§ ύ 6 Επιστήμη...επιστήμη...επιστήμη ω & :

 

                ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦIA

      Εδώ περιλαμβάνονται  πολλά επιστημονικά θέματα

 

 

          Οσους μαστούς  έχει το θηλυκό ζώο, τόσα «παιδιά» γεννάει   

 

                                                                                                            

          Το έχετε σκεφθεί ποτέ; Η Φύση είναι μεγάλος…… παντογνώστης!

      Οσους μαστούς  έχει  η γυναίκα ή το κάθε θηλυκό ζώο, τόσα «παιδιά»  γεννάει  συνήθως. Σε σπάνιες περιπτώσεις τα  υπερβαίνει. 

     ==  Η γυναίκα φυσιολογικά  γεννάει συνήθως ένα μωρό και σπάνια δύο.

     == Η  πιθηκίνα γεννάει  1 και πολύ σπάνια  δύο μωρά. Στην φύση όταν γεννάει η πιθηκίνα την βοηθάει η μητέρα της και τα άλλα θηλυκά και όχι ο πατέρας του παιδιού.

    ==  Τα πρόβατα  γεννούν 1-2 ή πολύ  σπανιότερα 3-4 μικρά.

    ==  Οι κατσίκες γεννούν ένα κατσίκι ή δίδυμα.

    ==  Η  αγελάδα γεννάει  1  και σπάνια   μοσχαράκια.

    ==  Η γάτα  γεννάει  περίπου  4 γατάκια.

    ==  Η σκύλα  γεννάει   ως 6-10 σκυλάκια.   ΔΕΣ.ΜΑΝ.  /27-1-12/

 

   Ο εγκέφαλός μας αντιπροσωπεύει το σύνολο του σύμπαντος;

 

     Το παρατηρήσιμο σύμπαν περιέχει τουλάχιστον 100 δισεκατομμύρια «γαλαξίες», ο καθένας των οποίων έχει κατά μέσο όρο πέντε τρισεκατομμύρια αστέρια.

 

  

     Ο γαλαξίας μας  περιέχει 300  δισεκατομμύρια αστέρια σαν τον δικό μας ήλιο.

     Ο εγκέφαλός μας αποτελείται από 100 δισεκατομμύρια εγκεφαλικά κύτταρα, που είναι συνδεδεμένα το καθένα  κατά μέσο όρο με χιλιάδες άλλα κύτταρα.

     Στο κεφάλι μας ως εκ τούτου, υπάρχουν εκατό τρισεκατομμύρια συνδέσεις, δηλαδή τόσες συνδέσεις όσα αστέρια υπάρχουν σε 1.000 γαλαξίες σαν τον δικό μας.

     Ορισμένα εγκεφαλικά κύτταρα  επικοινωνούν με 250.000 άλλα  κύτταρα.

     Τα κύτταρα Purkinje είναι σημαντικά  για την εκμάθηση αυτομάτων (ανακλαστικών) αντιδράσεων όπως  π.χ. αυτών κατά την οδήγηση ενός αυτοκινήτου.

     Ο εγκέφαλος εκτελεί 20 εκατομμύρια δισεκατομμυρίων υπολογισμούς ανά δευτερόλεπτο, που αντιπροσωπεύει μια ταχύτητα εκατομμύρια φορές  μεγαλύτερη εκείνης ενός υπολογιστή. Λέτε να υπάρχει κάποια σχέση; Ο εγκέφαλός μας αντιπροσωπεύει το σύνολο του σύμπαντος;

 

     Ανθρώπινος  εγκέφαλος   και  ψίχα   καρυδιού.    Δε νομίζετε και σεις  ότι μοιάζουν; Λέτε να υπάρχει αρχέγονη  σχέση;  2/10/11

 

  Αυτό  το λεμόνι ..εγκυμονούσε!

 Ναι, μην απορείτε!  Μέσα  σ αυτό, ένας σπόρος, ο πράσινος, είχε   αρχίσει  να  φυτρώνει, όπως ακριβώς θα γινόταν αν έπεφτε στη γη. Αποτελούσε δηλαδή ένα είδος...μήτρας, όπως  η  γη.  Κάτι  τέτοιο συμβαίνει πολλές φορές, και ακόμη  σε  κολοκύθια, πεπόνια,  και  άλλους  καρπούς. Αυτό  το γεγονός μας δίνει μια  υποψία  πως  μπορεί να ξεκίνησαν τα  θηλαστικά να  δημιουργούν μέσα  στη  μήτρα τους  τα  νεογνά, και στη συνέχεια να τα αποβάλλουν, να τα γεννούν!  ΒΚ 11-7-11

 

  Ο ρόλος της διατροφής του ατόμου  στην κατάθλιψη

                                                                                                          

         Η σωστή διατροφή και η διατήρηση ενός ιδανικού βάρους, είναι γνωστό πως συμβάλλουν μέγιστα στην οργανική υγεία του ανθρώπου. Παράλληλα όμως, πολλές επιστημονικές έρευνες, αναδεικνύουν την ευεργετική επίδραση στοιχείων της διατροφής και σε διάφορες ψυχικές καταστάσεις.  Δείτε λεπτομέρειες.

