Κοπυράϊτ:  Βασίλης  Παν. Κουτουζής   Δημοσιογράφος  -  ερευνητής

 

 

                              ΙΔΕΕΣ - ΣΚΕΨΕΙΣ - ΝΟΗΣΗ – ΛΟΓΙΚΗ – ΓΝΩΣΕΙΣ - ΜΝΗΜΗ

                        ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟ  ΣΥΜΠΑΝ    ΣΚΕΠTΕΤΑΙ  ΠΡΩΤΑ       

                        ΑΥΤΟ      ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ   ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓNΗΤΙΚΑ

 

Αλλά  και το αχανές  Σύμπαν ηλικίας  15  δισ  ετών,  σκέφτεται,  αφού  δέχεται μηνύματα     από  τα  ουράνια  σώματα    που περιλαμβάνει και όχι μόνο,  βάσει των οποίων    δημιουργεί  την παγκόσμια   σκέψη του και τις εν  συνεχεία   άλλες  δραστηριότητές του  όμως  συχνά είναι   αρμονικές  αφού  στηρίζονται σε  απαράβατους αρμονικούς   αστροφυσικούς  νόμους.  Το  Σύμπαν  είναι  ένας   τεράστιος  εγκέφαλος.Και μάλιστα μιλάει με γλώσσα  ηλεκτρομαγνητική, με τις ακτινοβολίες του, διαόρων συχνοτήτων. Ο    τι συνέβη ή συμβαίνει  στο  Σύμπαν   καταγράφεται με μαγνητικά  στοιχεία   τα  οποία διατηρούνται αφού  είναι φυσική πραγματικότητα  και  ανέκαθεν καθένας μας,  αναλόγως των δυνατοτήτων  του  μπόρεσε  και  μπορεi να συλλάβει  και να τα αποδώσει  ως  γεγονότα, ιδέες.  εφευρέσεις.πχ οι  οι θεοί  των αρχαίων  που  επρόικειτο  για μαγνητισμούς-η κατοικία  τους  ο      Ο    ΛΥΜΠOΣ  ως ψηλότερο βουνό εκπέμπει τον  ισχυρότερο  μαγνηγτισμό   /βλέπε  και Ιμλάια θιβέτ/6 μέρες των ορφικών, οι εξη  μέρες  της  δημιουργίας, οι 10 εντολές   poy  γράφτηκαν στις  δύο  πλάκες- λοβούς  του  εγκεφάλου  του Μωυσή  κλπ   να κάνει αυτό ή εκείνο..........

Πολλές (διεργασίες του εγκεφάλου μας) να ξεκινούν έξω από αυτόν" φθάνουν σ αυτόν τηλεπαθητικά και             αξιοποιούνται εκεί θετικά ή αρνητικά.                                                                                                                                   
Μπορούμε να υποθέσουμε ότι σαν άνθρωποι, πνευματικά, δεν βρισκόμαστε μόνο μέσα στο σώμα μας αλλά και κάπου αλλού και παντού, και οι διανοητικές και ψυχικές μας λειτουργίες προβάλλονται με κάποιο μηχανισμό μέσα στο σώμα μας ώστε να νομίζουμε ότι είμαστε εδώ.

Πολλές από τις φράσεις του Ιησού ταιριάζουν σωστά με την υπόθεση που εξετάζουμε, ότι δηλαδή ο άνθρωπος είναι κάτι έξω από το φυσικό σώμα αλλά προβάλλεται σε αυτό με τον εγκέφαλο να είναι το ενδιάμεσο όργανο. Η πιο χαρακτηριστική είναι στο Ιω 3,13 " ο Υιός του Ανθρώπου, που κατέβηκε από τον ουρανό, και που είναι στον ουρανό ".
Ως προς την θεανθρώπινη φύση του λοιπόν θεωρούμενος ο Ιησούς είναι στον ουρανό, έξω δηλαδή από το φυσικό του σώμα.

Περαιτέρω    ΣΚΕΨΗ  είναι  η   επεξεργασία   γνώσεων,  μηνυμάτων  που  παρέχονται    δια   των πέντε  αισθήσεων   και  της τηλεπάθειας και των εζωτερικών διεργασιών  και  εξαγωγή  συμπεράσματος  προς  ενέργεια.

  Τις σκέψεις   τις ιδέες για δημιουργίες, κατασκευές, μετακινήσεις  και   επιθυμίες  τις  δημιουργεί  το  Σύμπαν , ο θεός,  που  δίνουν και τη  δυνατότητα υλοποίησής  τους. Λέμε αν θέλει ο Θεός!!!!  Κι αν θέλει  έχουμε  ιδέες  και μπορούμε να τις υλοποιήσουμε. Αλλιώς όσο κι αν χτυπιόμαστε!!.......   Έμείς έχουμε τη δυνατότητα  σωστής  προς τo συμφέρο μας  επιλογής όσων προβάλλονται μπροστά μας. ΣΥΝ  ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ  ΧΕΙΡΑ ΚΙΝΕΙ……..Και. σημειώστε, αν δεν έχουμε έφεση – επιτυχία,   στον  ένα τομέα ίσως έχουμε  στον άλλο.         Και έκαστος ρφ ώ  ετάχθη. Λεπτομερέστερα:

           Νόηση, είναι η συνειδητοποίηση  των αποτελεσμάτων  που δημιουργούν στον εγκέφαλο  τα ερεθίσματα  των γνωστών  πέντε  αισθήσεων  αλλά και της έκτης αίσθησης,τηλεπάθειας, αλλά και το σώμα μας. Νόηση έχουν και πολλά  ζώα, αλλά και  φυτά.Τους λείπει  ίσως σεπολλά η  συνείδηση,,  η νοητική δυνατότητα ενός οργανισμού η οποία του επιτρέπει, σε προέκταση των αισθήσεών του, να γνωρίζει και να κατανοεί τον εαυτό του, το περιβάλλον του, τα συμβαίνοντα γύρω του και μέσα του και να έχει  την αίσθηση της «θέσης» και της σημασίας του στον κόσμο καθώς και του αντίκτυπου των πράξεών του.  
     Λογική είναι η  εξαγωγή  σωστών συμπερασμάτων   από  όσα δεχόμαστε.

  Γνώσεις είναι όσα είμαστε σε θέση  να επαναλάβουμε, να μεταδώσουμε στους άλλους, η να τα χρησιμοποιήσουμε  για να φτιάξουμε κάτι και λοιπά.

  Οι γνώσεις δημιουργήθηκαν κατ αρχήν στο διάστημα. Κι αυξήθηκαν με τις ανακυκλήσεις των   πλανητών, συνεπεία των  οποίων  τις  ανακάλυψε ο άνθρωπος. Οσο οι ανακυκλήσεις  αυξάνονται, τόσο αυξάνονται και οι γνώσεις των ανθρώπων.

    Ο άνθρωπος είναι γεμισμένος μέσα του, με ότι υπάρχει έξω από αυτόν.

    «Όλα όσα ξέρουμε χωράνε μέσα σ ένα κύκλο (κάποιου άστρου). Εξω από αυτόν είναι ό,τι δεν ξέρουμε. Κάθε χρόνο ο κύκλος αυτός μεγαλώνει. Ετσι όμως μεγαλώνει και η περιφέρειά του, δηλαδή  τα σημεία επαφή μας με το Αγνωστο. Μεγαλώνει η αγκάλη του Γρίφου  που μας περιβάλλει».

    Κάπως έτσι περιέγραψε τον «κύκλο της γνώσης» ο Νηλς Πηρς, που πριν από χρόνια πήρε το Νόμπελ τη Φυσικής.

