     Η  ΨΥΧΙΚΗ   ΜΑΣ  ΔΥΝΑΜΗ

                          ΦΤΑΙΝΕ  ΤΑ ΑΣΤΡΑ

                          ΑΝΑΔΡΑΣΗ 

                          ΨΥΧΟΣΘΕΝΙΑ-ΦΩΤΟΓΕΝΕΙΑ

                    ΤΗΛΕΠΑΘΕΙΑ - Η ΚΥΠ ΤΟΥ  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

                             Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

                            ΤΗΛΕΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

 

                    ΤΟ ΜΗΚΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

 

                           ΤΑ ΖΩΑ ΑΚΟΥΝΕ ΣΕ ΠΙΟ ΜΙΚΡΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ

                           Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

                           Η ΦΕΡΟΥΣΑ

                    ΑΝΘΡΩΠΟΙ  ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ

                         ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑΡΘΟΥΝ

== Φως, διάθεση, υγεία, ψυχική ενέργεια,  Ψυχοανοσολογία,  Ζώδια, πλανήτες,υγεία,  Αναλυτικά  τα  12 ζώδια.  

== Τι μας δείχνει το ουράνιο  τόξο, Οι  12 Θεοί  των αρχαίων, Φως ηλεκτρομαγνητισμός, Φυσική  πρωτοχρονιά,  Ποικιλία  ακτινοβολιών. 

== Ας γνωρίσουμε τη Γη μας,Η Γη  χορεύει συνεχώς, Η Γη αλλάζει ταχύτητα, Χρόνια και ημέρες , Βαρύτητα της Γης, Μαγνητισμός της Γης, Γρανάζια του Σύμπαντος, Ηλιακές κηλίδες , Ατμόσφαιρα όζον Κλιματολογία.  

== Νόηση-Λογική, Γνώσεις, Μνήμη, Σκέψεις ιδέες, γνώμες, Πως σκέπτονται τα δύο  φύλα,Ομιλία, γραφή, Αριθμητική, γεωμετρία, Απόψεις, εκδοχές, εφευρέσεις ,Φαντασία- έμπνευση-τέχνες, Φιλοσοφικές  απόψεις - επιστήμες, Η πνευματικότητα του ανθρώπου,Το πνεύμα ενός ατόμου, Ατομικότητα προσωπικότητα , Το κυκλοφορούν  πνεύμα, Πνευματικά κυκλώματα,  Το κύκλωμα  μιας πολυκατοικίας, Διοίκηση, άρχοντες, διοικούμενοι , Ψυχική πορεία- Υγεία.  

== Υπνος  και όνειρα, Ποια είναι η ψυχή , Ο ψυχικός μας κόσμος , Αθανασία της ψυχής , Από τη ζωή στο θάνατο  και πίσω. Ετοιμοθάνατοι ακούν ίδια μουσική, Νεκραναστάσεις, Η Ανάσταση του Χριστού , Η Δευτέρα  Παρουσία , Τα μνημόσυνα, Η Πίστη  του καθ ενός , Αυτοσκοπία- δισυποστασία ,Βίαιοι θάνατοι, φαντάσματα, θαύματα, κατάρες, ευχές, μάγια.    

== Πορεία πλανητών και κόσμου- προβλέψεις, Πίνακες Βασ. Κουτουζή ,Σύμπαν, πλανήτες, ακτινοβολίες, πορεία της ζωής, Το μαγγανοπήγαδο,  το θέατρο  της ζωής , Ηθη και έθιμα , Οι χοροί των ανθρώπων , Μουσική και Σύμπαν, Συναίσθημα αίσθημα , Αναζήτηση ατόμου , Ερωτας , Το σεξ , Γάμος και πότε γίνεται , Ποιοι με ποιον ταιριάζουν , Τι   χαρακτηρίζει κάθε ουράνιο σώμα , Τα χρώματα που προτιμάμε , Περίεργες  συμπτώσεις .

ΣΥΜΠΑΝ: ΜΕΓΑΛΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ (ΖΩΝΤΑΝΗ) ΜΟΝΑΔΑ

ΑΛΗΘΗΣ  ΔΙΑΘΗΚΗ

 

 Η  ΣΕΛΗΝΗ   ΚΑΙ   ΜΕΙΣ

Ανδρας - γυναίκα  και εγκέφαλος

  Αρχή σελίδας

 

 Κεντρική σελίδα