 

  Οι επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής σε άνδρες για διόρθωση μαστών

 

       Οι άνδρες οι οποίοι υποβάλλονται σε εγχειρήσεις πλαστικής χειρουργικής για βελτίωση της σωματικής τους εικόνας αυξάνονται συνεχώς. Οι επεμβάσεις σε άνδρες για μείωση του μεγέθους των μαστών ή γυναικομαστία παρουσιάζουν αύξηση 80%. Πληροφορηθείτε περισσότερα.

 

        Στο φως ίχνη της πρώτης κατοικίας στη Ναζαρέτ

 

                                                          

      Ισραηλινοί αρχαιολόγοι έφεραν στο φως ίχνη της πρώτης κατοικίας στη Ναζαρέτ που θεωρούν ότι χρονολογείται την εποχή του Ιησού Χριστού.

      Η ανακάλυψη  αυτή φωτίζει τον τρόπο που ζούσαν οι άνθρωποι πριν από 2.000 χρόνια, τότε που οι Χριστιανοί πιστεύουν ότι ο Ιησούς μεγάλωνε εκεί.

      Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Οργανισμού Ισραηλινών Αρχαιοτήτων, ο Χριστός και οι παιδικοί του φίλοι γνώριζαν την ύπαρξη αυτής της κατοικίας. Τμήματα τοίχου ενός κρησφύγετου και μιας δεξαμενής που συνέλεγε όμβρια ύδατα βρέθηκαν κοντά στη Βασιλική του Ευαγγελισμού, όπου θεωρείται ότι ο Αρχάγγελος Γαβριήλ ανήγγειλε στην Παναγία ότι θα φέρει στον κόσμο τον Ιησού. (24-12-09 22,40)

 

         Η  ΑΘΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΤΙΣΜΕΝΗ  ΠΑΝΩ ΣΕ ΣΕΙΣΜΙΚΑ  ΡΗΓΜΑΤΑ

 

           Η  Αθήνα είναι κτισμένη πάνω σ ένα ρήγμα  που ακολουθεί  τον Κηφισό ποταμό, που μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει σεισμό, αλλά αν ενεργοποιηθεί θα μπορούσε να δώσει σεισμό μέχρι  5 ρίχτερ. Από ένα τέτοιο σεισμό  θα μπορούσαν να κινδυνεύσουν  χαμηλά  κτίρια της περιοχής που είναι κτισμένα με παλιές προδιαγραφές.

                                                                                                                       

          Αυτό  υπογράμμισε   ο   καθηγητής γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ε. Λέκκας  το πρωϊ της  7-12-09  στην    εκπομπή της ΝΕΤ «Συμβαίνει τώρα»   και στην Πόπη Τσαπανίδου.

          Αλλο κοντινό  στο  κέντρο ρήγμα  είναι του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού, και ακολουθεί  εκείνο της Πάρνηθας.

          Η Αθήνα διευκρίνισε είναι περικυκλωμένη  από πολλά μικρά ρήγματα, τα περισσότερα των οποίων εντοπίζονται στη Δυτική Αττική,  και ακολουθούν ο Σαρωνικός και η Ανατολική  Αττική. (7-12-09   12.00)

 

 ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ Ο ΙΟΣ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ; O ιός Η1Ν1 στο μικροσκόπιο

 

        O Άντριαν Γκιμπς, ο αυστραλός ιολόγος που είχε ισχυριστεί τον περασμένο Μάιο ότι η νέα γρίπη ξεκίνησε από εργαστήριο, δημοσίευσε 5-12-09 τα ευρήματά του, αναβιώνοντας τις εικασίες για την προέλευση του ιού που προκαλεί την πανδημία, τονίζοντας  ότι μετά τη δημιουργία του ο ιός ξέφυγε από τη διαχείριση των δημιουργών του. Δείτε  περισσότερα.