                 Οσο αυξάνονται οι γνώσεις, τόσο ατονεί    η τηλεπάθεια, γίνεται από ενεργή    παθητική- όπως στα νέα άτομα.

          Στις συγκλίσεις  των ροπών ενός πλανήτη και  του ήλιου οι γνώσεις συμπιέζονται, μοιάζουν  μ ένα κουβάρι με πολλές άκρες, και αλίμονο σ όποιον το φορτωθεί.

     Οι γνώσεις είναι  περισσότερες, όσο πιο πολλοί άνθρωποι υπάρχουν κάθε εποχή.

    Δυο Αγγλοι ερευνητές, οι Τόμκινς και Μπέρντ, κυκλοφόρησαν  ένα βιβλίο 300 σελίδων με τις παρατηρήσεις τους για τη «Μυστική ζωή των Λογικών Φυτών». Οπου ανέφεραν ότι τα φυτά σκέφτονται, αισθάνονται  και επικοινωνούν μεταξύ τους και καμιά φορά με τους ανθρώπους.

   Μνήμη είναι η αποθήκευση των  γνώσεων  και η δυνατότητα ανάκλησης και απόδοσής τους.

  Η αποθήκευση  γίνεται τόσο εντός μας , όσο και εκτός μας. Γι αυτό και μπορεί να περάσουμε  πολλές αρρώστιες, στη ζωή μας, να υποστούμε χειρουργικές επεμβάσεις, να κάνουμε μεταμοσχεύσεις, να περιέλθουμε σε κατάσταση κώματος, να περάσουμε από τη θεραπευτική διαδικασία του ηλεκτροσόκ άλλα ή μνήμη μας δε σβήνει ποτέ. Και το περίεργο, οι γέροντες θυμούνται περισσότερο τα παλιά, παρά τα πρόσφατα γεγονότα.

  Για να θέσουμε τη μνήμη μας σε λειτουργία, πρέπει να υπάρξει το ανάλογο ερέθισμα.

Όμως πολλά μας έρχονται στη μνήμη εξ αιτίας των ακτινοβολιών του σύμπαντος- κάτω από όμοιες ακτινοβολίες που συνέβησαν τα γεγονότα.

   Για παράδειγμα, σε σχέση με τη Σελήνη, ασυνείδητα,οι άνδρες στο πρώτο τέταρτο θυμούνται το παρελθόν,  γύρω στην πανσέληνο το παρόν, και στο τελευταίο τέταρτο το μέλλον. Οι γυναίκες  λειτουργούν  αντίστροφα:  μέλλον –παρόν- παρελθόν. Μια παρατήρηση θα σας πείσει. Πάντως η αλήθεια ως προς τα πιστεύω, λέγεται κατά τη διάρκεια της πανσελήνου.

                         ΣΚΕΨΕΙΣ – ΙΔΕΕΣ- ΓΝΩΜΕΣ

    Σκέψη είναι η επεξεργασία των λαμβανομένων μηνυμάτων με τις γνωστές πέντε αισθήσεις, με την τηλεπάθεια, με αιτία τις ακτινοβολίες των ουράνιων σωμάτων, τις εκπομπές των άλλων ανθρώπων, των μηχανημάτων που  παράγουν ηλεκτρομαγνητικά κύματα, ή των ερεθισμάτων που μας δίνει ο ίδιος ο οργανισμός μας.

    Η σκέψη είναι χημικός, ηλεκτρικός σπινθήρας. Στο Σύμπαν υπάρχουν  τέτοιοι σπινθήρες , άρα το Σύμπαν  σκέπτεται. Ακόμη ο Θεός σκέπτεται. Και οι «σκέψεις» τους κατευθύνονται  προς αυτούς που έχουν ανάλογα ζωδιακά στοιχεία.

  Η θετική σκέψη ενός ανθρώπου προς εμάς, μας δίνει δύναμη, γιατί αποτελεί ενισχυτικό ρεύμα.

 Όταν λέμε « μην το σκέφτεσαι», εννοούμε διώξε  αυτό που σου δημιουργεί την κακή σκέψη.

  Η σκέψη είναι ανάλογη της φωτοβολίας και της ακτινενέργειας του περιβάλλοντός μας. Γι αυτό μια απόφαση που πήραμε το πρωϊ, την ξανασκεφτόμαστε το βράδυ και την αλλάζουμε, την διαφοροποιούμε, διότι αλλάζει η ιδέα και η γνώμη.  Η συνεχής ανακύκληση φέρνει την ωριμότητα  των  ιδεών και των γνωμών.

  Για τον ίδιο λόγο ό,τι φτιάχνει η μέρα το ξηλώνει η νύχτα, όπως έκανε η πιστή Πηνελόπη  με τον αργαλειό της.

  Δεν έχει σημασία πως δικαιολογούμε αυτό που λέμε ή κάνουμε.

 

   Αφού η σκέψη  προέρχεται από διασταυρώσεις ροπών, μπορεί να δημιουργείται και εκτός του εγκεφάλου, στο διάστημα, στο περιβάλλον. Αρα, είπαμε, ο Θεός σκέπτεται, τα φυτά σκέπτονται.

  Γι αυτό, ενώ μιλάει κάποιος με τρίτο, συλλαμβάνουμε εκ των προτέρων εκείνο που θα πει λίγα λεπτά  αργότερα.

   Οι  σκέψεις και η  σύλληψή τους, οι ιδέες, και κατά συνέπεια  ό,τι γράφεται, γίνονται  κάτω από ειδικές ροπές, δεν είναι δυνατό να γραφεί από άλλες. Επαναλαμβάνεται διαφοροποιημένο  κάπως, κάτω από παρόμοιες ροπές. (Εμπνευση).

   Αφού οι σκέψεις ιδέες οφείλονται σε ηλεκτρομαγνητικές ροπές, και οι ροπές  έχουν χαρακτηριστικά χημικών στοιχείων, και οι σκέψεις ή οι ιδέες  αντιστοιχούν σε χημικά στοιχεία ή ενώσεις των.

  Σε  συγκλίσεις ροπών  η σκέψη γίνεται ταχύτερη, επιφέρει  αγωνία και άγχος, απομάκρυνση από τα γήινα, νευρικότητα κλπ. ιδιαίτερα στα άτομα που έχουν σχέση με τα ουράνια σώματα που αντιπροσωπεύουν  οι ροπές.

      Όταν σκέπτεσαι, μελετάς, γράφεις για κάποιον, οι σκέψεις σου  πηγαίνουν και τον βρίσκουν, ή αναλύονται σε πολλά στοιχεία και πηγαίνουν σε πολλούς , άσχετους με αυτά, κι αυτοί ασυνείδητα  σου τα επιστρέφουν. Σ αυτό το δεδομένο έχει εφαρμογή η μνημόνευση υπό των ιερέων, ατόμων, υπέρ αναπαύσεως ή υγείας. Δεν μνημονεύουν ποτέ επώνυμα, αλλά μόνο μικρά ονόματα, γιατί  όλοι όσοι έχουν το ίδιο όνομα  αποτελούν  ένα  «πακέτο», μία κατάταξη.

   Μία σκέψη για να υλοποιηθεί, πρέπει να φθάνει ο χρόνος που περιλαμβάνεται  από τη σύλληψή της μέχρι την υλοποίησή της. Αν δεν φτάνει, συχνότατα  διαφοροποιείται  γιατί αλλάζουμε γνώμη. Φυσικά ομιλούμε για πολύ «πρόχειρες»  σκέψεις και όχι τεκμηριωμένες.

