Κοπυράϊτ:  Βασίλης  Παν. Κουτουζής   Δημοσιογράφος  -  ερευνητής

 

                     ΤΙ   ΜΑΣ  ΔΕΙΧΝΕΙ   ΤΟ  ΟΥΡΑΝΙΟ  ΤΟΞΟ

                       ΟΙ  ΔΩΔΕΚΑ ΘΕΟΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ

     Η  ακτινοβολία  ορατή και μη ορατή, από έναν αστέρα π.χ. τον ήλιο, μεταδίδεται  στο χώρο  με μορφή ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων ακτινοκυκλικά. Αυτό μαρτυρεί το γνωστό μας  ουράνιο τόξο, που το βλέπουμε μισό  πάνω  στη γη με ανάλυση  των 7 χρωμάτων της ίριδας, που οι αρχαίοι ονόμαζαν  επτά άλογα που έσερναν ο άρμα του θεού  Απόλλωνα= Ηλιου. Ακτινοκυκλικά πέφτει στη  Γη, απορροφάται από αυτήν, και εκπέμπεται  πάλι  από αυτήν  διαφοροποιημένη και αντίστροφα.(βλέπε Φυλές και Φάσμα).

 

O   

                                    Αεροπλάνο

                                      

 

 

 

 

 

 

 

  Σε  σπάνιες περιπτώσεις, μπορούμε να δούμε  ολόκληρο τον κύκλο του ουράνιου τόξου. Μου έτυχε προσωπικά  να το δω πετώντας με αεροπλάνο, πάνω από τα σύννεφα. Σχηματιζόταν   γύρω από τη σκιά του αεροπλάνου πάνω στα σύννεφα  όπως  δείχνει  το σχήμα, με μόνη διαφορά ότι το ιώδες, ήταν στη μέσα πλευρά  του κύκλου, και το υπέρυθρο  στην έξω.

 

 

 

 

                              

O                               Λάμπα

 

 

  

 

 

 

   Κάτι ανάλογο κάνει και ένα φως μέσα σε πολλή  υγρασία ή ομίχλη. Ενας καλός παρατηρητής μπορεί   να το δει, όπως ανωτέρω.

 

                 ΦΩΣ= ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΣ

 

 

         Το ορατό  φως είναι  ηλεκτρομαγνητισμός. Μπορεί να γίνει και νερό αν αναλυθεί.

 

 

             Κάθε  ακτίνα έχει το μήκος κύματός της

          Κάθε ακτίνα έχει  τη   θερμοκρασία της, όσο πιο ερυθρές τόσο πιο ζεστές.

 

            Η  ηλεκτρομαγνητική   ακτινοβολία  που φάνει μέχρι τη  Γη

 

   Κοσμικές    Υπεριώδεις                  Ορατές                       Υπέρυθρες    Μικροκύματα

 

    Το φως του ήλιου αντιπροσωπεύει  τα  χρώματα των πλανητών του.

  Οι αρχαίοι  Ελληνες θεωρούσαν την Ιριδα  , ταχυδρόμο των Θεών. Γνώριζαν αλήθειες που σήμερα  φαίνονται ιδιαίτερα εντυπωσιακές. Και δεν είχαν θεό τον Ηλιο, όπως  οι  Αιγύπτιοι, αλλά  βασιλιά  των θεών το Δία. Διότι ο Ζευς,  ζεύει  δύο ομάδες πλανητών  και διατηρεί την ισορροπία, με σχέση όγκου,  μάζας, βαρύτητας,  απόστασης,  ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.    

                                                    

    Ετσι ο ήλιος  ήταν   ο απλός  Απόλλων. Ο Πλούτωνας ήταν  ο Θεός του Αδη, αλλά και ο τελευταίος πλανήτης  στα σκοτάδια του πλανητικού μας συστήματος. Οσο  για το  σκύλο-Κέρβερο που φύλαγε τις πύλες του  κι είχε τρία κεφάλια, αυτά ήταν  ο Κρόνος, ο Ουρανός και ο Ποσειδών, που βρίσκονται πριν  από  αυτόν.

   Ο Κρόνος, ήταν  ο  θεός που έτρωγε τα παιδιά του, γιατί  διέλυε τους δορυφόρους του και τραβούσε κοντά  του  τα θραύσματα  σχηματίζοντας  τους δακτυλίους.

      Να πούμε μερικά πράγματα  για διάφορα σωματίδια:

ΜΟΡΙΟ; Είναι το ελάχιστο  ποσό ύλης που δε μπορεί να χωριστεί μηχανικά. Τα μόρια των ουσιών  μπορεί να αποτελούνται  από ένα η περισσότερα όμοια ή διαφορετικά άτομα. Το μεγαλύτερο γνωστό  μόριο είναι εκείνο της αιμοσφαιρίνης.

ΑΤΟΜΟ:   Το μικρότερο σωματίδιο ύλης  που τεμαχίζεται με τη διάσπαση (με πυρήνα ηλεκτρόνια).