 

                               ΖΩΑ   ΚΑΙ  ΦΥΣΙΚΗ - ΜΗΧΑΝΙΚΗ

 

      Oι αποδημητικές χήνες πετάνε σε σχηματισμό V, διότι όταν η κάθε χήνα κτυπά τα φτερά της, δημιουργεί ένα ανοδικό ρεύμα για τη χήνα που ακολουθεί.  

                                                                ^

                                            ^     ^

                                           ^       ^

                                         ^           ^

                             

      Στο σχηματισμό V, όλο το σμήνος προσθέτει τουλάχιστον 71% περισσότερη πτητική εμβέλεια από το αν πετούσαν το καθένα από μόνο του.

      Αν μια αγριόχηνα ξεφύγει από τον σχηματισμό, ξαφνικά αισθάνεται τη δυσκολία και την αντίσταση στην προσπάθεια να πετάξει μόνη της...και πολύ γρήγορα επιστρέφει στο σχηματισμό μαζί με τις άλλες. 

      Όταν μια αγριόχηνα κουραστεί, πάει στο πίσω μέρος του σχηματισμού και μια άλλη αγριόχηνα παίρνει τη μπροστινή θέση, και κείνη βοηθιέται.  

      Οι αγριόχηνες που βρίσκονται στο πίσω μέρος του σχηματισμού φωνάζουν για να ενθαρρύνουν εκείνες που βρίσκονται μπροστά ώστε να αυξήσουν την ταχύτητα τους. Είναι σημαντικό οι "φωνές απ' τα πίσω" να είναι ενθαρρυντικές. Διαφορετικά είναι απλά φωνές και τίποτα άλλο. 

        Όταν μια αγριόχηνα αρρωστήσει ή τραυματιστεί, δύο άλλες αγριόχηνες αφήνουν τον σχηματισμό και την ακολουθούν προς τα κάτω για την βοηθήσουν και να την προστατέψουν.

        Παραμένουν με το άρρωστο μέλος του σμήνους μέχρι να μπορέσει να πετάξει ξανά ή να πεθάνει. (13-4-09  22.30)

 

 

 

ΖΩΑ:  ΕΥΦΥΙΑ  ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ   ΚΑΙ  ΕΡΩΤΑΣ

                                   Ενα  μικρό πουλάκι…. τέλειος  αρχιτέκτονας

 

        Είναι γεγονός  ότι  όλα τα ζώα   είναι….αρχιτέκτονες. Αλλα  αρχάριοι, και άλλα   τέλειοι επιστήμονες. Τι να πρωτοπιάσεις;  Τις  αράχνες  που υφαίνουν τους ιστούς,   τις μέλισσες  που φτιάχνουν τις κηρύθρες, τα χελιδόνια που χτίζουν με λάσπη και  άχυρα τη φωλιά τους, μικρά έντομα που κάνουν φωλιές από λάσπη;  Η τα μικρά πουλάκια  που χτίζουν τις φωλιές τους  με ιδιαίτερη τεχνοτροπία. Και το κυριότερο είναι ότι όπως αποδεικνύεται, σκέπτονται και προγραμματίζουν. Όλα, εκτός από τα κατοικίδια τα οποία φροντίζει ο άνθρωπος.

       Εχουμε  προσωπική  αντίληψη και γνώση  της κατασκευής της φωλιάς ενός μικρού πουλιού, του καλαντζή, μέσα στο σωλήνα ενός απορροφητήρα.

 

                                                                 

      Όπως δείχνει και το σχήμα, το  μικρό πουλί, έριξε στο βάθος μεγάλα κλαδιά – όπως κάνουν όλα τα πουλιά στο χτίσιμο  της φωλιάς τους -  κι όσο έβγαινε προς τα έξω  έριχνε  μικρότερα. Στο τέλος συγκέντρωσε   χνούδι από φυτά, απόθεσε τα αυγά του  και γεννήθηκαν τα μικρά του. Το  γεγονός το παρατηρήσαμε όταν διαπιστώσαμε ότι ο απορροφητήρας στο εξοχικό  μας δεν δούλευε   και κοιτάξαμε να δούμε τι φταίει!

 

Δεσμοί ζώων  και  ανθρώπων

  Η  ΕΞΥΠΝΑΔΑ  ΑΛΛΑ  ΚΑΙ  Η  ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ  ΤΩΝ  ΣΚΥΛΩΝ

 

 

                         Οι χιμπατζήδες ''κάνουν σχέδια'' για το μέλλον

 

        Ο  Σαντίνο, ένας χιμπατζής που ζει σε  ζωολογικό κήπο της Σουηδίας έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων. Ο λόγος; τις ώρες που ο Κήπος είναι κλειστός για το κοινό, μαζεύει πέτρες και υλικά από τσιμέντο, ετοιμάζει   με αυτά «όπλα»  που  τα πετάει  στους επισκέπτες που τον ενοχλούν.