     

     Μία απόδειξη ότι οι ροπές, ο μαγνητισμός είναι εκείνος  που δημιουργεί τις σκέψεις τις ιδέες, είναι  ότι κάτω από τα Ιμαλάια, που είναι το ψηλότερο βουνό της γης, το Θαβώρ, ή τον Ολυμπο,   εντοπίζεται  η μεγαλύτερη πίστη προς το Θεό. Η ό,τι μπορεί να μας δημιουργεί ασυνείδητα το δειλινό, η συννεφιά, το σκοτάδι.

    Οι σκέψεις και οι ιδέες, σαν αποτέλεσμα ροπών, είναι δυνατές ή αδύνατες, ανάλογα με το ουράνιο  σώμα που τις στέλνει, συλλαμβάνονται ανάλογα και ανάλογα υλοποιούνται.

    Πέρα από τις διασταυρώσεις των ροπών που συλλαμβάνει το υποσυνείδητό μας, η σκέψη πολλών ατόμων επί του ίδιου θέματος, επιβάλλει στον ένα τη δημιουργία μιας ισχυρής ιδέας, έστω κι αν αυτός  δεν το θέλει, και φαίνεται φυσική και ατομικογενής.

  Πολλές φορές αυτό που σκεπτόμαστε ή νοιώθουμε δε μας το δημιουργούν οι αστρικές ροπές, οι ή απέναντί μας, αλλά άλλες αιτίες, πχ  η λειτουργία ενός τηλετύπου, ενός απορροφητήρα, ή άλλης ηλεκτρικής μηχανής, δια των εκπεμπομένων υπό αυτής ηλεκτρικών κυματιδίων.

  Ο  άνθρωπος ανάλογα με την ψυχοσωματική του κατάσταση, την ευαισθησία του, τη νευρική του αντοχή, ερμηνεύει τις γνωστές παραστάσεις και δημιουργεί νέες. Πιο οδυνηρές είναι οι καταστάσεις  για τους ψυχοπνευματικά πεσμένους, που δεν μπορούν  να αντισταθούν, όπως εκείνοι  που είναι  υγιείς, που βρίσκονται  σε ευμενή ανοδικό  κύκλο.

            J                      J


 

                     Κατεύθυνση  ροπών  σε «πεσμένους»                                   Σε υγιείς

    Με τη σκέψη ενός θέματος ή προσώπου, ένα άτομο  δέχεται και παρεμβολές άλλων. Χρειάζεται, λοιπόν, συγκέντρωση και απαλλαγή του δέκτη του από των κυκεώνα των αχρήστων, και συγκράτηση μόνο των χρησίμων για τη ζωή του. Γι αυτό συχνά για να συγκεντρωθούμε βάζουμε το χέρι στο μέτωπο – για να «κλείσουμε» το κύκλωμα των μαγνητικών ρευστών-  ή δένουμε τα χέρια μας, ή ακουμπάμε τις παλάμες  στο τραπέζι, ή πάνω στο σώμα μας σε διάφορα σημεία.  Ετσι αποφεύγουμε την   «είσπραξη»  δυσμενών συναισθημάτων ή ιδεών που προέρχονται από άλλους.

      Όμως πολλές φορές δεν καταφέρνουμε να διώξουμε τα άχρηστα στοιχεία, τα οποία περνάνε στο υποσυνείδητό μας, και κάποια στιγμή επιστρέφουν για να μας δημιουργήσουν   αναταραχές.

   Οσο πιο  νέος είναι ένας άνθρωπος,  τόσο  περισσότερα  μηνύματα δέχεται, γιατι έχει περισσότερους  μεγαλύτερους   από πάνω του, αλλά συνάμα και  τάση να κάνει πιο  πολλά. Οσο γερνάει τόσο λιγοστεύουν τα ερεθίσματα, γιατί "φεύγουν"  οι μεγαλύτεροί του.

      Για να γίνουν αντιληπτά όσα αναφέραμε θα παραθέσουμε μια σειρά σκίτσων  διαπρεπών γελοιογράφων μας, που χωρίς κι οι ίδιοι να τόχουν συνειδητοποιήσει ποτέ,  χρησιμοποιούν στο σκίτσο τους εκφάνσεις φωτοβολίας σε  ημερομηνίες που έχουν σχέση  με πολλούς βιορύθμους, γήινους   κυρίως, - τους οποίους  παραδέχεται  και η   Χριστιανική Θρησκεία – και τους αποδίδουν  καθένας με το δικό τους τρόπο.

      Τα σκίτσα έχουν σχέση με την εαρινή ισημερία, το  θερινό ηλιοστάσιο, τη φθινοπωρινή  ισημερία   και το χειμερινό ηλιοστάσιο.

 

                                                  Θερινό  Ηλιοστάσιο

                                      Εαρινή                    Φθινοπωρινή  ισημερία

                                             Χειμερινό  ηλιοστάσιο

             ΠΩΣ   ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ  ΤΑ   ΔΥΟ   ΦΥΛΑ

      Ο εγκέφαλος χωρίζεται με δύο ημισφαίρια με διαφορετικές λει­τουργίες, που όμως συνεργάζο­νται μεταξύ τους μέσω του λευκού συνδέσμου που τα ενώνει.

  Όμως και αυτά τα δύο μέρη εί­ναι χωρισμένα σε επιμέρους πε­ριοχές δράσης με αποτέλεσμα  ο ε­γκέφαλος να αποτελεί για τους ε­πιστήμονες μια «χαρτογραφημέ­νη» περιοχή μελέτης και έρευνας, που η κάθε μία παίζει διαφορετικό ρόλο  και όλες μαζί συνθέτουν το λογικό ον που λέγεται άνθρωπος.

Στο αριστερό ημισφαίριο εδράζονται  οι λειτουργίες του λόγου και λει­τουργίες που σχετίζονται με  λογι­κές διεργασίες π.χ. μαθηματικές πράξεις.

    Στο δεξί ημισφαίριο εδράζονται τα κέ­ντρα του  συναισθήματος και της έκφρασης.

   Για παράδειγμα  όταν μας αφηγούνται ένα  περίεργο γεγονός και λέμε «αλήθεια;»  διαφορετικά θα το πούμε εάν  νιώσουμε έκπληξη, διαφορετικά θα η­χήσει αν δεν το πιστέψουμε και ειρωνευτούμε  και  διαφορετικά εάν  ήδη το γνωρίζουμε και κάνουμε ό­τι το ακούμε για πρώτη φορά.

    Μια αποτελεσματική μέθοδος παρακολούθησης του μυαλού εν λειτουργία, έδειξε ότι οι άνδρες και οι γυναίκες χρησιμοποιούν   το μυαλό τους κατά διαφορετικό τρόπο.

           Οι ερευνητές, ζητώντας να διαλευκάνουν τη βάση των ανωμαλιών ανάγνωσης, διερωτήθηκαν ποιες περιοχές του εγκεφάλου χρησιμοποιούνται κατά το πρώτο στάδιο της διαδικασίας έκφρασης λέξεων. Εξεπλάγησαν όταν α­νακάλυψαν ότι οι άνδρες χρησιμοποιούν ένα μικρό τμή­μα της αριστερής πλευράς του μυαλού τους, ενώ οι γυναίκες χρησιμοποιούν περιοχές και των δύο πλευρών.