ΚΥΤΤΑΡΟ: Ο μικρότερος  μηχανισμός ζώσης ύλης. Η μικρότερη, ολοκληρωμένη βιολογική μονάδα. Τα κύτταρα  είναι πομποί και δέκτες.

     Τα μόρια, τα άτομα, ο πυρήνας, τα ηλεκτρόνια παράγουν μήκη κύματος.

      Τα ηλεκτρόνια έχουν αρνητικό  ηλεκτρισμό, τα πρωτόνια θετικό. Ηλεκτρικά φορτία όμοια προς το φορτίου του ηλεκτρονίου απωθούνται. Φορτία ηλεκτρονίου και πρωτονίου έλκονται. Το φορτίο του πρωτονίου είναι το μικρότερο φορτίο στη φύση.

    Μήκος κύματος 10 χιλιοστών αντιστοιχεί  σε 300 δισεκατομμύρια δονήσεις το δευτερόλεπτο.

    Για να κατασκευαστεί  ένα μηχάνημα, τέτοιας εκπομπής, πρέπει να είναι διαστάσεων μικρότερο από 10  χιλιοστά, δύσκολο για τον άνθρωπο. Όμως η φύση το καταφέρνει.

    Μήκος κύματος  2 εκατοστών του χιλιοστομέτρου εκπέμπει  η περιστροφική κίνηση μεγάλων μορίων.   

           Κάθε  πλανήτης  ή σώμα, ακτινοβολεί σε μήκος κύματος ανάλογα με το χρώμα του.

 

          Το  μήκος κύματος μεγαλώνει όσο πάει  προς τον ηλεκτρισμό    και  είναι σχετικό με την ταχύτητα  του  κάθε πλανήτη γύρω από τον ήλιο και τις άλλες αστρικές σχέσεις.

      Το  φάσμα του ήλιου  είναι ανάλογο  με τη σειρά που υπάρχουν οι πλανήτες γύρω του.

   Δεν είναι τυχαίο, αλλά προκαθορισμένο. Αυτό δείχνει ότι αλληλο-τροφοδοτούνται. Αυτός ο προκαθορισμός  κατευθύνει  κάθε δραστηριότητα της ζωής πάνω στη Γη.

 

                 Κάθε χημικό στοιχείο εκπέμπει  το δικό του φάσμα και ραδιοκύματα.

                                                                                                                              

   Αλλά  το φάσμα είναι ενιαίο  και το μέρος συνάρτηση του όλου. Παρατηρείται δε  μια αρμονία: Οσο πιο μεγάλη συχνότητα  τόσο πιο μικρό μήκος.       

 

                           Η   ΦΥΣΙΚΗ  ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

 

     Μπορεί ο άνθρωπος να έχει χωρίσει το χρόνο, με βάση το χώρο, σε έτη, ώρες, μήνες κλπ.

     Όμως η  ίδια η φύση έχει τα δικά της έτη, τις ημέρες κ.λ.π.

    Ετσι έχουμε φυσική πρωτοχρονιά, που αρχίζει ένα δευτερόλεπτο μετά το χειμερινό ηλιοστάσιο, αμέσως μετά τη μεγαλύτερη νύχτα.

     Και  την ημέρα, που δεν αρχίζει στις 12 τη νύχτα που τη  βάζουμε εμείς, αλλά την ώρα που αρχίζει να σκάει μύτη   ο ήλιος, διαφορετική σε κάθε τόπο.

   Τι σημαίνει  αυτό; Μα τι άλλο, διαφορά στους βιόρυθμους  που καθιερώνει ο άνθρωπος, και  που καθορίζει η φύση  με τους δικούς της νόμους.

                                        ΠΟΙΚΙΛΙΑ  ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΩΝ

 

  Βέβαια  η Γη, τα  όντα της, και κατά συνέπεια ο άνθρωπος  δέχεται  ποικιλία  κοσμικών  ακτινοβολιών, με ποικιλία φάσματος,  που κάθε μια δημιουργεί το δικό της βιόρυθμο, μέσα τις οποίες ο  άνθρωπος  ζει και κινείται.

   Και  μελετά όλες τις επιδράσεις  τους, για τις οποίες μιλήσαμε και θα μιλήσουμε πιο κάτω.

   Ετσι βρίσκουν  εφαρμογή, η Χρονοβιολογία, η Μετεοψυχική, η Ηλιοβιολογία, η Σεληνολογία, η Μαγνητοβιολογία, ο Βελονισμός, η Φωτοθεραπευτική, η  Χρωματοθεραπευτική,  η Κλιματοθεραπεία, η Μετεοπαθολογία, η Ραδιοβιολογία, η Φαρμακευτική σε συνδυασμό με τη Φωτοβολία, η  Ομορφιά,  και πολλά άλλα.

   Απόψεις  από όλους αυτούς τους κλάδους θα βρείτε  σ  αυτή την έρευνα μελέτη.

Κοπυράϊτ:  Βασίλης  Παν. Κουτουζής   Δημοσιογράφος  -  ερευνητής