     Η  πράξη  του αυτή, είναι η ισχυρότερη απόδειξη ότι οι άνθρωποι δεν είναι τα μόνα όντα που μπορούν να κάνουν σχέδια για το μέλλον.

     Οι ειδικοί  παρατήρησαν  ακόμα  ότι ο Σαντίνο, ενώ ήταν ιδιαίτερα οξύθυμος όταν έριχνε τις πέτρες, ήταν πολύ ήρεμος την ώρα που τις μάζευε. Αυτό αποκαλύπτει ότι δεν δρούσε εν θερμώ, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύεται  στην εφημερίδα Current Biology.

     Ο ξεχωριστός χιμπατζής γεννήθηκε σε ζωολογικό κήπο του Μονάχου το 1978 και μεταφέρθηκε στη Σουηδία όταν ήταν 5 ετών.

    Αλλά δεν είναι μόνο  αυτός  που ενδιαφέρεται  για το μέλλον. Πολλά ζώα κάνουν κάτι ανάλογο:

==     Ο σκύλος κρύβει το κόκαλο για να το έχει    άλλη  ώρα.

==    Το χελιδόνι χτίζει τη φωλιά του για να την έχει και στο μέλλον     (10-3-09 13.00)

 

 Ο ΗΛΙΟΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΑΝ  ΣΦΑΙΡΙΚΗ  ΦΥΣΑΛΙΔΑ

 

     «Ο Ήλιος μας ταξιδεύει μέσα στο Γαλαξία, όχι σαν κομήτης, αλλά πιο πολύ σαν μια τεράστια σφαιρική φυσαλίδα» λέει ο ακαδημαϊκός Σταμάτιος Κριμιζής, επικεφαλής ερευνητής του οργάνου MIMI στο διαστημόπλοιο Cassini, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε τροχιά γύρω από τον Κρόνο, συμπληρώνοντας:

      «Είναι εκπληκτικό πως μία και μόνη απλή παρατήρηση μπορεί να αλλάξει μια ολόκληρη αντίληψη που οι περισσότεροι επιστήμονες θεωρούσαν δεδομένη για μισό αιώνα».

       Εικόνες από την κάμερα ουδετέρων και φορτισμένων σωματιδίων (MIMI/INCA) του διαστημοπλοίου Cassini, υποδεικνύουν ότι η Ηλιόσφαιρα δεν έχει το σχήμα κομήτη που προβλέπουν τα υπάρχοντα θεωρητικά μοντέλα.  

       Σχετική  εργασία  δημοσιεύθηκε στις 15 Οκτωβρίου στο περιοδικό «Science», όπου  ο Ακαδημαϊκός Σταμάτιος Κριμιζής με συνεργάτες από το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φυσικής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins (JHU/APL), παρουσιάζουν την  πρωτοποριακή εικόνα για την κίνηση του Ηλιακού συστήματος (της Ηλιόσφαιρας) στο Γαλαξία και τις δυνάμεις που τη διαμορφώνουν. (6-11-09  17.30)

 

Το ηφαίστειο της Θήρας εν ενεργεία σε λιθογραφία του 1866

 Η αρχαία έκρηξη   «γέννησε» την…Ατλαντίδα  >>>>

 

   Βενέτικος ποταμός.  Φωτο  Βασίλης Κουτουζής

 

     Φως στη γένεση της Γης  από  την περιοχή  Βενέτικου

 

      Τα πετρώματα της Δεσκάτης αποτελούν ένα από τα εννέα γεωθαύματα της Πίνδου. Σχηματίστηκαν πριν από 700 εκατ. χρόνια από το αρχαίο υλικό που αποτελούσε τον πρώτο μανδύα της Γης. «Μπορούμε να δούμε ολόκληρο το φάσμα της γεωλογικής προόδου», λένε οι επιστήμονες.

 

               Η  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ   ΚΑΤΑΓΩΓΗ    ΤΩΝ   ΕΛΛΗΝΩΝ

 

           

        Επειδή τον τελευταίο καιρό κυκλοφορούν και πάλι κάποιες ανθελληνικές αντιεπιστημονικές "διαπιστώσεις" γα την καταγωγή των Ελλήνων και επειδή πολλά "κουφά" έχουμε να ακούσουμε ακόμη, δημοσιεύεται το παρακάτω κείμενο, του οποίου η πηγή είναι η Ανθρωπολογική Εταιρεία.  Διαβάστε  στο μπλογκ σποτ  ΕΔΩ ΑΘΗΝΑΙ :

 