   Οι ψυχολόγοι βρήκαν ότι οι γυναίκες έχουν καλύτερες επιδόσεις σε ορισμένες εξετάσεις, όπως αυτές που μετρούν ταχύτητες ομιλίας, και οι άνδρες σε άλλου είδους προσπάθειες, όπως αυτές που ζητούν να φανταστούν οι εξεταζόμενοι (ες) τη μορ­φή αντικειμένου έπειτα από περιστροφή του.

    Οι νευρολόγοι έχουν διαπιστώσει ότι οι γυναίκες φαί­νεται να αναρρώνουν ευκολότερα από εγκεφαλικά  επει­σόδια στο αριστερό ημισφαίριο, όπου  ε­δράζονται οι  ικανότητες  του λόγου. Αυτοψίες έδειξαν ότι οι  εγκέφαλοι  των ανδρών  παρουσιάζουν μεγαλύτερη α-συμμετρία  από αυτούς των γυναικών.

        Πειράματα, τα οποία έκαναν οι ερευνητές   έδειξαν ότι  τα σήματα που  στέλνονται  προς το δεξί ημισφαίριο   όπου εδράζονται  τα αρνητικά συναισθήματα    καθυστερούν όταν το άτομο  αντικρίσει  ένα αποτροπιαστικό θέαμα. Ετσι φανερώνεται η τάση που έχει ο άνθρωπος να αποκρύπτει τη δυσάρεστη πραγματικότητα.

    Ανθρωποι που κοίταξαν φωτογραφίες απογοητευτικών θεμάτων με το δεξί τους μάτι  που  στέλνει σήματα στο αριστερό ημισφαίριο, καθυστέρησαν να αντιδράσουν μέχρις ότου η επώδυνη πληροφορία μεταβιβάστηκε και στο δεξί ημισφαίριο

 

     Το    pet  scan  ένα θαυμαστό μηχάνημα καταγραφής της ανθρώπινης σκέψης  - όχι βέβαια αναγνώσιμης, αλλά  απλά ενδεικτικής,  μπορεί να  παρακολουθεί τις χημικές διεργασίες   του εγκεφάλου μας, και να φωτογραφίζει   τις σκέψεις μας και τα συναισθήματά μας  τη στιγμή που γεννιούνται.                                                         

      Με αυτό επιβεβαιώθηκε ότι το αριστερό  ημισφαίριο ασχολείται  με τη σκέψη –λόγο και το δεξιό με τα συναισθήματα. Με την όραση ασχολείται ένα τμήμα  στο πίσω μέρος του εγκεφάλου μας, και με τα χρώματα ένα διαφορετικό.

 Οι μαθηματικές ιδιοφυΐες είναι συνήθως αρ­σενικού  γένους, έδειξε σχετική μελέτη.

    Η έρευνα έδειξε ακόμα, ότι όσο αυξανόταν το επίπεδο των μαθητών τόσο μεγάλωνε η αναλο­γία των αγοριών σε σχέση με τα κορίτσια. Σε ένα ποσοστό 0,2°/ο του δείγματος που αντιπροσώ­πευε τα καλύτερα μαθηματικά μυαλά, η αναλο­γία των αγοριών προς τα κορίτσια ήταν 13:1. Παρόμοιες έρευνες που διεξήχθησαν στο Αμ­βούργο και τη Σαγκάη απέφεραν ανάλογα απο­τελέσματα.                                                                                    

     Για να διαπιστωθούν τα αίτια αυτής της μεγάλης διαφοράς, αναζητήθηκαν οι αφορμές σε κοινω­νικούς λόγους, αλλά απ' ότι έδειξαν οι σχετικές μελέτες και τα αγόρια και τα κορίτσια δέχονται στον ίδιο βαθμό παρακίνηση από τους γονείς τους, η οποία άλλωστε φάνηκε ότι ήταν άχρηστη στους πολύ ικανούς μαθητές.

      Οι μαθηματικές επιδόσεις ενός ατόμου έχουν άμεση σχέση με το δεξί ημισφαίριο του εγκεφά­λου. Σε ένα άτομο που είναι περισσότερο ανα­πτυγμένο το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου του αναμένεται να έχει καλύτερες μαθηματι­κές επιδόσεις, αλλά και μεγαλύτερες από το κανονικό πιθανότητες να είναι αριστερόχειρας ή αλλεργικός.

      Μεγάλες ποσότητες τεστοστερόνης  είναι δυ­νατό να καθυστερήσουν   την ανάπτυξη του αρι­στερού ημισφαιρίου του εγκεφάλου ενός εμ­βρύου, αυξάνοντας αντίστοιχα την ανάπτυξη του δεξιού. Αυτός είναι και ο πιθανότερος λό­γος της εξέλιξης ενός εμβρύου σε μαθηματική ιδιοφυΐα.

 

         ΟΜΙΛΙΑ – ΓΡΑΦΗ – ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ - ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ

 

        Η ομιλία του ανθρώπου είναι κι αυτή αποτέλεσμα της τάσης που  του δημιούργησε το ίδιο το Σύμπαν. Γιατί και το Σύμπαν   μιλάει με τον τρόπο του. Επειδή όμως αλλιώς λαμβάνονται  οι   ηλεκτρομαγνητικές ροπές  σε κάθε τόπο  έτσι δημιουργήθηκαν  διαφορετικές  γλώσσες, σε μια εποχή  τουλάχιστον πριν  1.000.000 χρόνια.  Κάθε  τόπος έχει και το δικό του….ζώδιο.

      Η Γη  ήταν  και είναι  «ο πύργος της Βαβέλ».

   Οι πρώτοι  φθόγγοι   που υπολογίζεται  ότι «έβγαλε» από το στόμα του   ο άνθρωπος ήταν  τα: αααα,   εεεε,    ιιιι,  οοο, ουουου,  μπου,   φθόγγοι που  βγάζουν όλα  τα νεογέννητα  μωρά, τα ίδια σε όλο τον κόσμο, άσχετα από φυλή και γλώσσα.

  Σιγά –σιγά ο άνθρωπος αξιοποίησε  αυτή την τάση για ομιλία, και με τη βοήθεια των ανακυκλήσεων την έκαμε τέλειο μέσο επικοινωνίας. Γεγονός που έκανε την έκτη αίσθηση να ατονήσει. Τουλάχιστον πριν 50.000  χρόνια ο άνθρωπος μιλούσε αξιόλογα.

   Εκείνο που παρατηρούν οι βιολόγοι είναι ότι τα ζώα, δεν έχουν «Βαβέλ». Το ίδιο «μιλάει» μια γάτα, και στην Ελλάδα , και στην Ασία και στην Αμερική.

    Αν μια Ελληνική φράση γραμμένη στο μαγνητόφωνο, την παίξουμε ανάποδα, θα μας θυμίσει κάποια ξένη γλώσσα. Μήπως οι διάφορες γλώσσες είναι αντίστροφη σύλληψη ροπών;

    Αν το βάλουμε πιο αργά, θα μας θυμίσει ένα γρύλισμα, πχ λιονταριού. Μήπως το λιοντάρι σε ότι αφορά τη φωνή του, σκέφτεται πιο αργά;

      Πάντως η χροιά της φωνής του κάθε ανθρώπου, είναι ανάλογη με την ταχύτητα  που μιλάει  καθένας μας.

     ** Μιλάει γρήγορα, έχει ψιλή φωνή.

     ** Μιλάει αργά, έχει χοντρή φωνή.

 

       ΓΡΑΦΗ

 

     Η ίδια αιτία  τον ώθησε να γράψει, πρώτα σε τοίχους των  σπηλαίων ( 20.000 χρόνια πριν). Να  αποδώσει εκείνο που έβλεπε. Μετά,  πολύ αργότερα, σκέφτηκε να γράψει  εκείνο που έλεγε. Δημιούργησε τη γραφή  τουλάχιστον πριν 10.000, κι αυτή διαφοροποιήθηκε με τους αιώνες, ανάλογα σε κάθε περιοχή.  (Βλέπε  δίσκο της Φαιστού)

     

     Πιστεύεται ότι τα διάφορα  γράμματα, λόγου και γραφής, έχουν το πρότυπό τους στο Σύμπαν, στις διασταυρώσεις των ακτινοβολιών.

 

      ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ - ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ

 

 Οι τέσσερις πράξεις της αριθμητικής  υπάρχουν και στο  Σύμπαν:

---- (+)  είναι κάθετος σύμπτωση  ομοίων  ροπών.

---- ( _ )  είναι παράλληλες ροπές μιας ισχυρής και μιας αδύνατης που αφαιρείται  το   

     ποσόν  της  αδύνατης.

---- (Χ) σύμπτωση ροπών με διαφορετική γωνία.

---- (: )  Είναι η  κατάτμηση μιας ροπής από άλλη ισχυρότερη.

 Το εκπληκτικό είναι η ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ. Τα πάντα στο Σύμπαν υπάρχουν και γίνονται με βάση τους νόμους της γεωμετρίας  που εφαρμόζουν  οι άνθρωποι. Μια τρανή απόδειξη ότι τις ιδέες και τις γνώσεις τις πήραν από το Σύμπαν. Και τις βελτίωσαν με τη μελέτη  και τη συνεχή μάθηση.                                                                                  

    Αλήθεια πως μαθαίνει ένα μωρό;

      Του κουνάμε τα χέρια μας του λέμε « έλα». Και κείνο έρχεται. Πως καταλαβαίνει τι εννοούμε;. Γιατί να μην υποθέσει ότι του λέμε «κάνε και συ τα χέρια σου έτσι». Κάτι που κάνει όταν του λέμε το «κουπεπέ-κουπεπέ». Αναμφισβήτητα   του μεταδίδουμε τηλεπαθητικά  ιδέα  και συναίσθημα.

                         ΑΠΟΨΕΙΣ  - ΕΚΔΟΧΕΣ -  ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ

      Εκείνο  που έχει παρατηρηθεί και μπορεί να αποδειχθεί πειραματικά  είναι ότι  άτομα που έχουν το 

 ίδιο ζώδιο, ιδιαίτερα κατά φύλα, έχουν την ίδια  σχεδόν άποψη επί ενός θέματος.  

      Αν  για παράδειγμα  πάρουμε μια ομάδα ατόμων και τους  ζήσουμε   να μας πουν πιο  τμήμα  ενός δένδρου  τους εντυπωσιάζει θα δούμε   ότι Λέοντες –Καρκίνους  τους εντυπωσιάζουν οι ρίζες, Κριούς –Ζυγούς ο  κορμός και Τοξότες-Αιγόκερους –Υδροχόους οι κλάδοι, τα φύλλα.

      Αυτό σημαίνει πάρα  πολλά   αν  ερευνηθεί  και αναλυθεί ανάλογα.  Πχ οι Λέοντες – Καρκίνοι  είναι πιο   σταθεροί , οι Κριοί-Ζυγοί ευμετάβλητοι  και οι Τοξότες-Αιγόκεροι  πολύ  μεταβλητοί.

  Ακόμη δείχνει τη σταθερή θέση του  δένδρου     μέσα στο ζωδιακό κύκλο.

           ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ  - ΦΑΝΤΑΣΙΑ – ΕΜΠΝΕΥΣΗ - ΤΕΧΝΕΣ

     Εχουμε  πει  κι αλλού  ότι οι εφευρέσεις  έλκουν  την καταγωγή τους από το Σύμπαν. Οσα σκέφθηκε   και  κατασκεύασε  ο   άνθρωπος, υπάρχουν στο σύμπαν, στον ίδιο του τον εαυτό. Π.χ. px  o υπολογιστής των Αβτικυθώρων, τα γρανάζια του ρολογιού, ο δίσκος γραμμοφώνου, η φωτογραφική μηχανή   από το μάτι=οι πλανήτες Δίας  Κρόνος  με τους δακτυλίους  τους,κλπ   Ολες οι εφευρέσεις  έγιναν την κατάλληλη χρονική στιγμή. Τότε που μπορούσε να υλοποιηθεί  μια συμπαντική ιδέα.

     Καθένας μας εκφράζει τις συλλήψεις που κάνει με  δικό του τρόπο. Γράφει ποίημα, ζωγραφίζει, κατασκευάζει μηχάνημα. Ανάλογα με τη φαντασία του,  και την έμπνευσή του. Που είναι ανάλογη με τα ζωδιακά του στοιχεία.

                      ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ  ΑΠΟΨΕΙΣ – ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

 Την ίδια αρχή  έχουν και οι διάφορες φιλοσοφικές απόψεις και επιστήμες, που φαίνεται  να ακολουθούν μια αρμονική σειρά. 

                   Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ  ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

     Η πνευματική  εξέλιξη  και κατάσταση  του ανθρώπου  ήταν  πάντα ανάλογη των  ανακυκλήσεων  των ουράνιων  σωμάτων και  του αριθμού των ανθρώπων  που ζούσαν στη Γη  και ιδιαίτερα σε κάθε  περιοχή ( βλέπε ανωτέρω πίνακα).

    Όμως  επειδή  οι ανακυκλήσεις φέρνουν και πτωτικές ροπές, υπήρξαν και περίοδοι  που  η πνευματική εξέλιξη, καθυστερούσε ή οπισθοδρομούσε ( Εποχή Γέννησης  Χριστού, Μεσαίωνας κα).

    Ο πολιτισμός εμφανίστηκε πρώτα στις φυλές με τα λευκά ή κίτρινα χρώματα. Κι αυτό γιατί  το χρώμα μιας  λευκής φυλής (βλέπε ΦΥΛΕΣ  ΚΑΙ ΦΑΣΜΑ),  αντιπροσωπεύει  μεγαλύτερο  σύνολο ορατού φάσματος  και κατά συνέπεια  ακτινοβολίες που μεταφέρουν περισσότερες  γνώσεις.

    Ετσι η περιοχή  της Μεσογείου, ιδιαίτερα ο Ελληνικός χώρος, είχε το φυσικό προνόμιο να εξελιχθεί  σε όλους τους τομείς νωρίτερα.

  Με τις διάφορες ανακυκλήσεις βελτιώθηκε ο  εγκέφαλός του, αυξήθηκαν οι έλικες, και λειτούργησε  ευρύτερο μέρος του, κάτι το οποίο συνεχίζεται και σήμερα, αφού είναι γνωστό ότι δεν λειτουργεί ολόκληρος ο εγκέφαλος του ανθρώπου.

   Οσο  αυξανόταν ο πληθυσμός, αυξανόταν και η μεταξύ των ανθρώπων τηλεπαθητική επαφή, και τόσο ο Θεός έχανε την αστροσωματική του μορφή, γινόταν πιο ανθρωπόμορφος, ενώ δεν έπαυσε να είναι  ο ίδιος.  Πριν  2.000  χρόνια  υπήρξε ένα οριακό σημείο.

    Σήμερα ο άνθρωπος γεννιέται  συνεχώς πιο τέλειος γιατί βελτιώνονται τα αρχέτυπα γονίδια, είναι ικανός για όλες τις γνώσεις της εποχής του, αλλά και για πιο μετά.