                         ΤΟ  ΜΑΓΓΑΝΟΠΗΓΑΔΟ  ΤΗΣ  ΖΩΗΣ

 

         Κάθε άτομο  δέχεται τις ακτινοβολίες και αντιδρά, κυρίως, ανάλογα με  έξη ζωδιακά στοιχεία  που το διέπουν:  της ημερομηνίας που γεννήθηκε(ζώδιο), της ημέρας (Δευτέρα , Τρίτη κλπ) και της ώρας  (ωροσκόπο), καθώς και  με  τα  έξη  απέναντι  αυτών.  Δείτε το θέμα αναλυτικά:

 

               ΣΥΜΠΑΝ- ΠΛΑΝΗΤΕΣ-ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ- ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

 

     Οσα  συμβαίνουν καθημερινά στον κόσμο, είναι αποτέλεσμα της επίδρασης που έχουν γενικά  οι διάφορες  ακτινοβολίες ,  οι ανατρεπτικές πορείες  τους,    ανοδικές  ή  πτωτικές, των  πλανητών  του ηλιακού μας συστήματος. Δείτε  αναλυτικά το θέμα

 

        ΟΙ  ΠΛΑΝΗΤΕΣ  ΚΑΙ  Ο  ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ   ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ

 

        

     Τα……  γρανάζια  του Σύμπαντος, δηλαδή οι έλξεις  που  ασκούν ο ένας  πλανήτης στον άλλο, έδωσαν  την  ιδέα  της κατασκευής  των γραναζιών του  υπολογιστή των Αντικυθήρων   και του μηχανικού  ρολογιού. Αυτό  υποστηρίζει ο ερευνητής  κ. Βασίλης Κουτουζής. Δείτε  το σχετικό θέμα:

 

             ΠΩΣ   ΕΓΙΝΑΝ- ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΑΝ  ΟΙ  ΔΙΑΦΟΡΕΣ  ΦΥΛΕΣ;

 

        

       Πώς  οι άνθρωποι    έγιναν  λευκοί, μαύροι, κίτρινοι, ερυθρόδερμοι;  Δείτε την απάντηση  εδώ:

 

        ΠΟΙΕΣ   ΗΤΑΝ  ΟΙ    ΕΞI  ΜΕΡΕΣ  ΤΗΣ      ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

 

             

        Το   χρόνο  τον  μετράμε  βάσει   της   περιστροφής  της γης περί τον εαυτό  της και  περί τον ήλιο-έτος. Πάντως βάσει κύκλων. Η όλη δημιουργία  έγινε σε 6 «μέρες» -κύκλους. Την εβδόμη ο Θεός ……..αναπαύθηκε.  Πατήστε εδώ  να δείτε τις ημέρες;

 

         Μυρμήγκια  αναπαράγονται χωρίς σεξ – με  κλωνοποίηση

 

          Ένα είδος μυρμηγκιού που ζει στον Αμαζόνιο αναπαράγεται χωρίς να είναι απαραίτητη η σεξουαλική πράξη και έχει εξελιχθεί σε ολοκληρωτικά θηλυκό είδος.

         Τα μυρμήγκια αναπαράγονται με τη μέθοδο της κλωνοποίησης, όπου η βασίλισσα δημιουργεί γενετικά αντίγραφα του εαυτού της. Το είδος, το πρώτο καταγεγραμμένο που αναπαράγεται χωρίς σεξ, παρουσιάζεται σε ειδικό αφιέρωμα στην επιστημονική έκδοση Proceedings of the Royal Society.

          Η Άννα Χίμλερ, βιολόγος του πανεπιστημίου της Αριζόνα και επικεφαλής της μελέτης, επεσήμανε ότι η επιστημονική ομάδα έχει ήδη πραγματοποιήσει σειρά ελέγχων για να επιβεβαιώσει τα αποτελέσματα. Μελετώντας το DNA πολλών από τα μυρμήγκια της αποικίας, διαπίστωσαν ότι όλα ήταν κλώνοι της βασίλισσας, ενώ κανένα δεν είχε όργανα αναπαραγωγής.

          Προς το παρόν οι επιστήμονες δε γνωρίζουν την αιτία αυτής της εξέλιξης, ούτε πότε ξεκίνησε, η Χίμλερ ωστόσο εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξη για την πορεία της μελέτης και τα συμπεράσματα που θα προκύψουν.

            www.kathimerini.gr με πληροφορίες BBC (17-4-09    12.42)

             Δείτε  άλλα  για  ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

 

              Η νοημοσύνη των ζώων

 

     Ρώτησε τα ζώα και θα σε διδάξουν, και τα πτηνά του ουρανού, και θα σου μιλήσουν ή μίλησε στη γη, και θα σε διδάξει, και τα ψάρια της θάλασσας θα σου εξηγήσουν….. 

    Διότι τα διάφορα  ζώα  γνωρίζουν   πράγματα  που δεν γνωρίζει ο άνθρωπος. Αυτά  που τα  αφορούν…..προσωπικά.

    Οι  Χιμπατζήνες π.χ. ξέρουν ότι το κρέας έχει πρωτεϊνες. Και   κάνουν περισσότερο σεξ με τους χιμπατζήδες που τους κουβαλάνε κρέας.

    Η γάτα  ξέρει ότι το φίδι έχει δηλητήριο  και δεν τρώει το κεφάλι του.

    Τα φυτοφάγα  ζώα ξέρουν ποια  χόρτα δεν πρέπει να φάνε.

    Μια  αλεπού ξέρει ποιο βότανο γιατρεύει τις πληγές.

    Το αρσενικό καγκουρό  δοκιμάζει τα ούρα της  θηλυκιάς  για να καταλάβει πότι είναι η ώρα για ζευγάρωμα. Περιέχουν ειδικές ορμόνες.

     Οι πίθηκοι παρατηρώντας τα οπίσθια μιας θηλυκής αντιλαμβάνονται αν είναι ερεθισμένη και έτοιμη για ζευγάρωμα..

     Οι πίθηκοι παρατηρώντας τα προσόντα των αρχηγών της ομάδας, καταλαβαίνουν αν μπορούν να σταθούν απέναντι στον ανταγωνιστή τους.

     Οι πίθηκοι έχουν αστυνομία.

     Τα αρσενικά  κροκοδειλάκια  χρησιμοποιούν μια σειρά από διαφορετικές κινήσεις σήματα τόσο για να ελκύσουν το ταίρι τους όσο και για να απωθήσουν τυχόν αντίζηλους.

     Οι αγριόχηνες   γνωρίζουν ότι  οι άλλες που πετούν μπροστά τους δημιουργούν  ανοδικό ρεύμα  ευεργετικό γι αυτές. Πετούν πιο ξεκούραστα. (13-4-09  22.30)

 

      Οι   χιμπατζήνες  παίρνουν κρέας, δίνουν... σεξ! 

 

       Συχνότατα   κατηγορούμε   κάποιες  γυναίκες  ότι επωφελούνται από τη σχέση τους  με  έναν   άνδρα   για να  επωφεληθούν……οικονομικά.

       Όμως  αυτή η τάση  δεν είναι…..προνόμιο μόνο των γυναικών, αλλά και των χιμπατζήνων, των θηλυκών χιμπατζήδων.

 

 

       Οι  θηλυκοί  χιμπατζήδες δίνουν  σεξ στα αρσενικά  ως  αντάλλαγμα για... κρέας. Με αυτόν τον τρόπο τα θηλυκά εξασφαλίζουν μια διατροφή πλούσια σε πρωτεϊνες. Κι  όλα αυτά γίνονται ύστερα  από….συμφωνίες μεταξύ των χιμπαντζήδων,  που  είναι μακροχρόνιες.

      Η ομάδα  ερευνών της Κριστίνα Γκόμες, του Ινστιτούτου Εξελικτικής Ανθρωπολογίας Max Planck  της Λειψίας   Γερμανίας, διαπίστωσε ότι οι αρσενικοί χιμπαντζήδες που μοιράζονται τα τρόπαια του κυνηγιού τους, ζευγαρώνουν δύο φορές συχνότερα σε σύγκριση με τους... εγωιστές,  μονοφαγάδες …….συναδέλφους τους.

     Ετσι οι….γενναιόδωροι χιμπαντζήδες έχουν και περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν απογόνους! Η ανταλλαγή κρέατος με σεξ είναι  μακροχρόνια, έτσι τα αρσενικά μοιράζονται την υψηλή σε πρωτεϊνες τροφή ακόμη και όταν τα θηλυκά δεν βρίσκονται στις γόνιμες ημέρες τους, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή. (13-4-09  18.30)

   

  Γυναίκες έφτιαξαν τα πρώτα όπλα

 

   Οι   γυναίκες  επειδή δεν μπορούσαν να συναγωνιστούν τη μυϊκή δύναμη των ανδρών στο κυνήγι, χρησιμοποιούσαν το μυαλό τους για να αρπάζουν τη λεία τους, γράφει το ΕΘΝΟΣ ………..»