    Όμως λίγοι  γίνονται επιστήμονες  και λίγα άτομα δε « λειτουργούν»  σωστά. Τα πολλά  είναι η μέση κατάσταση. Υποστηρίζουμε  δε σε άλλο κεφάλαιο, ότι  άνθρωποι του μέλλοντος  ζουν σήμερα ανάμεσά μας.

    Ο άνθρωπος σε κάθε ηλικία, 5 ετών, 10 ετών, κλπ  ξέρει ότι ήξερε ο άνθρωπος μιας ανάλογης εποχής προ 40, 30, 20, 10, 5, 2 χιλιάδων χρόνων.

                                     ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ  ΕΝΟΣ  ΑΤΟΜΟΥ

   Το πνεύμα ενός ατόμου ακολουθεί ή κατευθύνεται από την ευμένεια  ή τη δυσμένεια του πλανήτη που θεωρείται κυρίαρχος  της ημέρας που γεννήθηκε.  Π.χ. ένας άνθρωπος  που γεννήθηκε  Σάββατο, ακολουθεί τον Κρόνο.

  Οι ημέρες  έχουν  χαρακτηριστεί με κυρίαρχα αστρικά  σώματα  ως εξής:

Text Box:  

 

Κυριακή= Ηλιος ( Sunday) , Δευτέρα= Σελήνη (Monday ), Τρίτη=Αρης, Τετάρτη= Ερμής, Πέμπτη =Δίας, Παρασκευή=Αφροδίτη, Σάββατο= Κρόνος.

          Στις ευμενείς θέσεις –ζενίθ- στρέφεται σε υλιστικά έργα, στο ναδίρ σε πνευματικά.

  Βέβαια δεν είναι μόνο  η ημέρα που  καθορίζει την  όλη πορεία του. Είναι το ζώδιό του, με τον ανάλογο κυρίαρχο πλανήτη,  ο ωροσκόπος του, και τα τρία   απέναντι  αυτών ( Ζώδιο, ημέρα, ώρα). Όλα όμως έχουν αυτές τις ανακυκλήσεις. Ευμενείς είναι οι πλανήτες όταν πορεύονται  προς το κέντρο του ηλιακού κύκλου και του Γαλαξία μας. Κι όλα  αυτά αφορούν  ώρες, ημέρες , μήνες, χρόνο, χρόνια.

   Αλλά όλα αυτά θα τα δούμε στην αστρολογία.

   Το πνεύμα του ανθρώπου  την κάθε ημέρα  είναι ανάλογο του εορτολογίου που έχει καθιερώσει η εκκλησία μας.

   Π.χ.  στις 14 ενός μηνός, τα λόγια του και τα έργα του, ασυνείδητα  θα είναι ανάλογα  των μνημονευομένων αγίων   την 14η  όλων  των  μηνών του έτους.

                            ΑΤΟΜΙΚΟΤΗΤΑ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ

     Όλα αυτά διαμορφώνουν την ατομικότητα την προσωπικότητα, το «εγώ» καθενός ανθρώπου. Μαζί με τις άλλες εξωγενείς ή εσωγενείς  επιδράσεις.  Εξ αιτίας των ζωδιακών διαφορών, η διαφορά από άτομο σε άτομο φαίνεται τεράστια. Όμως  υπάρχουν πάρα πολλές ομοιότητες, σε ομοζώδιους. Τις λιγότερες διαφορές, εμφανισιακά, πνευματικά κλπ, παρουσιάζουν τα δίδυμα που προέρχονται από το ίδιο ωάριο. Ορισμένες διαφορές οφείλονται στη χρονική διαφορά γέννησής τους. Αν μπορούσαν να γεννηθούν  ταυτόχρονα δεν θα είχαν καμία διαφορά.

                                 ΤΟ   ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ   ΠΝΕΥΜΑ

     Το πνεύμα που κυκλοφορεί στο αχανές Σύμπαν είναι ένα και το αυτό. Καθένας όμως  ανάλογα με την κατασκευή του και την προσωπική του εξέλιξη, εκμεταλλεύεται μόνο ένα μέρος αυτού, άλλος περισσότερο, άλλος  λιγότερο.

   Όλα τα δημιουργημένα  πνευματικά στοιχεία, από την αρχή της ανθρωπότητας ως σήμερα, υπάρχουν και επιστρέφουν  σε όμοιες «ευαισθησίες», που πάντα έχουν σχέση με τις ακτινοβολίες.

    Το «βάρος του πνεύματος» , είναι ανάλογο του υψομέτρου, του πληθυσμού  κάθε περιοχής, αλλά κι της ηλικίας  κάθε ατόμου.

     Τα  παιδιά έχουν λιγότερους νέους από πάνω τους, άρα είναι πιο ευκίνητοι  πνευματικά, οι ηλικιωμένοι περισσότερους, άρα μεγαλύτερο το «πνευματικό βάρος», περισσότερες  οι επιβολές, αλλά   πιο θετική η κρίση  τους. 

     Το ίδιο συμβαίνει και με τους ψυχασθενείς.  Καθοδηγούνται από το πνεύμα των άλλων, και συχνά υπάρχει παραισθητική φαντασία.

    Το  σύνολο του πνεύματος  διαμορφώνει  το «θέατρο της ζωής» με πρωταγωνιστές και θεατές. Και τα έργα είναι ανάλογα με αυτά που παίζονται στο θέατρο, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση. Αλλωστε αυτά τα έργα στη ζωή  έχουν το πρότυπό τους.

    Η κυκλοφορία του  πνεύματος, που οδηγεί  σε ποικίλα νέα γεγονότα, δημιουργεί και μια  τηλεπαθητική εφημερίδα.

     Ο πνευματισμός είναι η  αντίστροφη κατάσταση  της σεξουαλικής τάσης. Γι αυτό εκείνοι που έχουν εμπλακεί στον πνευματισμό απέχουν από το σεξ. Αντίθετα οι υλιστές – ρεαλιστές  είναι περισσότερο σεξουαλικοί. Βλέπε προηγούμενο σχήμα. Όμως δεν είναι πάντα  στο χέρι τους να διαλέξουν. Πολλές φορές τους επιβάλλεται (ψυχασθενείς). 

    Κάθε ηλικία  ζει σ ένα  «διαφορετικό  πνευματικό κύκλωμα, κανάλι». Γι αυτό συχνά  μικροί και  μεγάλοι δεν μπορούν να επικοινωνήσουν  μεταξύ τους, ή δεν μπορούν να κάνουν όμοιες πράξεις, σε υγιείς καταστάσεις.

   Να σημειώσουμε ότι υπάρχει, πλάτος  και βάθος του πνεύματος.

   Το πνεύμα , η ζωή  και  τα  έργα  του  καθενός ακολουθούν μια κύρια βάση   51 ημερών. Είναι  και  η πορεία  των  Παθών, της  Ανάστασης  και της επανεμφάνισης  του Θεανθρώπου. Είναι ένα διάστημα που προκύπτει  από τις φάσεις, την πορεία της Σελήνης. Μια πορεία που  παρατηρείται  και σε  άλλα διαστήματα, μικρότερα ή μεγαλύτερα, ανάλογα με τις αιτίες- ακτινοβολίες άλλων ουράνιων σωμάτων.

   Το πνεύμα που  σαν πύρινες γλώσσες, έφερε την επιφοίτηση  των   Αποστόλων.

       Το Πάσχα των Ορθοδόξων γιορτάζεται όπως είναι γνωστό μετά την πρώτη πανσέληνο  της εαρινής ισημερίας.