 

 Θύμα του απότομου ψύχους ο Nεάντερταλ

 

    Tο απότομο ψύχος ήταν πιθανόν η αιτία που οδήγησε στον αφανισμό του ανθρώπου του Nεάντερταλ πριν από 24 χιλιάδες χρόνια, σύμφωνα με έρευνα Iσπανών επιστημόνων, γράφει το ΕΘΝΟΣ  ……..»

 

 Tεχνητό μάτι μάντισσας 5.000 ετών!

 

   Tο τεχνητό μάτι μιας αρχαίας μάντισσας 5.000 ετών έφεραν στην επιφάνεια ανασκαφές ομάδας Iρανών και Iταλών αρχαιολόγων, στα Iρανο-αφγανικά σύνορα, στην αρχαία νεκρόπολη της Σαρ-ι-Σόκτα, της «Kαμένης Πόλης», σύμφωνα με όσα γράφει το ΕΘΝΟΣ  ………..»

 

                      Στο  φως  η «λίθινη εποχή» του χιμπαντζή

    

                                                                      

       Tη δική του «Eποχή του Λίθου» φαίνεται να είχε ο χιμπαντζής πριν από 4.300 χρόνια, όπως αποκαλύπτουν ευρήματα στη Δυτική Aφρική   Δείτε το θέμα στο ΕΘΝΟΣ.

 

          ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ, ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΧΘΕΙ

                   Τι λέει ο Ελληνας ερευνητής δρ Ευάγγελος Μιχελάκης

 

       ΕΝΤΜΟΝΤΟΝ-ΑΛΜΠΕΡΤΑ, 23/1.-

 

     Οι καρκινώδεις όγκοι μπορούν να συρρικνωθούν χωρίς ακτινοβολία με τη χρήση ενός φαρμάκου που χρησιμοποιείται ήδη ακίνδυνα στους ανθρώπους για δεκαετίες, λέει ο Ελληνας  γιατρός Ευάγγελος Μιχελάκης,  ο οποίος με τις ανακοινώσεις του έχει προκαλέσει εντύπωση στους ιατρικούς κύκλους. Αλλά επειδή το φάρμακο δεν μπορεί να κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, οι φαρμακοβιομηχανίες δεν είναι πρόθυμες να χρηματοδοτήσουν τις κλινικές δοκιμές για να το φέρουν στην αγορά.

     «Έχουμε πετύχει  τη μείωση των όγκων με ένα φάρμακο που αποδεικνύεται ότι έχει   μικρές παρενέργειες στους ανθρώπους. Θα μπορούσατε ουσιαστικά να το πάρετε ως χάπι», λέει ο Ελληνας ερευνητής στο πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα  Δρ Ευάγγελος Μιχελάκης. Το φάρμακο καλείται «dichloroacetate», ή DCA. Ο κ. Μιχελάκης,- μαζί με άλλους ερευνητές στο Έντμοντον και την Οτάβα -, ανακάλυψε πως το DCA μπορεί να αντιστρέψει την εξέλιξη του καρκίνου, να μειώσει σημαντικά, ως τελείως, τη δυνατότητα των ανώμαλων κυττάρων να πολλαπλασιάζονται  κατά τρόπο αόριστο και ανεξέλεγκτο.

      Το DCA αποκαθιστά μια συγκεκριμένη λειτουργία των μιτοχονδρίων, τις μίνι μηχανές δύναμης που οδηγούν την κυψελοειδή δραστηριότητα. Τα μιτοχόνδρια αναγκάζουν τα ανθυγιεινά κύτταρα να απορριφθούν, και εκείνη η λειτουργία πολλαπλασιασμού καταστέλλεται στους ασθενείς με καρκίνο.

     Η εύρεση της χρηματοδότησης για να αρχίσει τις  δοκιμές σε καρκινοπαθείς θα είναι δύσκολη.

    «Επειδή το φάρμακο δεν έχει κανένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δεν προσελκύει τους επενδυτές, λέει ο κ. Μιχελάκης, προσθέτοντας  ότι τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας δίνονται μόνο για τα νέα φάρμακα».    

 

           ΘΑ   ΠΝΙΓΟΥΝ  ΟΙ  ΠΑΡΑΛΙΕΣ  ΤΗΣ  ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

 

      Eως ένα μέτρο θα αυξηθεί, σύμφωνα με τους επιστήμονες, η στάθμη της θάλασσας στη Mεσόγειο, προκαλώντας ανεξέλεγκτες επιπτώσεις στα παράλια εδάφη και θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή και τις περιουσίες των 82 εκατομμυρίων ανθρώπων που ζουν στις παράκτιες πόλεις.  Δείτε το θέμα στο ΕΘΝΟΣ.