      Για τις διάφορες χρονικές  αποστάσεις  που προκύπτουν θα μιλήσουμε  πιο κάτω στα μνημόσυνα.

       Να επισημάνουμε, όμως,  ότι  καθένας μας, ανάλογα με το όνομά  του «κουβαλάει» πάνω   του  την «ιστορία»   των μεγάλων που έζησαν πριν από αυτόν. Π.χ Ο Βασίλειος,  του Μεγάλου Βασιλείου, του Βασιλείου του Βουλγαροκτόνου και άλλων σχετικών,  ανάλογα  και με τη ζωδιακή  σχέση,  άσχετα  αν δεν το συνειδητοποιεί ποτέ.                

   Η Βαρβάρα, την Αγία Βαρβάρα, αλλά και την Αβα και την Αβαρβαρέα της αρχαιότητας.  Και ούτω καθ εξής.

                    ΤΟ  ΠΑΛΙΟ  «ΠΝΕΥΜΑ» ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ

      Εστω  και αν το είπαμε και αλλού, θα πρέπει να επισημάνουμε  ότι τα  πνευματικά στοιχεία του  παρελθόντος δεν χάνονται, είτε  σαν σύνολα είτε σαν μεμονωμένα στοιχεία.  Ότι δημιουργήθηκε   διατηρείται, διότι το διατηρούν οι ανάλογες ακτινοβολίες, που το επαναφέρουν κάποια στιγμή, με αποτέλεσμα να επαναλαμβάνονται   κάποια  γεγονότα, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της εποχής που γίνονται.  Υπάρχουν παντού, έξω μας, μέσα μας. Και για να γίνουμε πιο αντιληπτοί, ακόμα και το όνομα ενός ποταμού, π.χ. του Αλιάκμονα, «κουβαλάει  επάνω του»  την ιστορία του. Ότι δηλαδή  ο Αλιάκμονας, ήταν γιος του βασιλιά της Θράκης Παλαιστίνου  και εγγονός του Ποσειδώνα, που σκοτώθηκε και για το λόγο αυτό ο πατέρας  του αυτοκτόνησε στον ποταμό Κόνοζο-Παλαιστίνο-Στρυμώνα. Κι αν στον Αλιάκμονα, συμβεί ένα γεγονός- όπως συνέβη- θάχει σχέση με τη θέση του πλανήτη Ποσειδώνα   και άλλα σχετικά στοιχεία.

     Με λίγα λόγια το παρόν και το μέλλον, «γράφονται»  με βάση το παρελθόν.

 

 

                              ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ  ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ    

 

        Κάθε γεωγραφική περιοχή, μικρή ή μεγάλη, λόγω  των κοσμικών ηλεκτρομαγνητισμών που δέχεται, εκπέμπει το δικό της γήινο μαγνητισμό, βάσει του οποίου διαμορφώνεται το κλίμα και το περιβάλλον, στο οποίο συναντάμε αγρούς, χωριά, πόλεις.  Αυτά δημιουργούνται από το ανθρώπινο  πνεύμα  σε σχέση με τα τηλεπαθητικά μηνύματα, κοσμικά ή ανθρώπινα που λαμβάνει.  Δηλαδή συμβάλει  και η κοσμική ακτινοβολία  στη  δημιουργία μιας πόλης. Αν δεν ήταν έτσι, πόλεις ή τμήματα πόλεων δεν  θα χτίζονταν  σε τελείως ακατάλληλα σημεία. Παράδειγμα  η  Θήρα (Σαντορίνη)  που οι κάτοικοι  γνωρίζουν που χτίζουν, αλλά χτίζουν. Ακόμη το Λουτράκι   και   άλλες περιοχές. Κάθε περιοχή, κάθε  χώρα έχει και σχέση με το ζωδιακό κύκλο, και ανάλογα  αναπτύσσεται ή καταστρέφεται.

     Τα άτομα  που κατοικούν σε μια πόλη, μια χώρα, μια ήπειρο, δημιουργούν πνευματικά κυκλώματα, που έλκουν ανάλογα με τον πληθυσμό της. Ετσι μια μεγάλη πόλη έχει ισχυρό πνευματικό κύκλωμα  και έλκει τους κατοίκους των μικρών.  Ετσι δημιουργείται η αστυφιλία. Με την ίδια αιτία επιλέγουμε και τον τόπο  του  σπιτιού μας. 

   Στις πόλεις, πάλι, μικρές ή μεγάλες, δημιουργούνται  άλλες, μικρότερες πνευματικές εστίες, που έλκουν  τα άτομα. Π.χ. εκκλησίες, κέντρα, άλλοι κοινόχρηστοι χώροι, που κι αυτά έχουν σχέση με το ζωδιακό κύκλο. Γι αυτό άλλοτε θέλουμε να συχνάζουμε εδώ ή εκεί. Ανάλογα δε με το «κύκλωμα» έχουμε και διαφορετικά πρόσωπα κοντά μας, ή στρεφόμαστε προς αυτά, ή αντίστροφα απωθούμεθα.

    Γι αυτό  συνιστάται  αλλαγή περιβάλλοντος  στον άτυχο ερωτευμένο, για να ξεχάσει, να  βγει δηλαδή από το κύκλωμα που του δημιούργησε  την έλξη.

    Η αλλαγή τόπου, υπό τύπον εκδρομής είναι απαραίτητη για τη διαφυγή από ένα κουραστικό  «πνευματικό κύκλωμα». Με τον ίδιο τρόπο εμποδίζεται η απόδραση.

     Κάθε «πνευματικό κύκλωμα» ευνοεί  και διαφορετικού είδους έργα. Το τηλεπαθητικό κύκλωμα  κάθε περιοχής, συν τι βλέπουν τα μάτια μας, δημιουργεί τάση υλιστική ή ρομαντική. Π.χ. η ζωή της πόλης είναι υποχρεωτικά  υλιστική, ενώ της εξοχής ρομαντική, διότι δέχεται  μόνο φυσικές αστρικές επιρροές. Ετσι εκεί ο άνθρωπος είναι περισσότερο κοντά στο Θεό.

   Οσο πιο μεγάλη είναι μια πόλη, τόσο περισσότεροι είναι οι ρόλοι της ζωής, σε λεπτομέρειες, και οι καλές και οι κακές πλευρές.

    Όταν ξαφνικά  χαθεί πληθυσμός, πχ κατακλυσμός, τότε «σβήνουν» πολλά πνευματικά στοιχεία.

                    ΤΟ  ΚΥΚΛΩΜΑ    ΜΙΑΣ    ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

     Το ίδιο συμβαίνει και με τις κατοικίες-πολυκατοικίες, μονοκατοικίες.  Τα «κυκλώματά» τους, δημιουργούν τις διάφορες σκέψεις, ενέργειες, τις σχέσεις μεταξύ των ατόμων των δύο φύλων, ενισχύουν ή  σβήνουν τον έρωτα. Πχ  ο ερχομός ενός «σχετικού  ισχυρού  πομπού»  σε μια πολυκατοικία, μπορεί  να  δημιουργήσει, ασυνείδητα, προβλήματα  σε ένα ζευγάρι  που ζει εκεί. Το ίδιο μπορεί να κάνει και η φυγή του, ή ο θάνατός του.

                                             ΟΙ  ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

     Οσοι μεταναστεύουν δεν επιδιώκουν τίποτε  άλλο, παρά την αλλαγή  «κυκλώματος»

που θα αλλάξει την τύχη τους. Μπαίνουν σ ένα νέο κύκλωμα, που συνήθως  τους βοηθάει, γιατί δεν έχουν δεσμευτεί σ αυτό. Μπορούν και δρουν πιο άνετα.

 

                                            ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΤΗΤΑ

    Η αύξηση  του πληθυσμού  μιας περιοχής έφερε την κοινωνικότητα. Αυτό παρατηρείται και  σήμερα  στις πόλεις  και  τα  χωριά. Στις πολύ μεγάλες, συμβαίνει  και  το αντίστροφο, αντί κοινωνικότητα, έχουμε  απομόνωση.

                               ΔΙΟΙΚΗΣΗ -  ΑΡΧΟΝΤΕΣ – ΔΙΟΙΚΟΥΜΕΝΟΙ

    Η  ιδέα, ή έννοια της Διοίκησης ομάδας, δεν είναι ανθρώπινη εφεύρεση. Είναι  ιδέα του Σύμπαντος. Ενας  αστέρας  διοικεί  τους πλανήτες του συστήματός του, ένας πλανήτης τους δορυφόρους του.

   Όμως  στο  Σύμπαν  υπάρχει απόλυτη αρμονία, και ο «διοικητής» δεν αλλάζει, γιατί απλούστατα  για να άρχει, χρειάζεται   απόλυτα τους «αρχόμενους».  Στον κόσμο  των ανθρώπων, συμβαίνει αλλιώτικα, όπως είναι γνωστό. Ο «διοικητής» επειδή δεν διοικεί  πάντοτε με αρμονία, διοικεί  μόνο  όσο τον διατηρούν οι ευμενείς  ακτινοβολίες. Όταν γίνουν δυσμενείς  απομακρύνεται.

    Οι πόλεμοι έχουν κι αυτοί την αρχή τους στο Σύμπαν. Ασχετα πως τους δικαιολογούμε.

    Ο άνθρωπος  είναι μια μαριονέτα  στα «χέρια»  του Σύμπαντος, του συνόλου των ανθρώπων, μιας ομάδας ατόμων, ενός ατόμου, ή  του ίδιου του εαυτού του, είτε βρίσκεται σε θέση ισχύος, είτε σε παθητική  κατάσταση.  Ιδιαίτερα  όταν  ξεπερνάει  τα  όρια  της  λογικής.

                                     ΨΥΧΙΚΗ  ΠΟΡΕΙΑ –   ΥΓΕΙΑ

   Η ψυχική ιστορία, πορεία και υγεία ενός ατόμου, σ οποιοδήποτε χρονικό διάστημα κι αν το εξετάσουμε,  έχει  την  απαρχή της  στις επιδράσεις των ακτινοβολιών –μιλήσαμε κι αλλού γι αυτές.  Κατά τη διάρκεια  των ευμενών ακτινοβολιών δεν υπάρχει πρόβλημα.  Όμως κατά τη διάρκεια   των δυσμενών, οπότε το άτομο «πέφτει» οι αδένες του δε λειτουργούν  κανονικά,  μπορεί να παρουσιάσει διάφορες  ψυχικές ασθένειες- και άλλες.

     Σε περιπτώσεις που το άτομο είναι  ψυχοπνευματικά πεσμένο  εξ αιτίας των θέσεων των πλανητών που το διέπουν, αλλά και τηλεπαθητικών επιβολών  συνόλου  ανθρώπων,  μπορεί να παρουσιαστούν συμπτώματα  πανικού.    

     Δηλαδή τρεμούλα, δύσπνοια, ζάλη, ταχυπαλμία, εφιδρώσεις, αίσθημα πνιγμονής, ναυτία, αποπροσωποποίηση, μουδιάσματα ή τσιμπήματα, αίσθημα ζέστης, ρίγος ή φούντωμα, πόνος ή πλάκωμα στο στήθος, φόβος θανάτου, φόβος απώλειας ελέγχου ή επέλευσης τρέλας, αίσθημα αδυναμίας, αστάθειας ή επερχόμενης λιποθυμίας, αίσθημα επερχόμενου καρδιακού εμφράγματος ή εγκεφαλικού, σφίξιμο, πόνος ή τράβηγμα στην περιοχή του αυχένα συχνά θεωρούμενο σαν αυχενικό σύνδρομο, σπαστική κολίτιδα, μυαλγίες κλπ. Η παραμικρή  διαπίστωση  ανόδου  ή πτώσης  της αρτηριακής πίεσης θεωρείται σαν προειδοποίηση γι εγκεφαλικό ή έμφραγμα. Κι  όλα αυτά  οδηγούν συχνά τον  πάσχοντα  στα επείγοντα περιστατικά  του πλησιέστερου νοσοκομείου, πολλές φορές καθημερινά.

     Η   διαταραχή πανικού  μπορεί να συνοδεύεται από αγοραφοβία, δηλαδή φόβο του ατόμου να βρίσκεται σε μέρη ή καταστάσεις από όπου η φυγή μπορεί να είναι δύσκολη (ή να προκαλεί αμηχανία) ή στις οποίες μπορεί να μην υπάρχει δυνατότητα βοήθειας σε περίπτωση προσβολής πανικού.

    Τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν οι ενδείξεις, ότι πέρα από περιβαλλοντικούς  λόγους, κληρονομικοί παράγοντες παίζουν μεγάλο ρόλο στην εμφάνιση του πανικού.

    Όμως για να μιλήσει κανείς για  διαταραχές πανικού πρέπει να αποκλεισθούν ιατρικά  παθολογικοί παράγοντες.

      Μπορεί  ακόμη να εμφανιστεί απώλεια  του «εγώ», μεταβολή της προσωπικότητας ενός ατόμου, εξ αιτίας τηλεπαθητικών επιβολών άλλων,  πνευματικό  μπέρδεμα, ακόμη  και  σχιζοφρένεια, για  αυτό και θέλει έγκαιρη ψυχολογική και φαρμακευτική υποστήριξη. Διότι συχνά φθάνει σε επώδυνες και καταστρεπτικές ερμηνείες που  του  δημιουργούν   το ίδιο το Σύμπαν, ή το ανθρώπινο σύνολο   και το  οδηγούν   σε αυτοκτονία ή σε εγκληματικές ενέργειες.

    Ελαφρές καταστάσεις ξεπερνιόνται  με κλείσιμο του κυκλώματος των « μαγνητικών ρευστών», δηλαδή δέσιμο των χεριών.

   Η συλλογή τέτοιων γεγονότων και στατιστικών στοιχείων μας πείθουν  περί των ανωτέρω, κι ακόμη  ότι το καθιερωμένο  εορτολόγιο συμβάλει  σε αυτό.

    Π.Χ. Πολλές μητέρες σκότωσαν τα παιδιά τους την παραμονή της μνήμης του Αποστόλου  Ηρωδίωνος ( Ο Ηρώδης σκότωσε τα παιδιά).  Ενας ψυχασθενής γδύθηκε στην Αίγινα  και έπεσε στο νερό παραμονή των Θεοφανίων.

       Είπαμε σε άλλες σελίδες πως το νεώτερο πνεύμα δεν διαγράφει το προηγούμενο. Ολες οι ιδέες και γνώσεις υπάρχουν  πάντα. Ετσι ένα άτομο  που παρερμηνεύει όσα συλλαμβάνει, μπορεί να ισχυρισθεί  ότι είναι ο Μέγας Ναπολέων, διότι τυχαίνει  ασυναίσθητα να « διαπιστώνει» ότι έχει κάποια ζωδιακά  ή άλλα στοιχεία όμοια με  αυτόν.

Κοπυράϊτ:  Βασίλης  Παν. Κουτουζής   Δημοσιογράφος  -  ερευνητής