                                          

              ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ   ΑΓΝΩΣΤΑ   ΘΑΛΑΣΣΙΑ   ΕΙΔΗ

 

     500 άγνωστα μέχρι σήμερα θαλάσσια είδη, μεταξύ αυτών τη γαρίδα με το παρατσούκλι «Tζουράσικ», το πιο μαλλιαρό καβούρι του πλανήτη στα νερά των Φιλιππίνων, τεράστια μικρόβια με κέλυφος για αυτοπροστασία στα νερά της Πορτογαλίας, κι ένα κοπάδι ψαριών με μέγεθος όσο το Mανχάταν, στις ακτές του Nιου Tζέρσεϊ  ανακάλυψαν οι ερευνητές. Δείτε περισσότερα στο ΕΘΝΟΣ.

 

  Γιώργος Σταματογιαννόπουλος: Το DNA των αρχαίων Μυκηναίων.

 

                               Επαναστατική γονιδιακή θεραπεία κατά της Μεσογειακής Αναιμίας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Το Γενεαλογικό δένδρο των Αρχαίων Ελλήνων

       Η τηλεπάθεια  είναι η ΚΥΠ του οργανισμού μας

       Πόσα είδη ονείρων  έχουμε;

       Γύρω από  τα φαντάσματα

       Τα φυτά έχουν αίσθηση και μνήμη

 

   Διάφορα   επιστημονικά.....    τεχνολογικά....... 

 

***  Η Γη μας μεγαλώνει  συνεχώς. Η μάζα του πλανήτη  μας έχει αυξηθεί κατά  8 φορές τα τελευταία  200 εκατομμύρια χρόνια, υποστηρίζει ο διδάκτωρ της Γεωφυσικής κ. Σταύρο Τάσος.

 

  Δείτε  στο ΕΘΝΟΣ:

 

*** Τα οστά μίας γιγαντιαίας καμήλας, ηλικίας 100 χιλιάδων ετών, ανακαλύφθηκαν πρόσφατα σε έρημο της Συρίας, ανακάλυψη που αποτελεί επανάσταση για την Aρχαιολογία, επισημαίνουν οι ειδικοί ……....»

 

***  Γιγάντια απολιθώματα των πιο αιμοδιψών θαλάσσιων κυνηγών της εποχής των δεινοσαύρων βρέθηκαν άθικτα στα νησιά Σβάλμπαρντ  της Aρκτικής ……...»

 

***  H ανακάλυψη του πληρέστερου έως σήμερα σκελετού ανθρωποειδούς νηπίου στην Aιθιοπία προσθέτει έναν ακόμη κρίκο στο «παζλ» της ανθρώπινης εξέλιξης. ……..»  

 

***   Ένα  πρόσφατο εύρημα δείχνει ότι Nεάντερταλ και Xόμο Σάπιενς διασταυρώθηκαν δίνοντας έναν νέο τύπο ανθρώπου, ο οποίος αποτέλεσε τον πρόγονο του σύγχρονου Eυρωπαίου ……...»

 

***  Oι ελέφαντες ανήκουν πλέον επίσημα στην ελίτ των θηλαστικών που μπορούν να αναγνωρίσουν την αντανάκλασή τους κοιτάζοντας τον καθρέφτη, κάτι  που δείχνει  ότι έχουν επίγνωση του εαυτού τους ……...»  

 

***  Tον πιο θερμό βίο των τελευταίων 12.000 ετών περνάει ο πλανήτης Γη, σύμφωνα με τα πρακτικά της Eθνικής Aκαδημίας Eπιστημών  των HΠA. …….»

 

***  Η παρασιτική  σμέρνα, ένα  είδος ψαριού σαν χέλι, παραμένει ίδια  στην εμφάνιση εδώ και  360 εκατομμύρια χρόνια.  Μέχρι σήμερα  ξέραμε ότι παραμένουν αναλλοίωτα  επί 300 εκ. χρόνια οι κατσαρίδες και οι καρχαρίες.  

 

***  Τα μικρόβια της ηφαιστειακής λάσπης, είναι  σύμμαχός μας κατά του φαινομένου  του Θερμοκηπίου.

 

***    Η κλιματική  αλλαγή εξολοθρεύει τα αμφίβια. 

 

Περισσότερα  επιστημονικά,    κι εδώ     κι εδώ

 

     Το Σύμπαν είναι ζωντανή  βιολογική  μονάδα

 

     Ελλάδα αλλάζει σχήμα

 

     Οι σεισμοί  και η πρόγνωσή τους

 

     Ο πρόγονός μας ο δεινόσαυρος

 

 Κεντρική  σελίδα