ΑΥΤΟΜΑΤΗ  ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΣΗ

  Η  ΠΑΡΘΕΝΟΓΕΝΕΣΗ;......... 

 

                             Παρθενογένεση δράκων του Κομόντο

 

        Σε δύο ζωολογικούς κήπους της Αγγλίας, δύο θηλυκοί δράκοι του Κομόντο, απέκτησαν απογόνους μέσω παρθενογένεσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "τα Νέα", της 22-12-06.

 

           

        Η παρθενογένεση είναι γνωστό ότι μπορεί να αποτελέσει μέθοδο αναπαραγωγής για περίπου 70 είδη φιδιών και σαυρών, όμως δεν είχε παρατηρηθεί ξανά στο είδος των δράκων του Κομόντο, οι οποίοι συγκαταλέγονται στα μεγαλύτερα ερπετά του πλανήτη.

      Τα σαυράκια, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, είναι αρσενικά, γεννήθηκαν στο ζωολογικό κήπο του Τσέστερ από την "Φλόρα", η οποία περιμένει τη γέννηση οκτώ μικρών, και παρουσιάστηκαν στο επιστημονικό περιοδικό "Nature". Παράλληλα, τέσσερις δράκοι γεννήθηκαν στον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου.

       Κατά την παρθενογένεση, το θηλυκό γονιμοποιεί μόνο του τα αυγά του. Στην περίπτωση των δράκων, το ωάριο είναι προσκολλημένο σε ένα δεύτερο κύτταρο, το πολικό σωμάτιο, το οποίο, στην παρθενογένεση, αντί να πεθάνει, απορροφάται πίσω από το ωάριο και το γονιμοποιεί, προσφέροντας το μισό από το γενετικό υλικό που είναι απαραίτητο.

       Το φαινόμενο της παρθενογένεσης θεωρείται από τους επιστήμονες ότι προσφέρει στο δράκο του Κομόντο εξελικτικό πλεονέκτημα, ιδίως στην περίπτωση που ένα θηλυκό αδυνατεί να βρει σύντροφο.

 

         Γενικότερα:

 

     Η παρθενογένεση στα  ζώα, και   μάλιστα  στα θηλαστικά   είναι  η γέννηση  νεογνού  χωρίς τη μεσολάβηση του αρσενικού.

    Παρθενογενέσεις συναντάμε  σποραδικά σ όλες τις  ζωικές ομάδες, με εξαίρεση τα σπονδυλωτά.

       Π.χ. στα μαλάκια, τα εχινόδερμα, διάφορα έντομα, τις μέλισσες  κ.α.  Επίσης συναντάμε και στα φυτά.

       Αρχικά οι επιστήμονες είχαν πετύχει την τεχνητή  παρθενογένεση  γονιμοποιώντας  το ωάριο με φυσικοχημικούς   παράγοντες που αντικαθιστούσαν την ενέργεια  του σπερματοζωαρίου.

    Τώρα που φθάσαμε στην  κλωνοποίηση, προβάλλει  εύλογα το ερώτημα:

·        Η παρθενογένεση  είναι αυτόματη κλωνοποίηση;

     Αναμφισβήτητα  ναι!

     Σε ότι αφορά τον άνθρωπο, η επιστήμη γνωρίζει  ότι ο οργανισμός κάθε γυναίκας  εκκρίνει την αντρική ορμόνη τεστοστερόνη, από την οποία δημιουργείται το σπερματοζωάριο. Όπως και ο    οργανισμός του  άνδρα  εκκρίνει τη γυναικεία ορμόνη οιστραδιόλη. Η διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα είναι απλά ποσοτική.

    Αφού, λοιπόν τα, απαραίτητα  στοιχεία υπάρχουν, γιατί κάποια  στιγμή  να μην υπάρξουν    και οι κατάλληλοι  φυσικοχημικοί παράγοντες, και οι απαραίτητες  ακτινοβολίες του περιβάλλοντος  που θα οδηγήσουν στη  γονιμοποίηση ενός γυναικείου ωαρίου;

    

                            ΠΑΡΘΕΝΟΓΕΝΕΣΗ    ΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 40

 

      Το καλοκαίρι του 1944, μια νεαρή  Γερμανίδα από το Αμβούργο, 26 χρόνων, άκουσε κατάπληκτη από το γιατρό της  ότι θα γίνει μητέρα.  Όμως ήταν απόλυτα  σίγουρη ότι δεν είχε έλθει σε επαφή με άνδρα τους τελευταίους 15  μήνες.

       Το 1945 έφερε στον κόσμο τη μικρή Μόνικα, αλλά δεν επεχείρησε να αποδείξει επιστημονικά  το  «θαύμα»  που είχε πραγματοποιηθεί.

       Παντρεύτηκε, χώρισε,  και το 1956 ξαναπαντρεύτηκε έναν Άγγλο, που την πήρε στη χώρα του. Τότε απάντησε σε μια έρευνα της εφημερίδας « Σάνταιη Πικτόριαλ»  που έθετε στις αναγνώστριές της το ερώτημα:  «Κυρία αποκτήσατε παιδί  χωρίς πατέρα;».

      Μεταξύ 20 περιπτώσεων η δική της θεωρήθηκε  η πιο εντυπωσιακή και ενδιαφέρουσα. Πραγματοποιήθηκαν επιστημονικές πραγματογνωμοσύνες από μια επιτροπή γιατρών που είχε οριστεί από την εφημερίδα, που απέδειξαν, με μια επιτυχημένη ιστολογική εξέταση μητέρας  και κόρης, ότι επρόκειτο για παρθενογένεση.

     Η αναμφισβήτητης   σοβαρότητας αγγλική ιατρική επιθεώρηση  «Λάνσετ»  έγραψε ότι «δεν  ήταν δυνατό  να αποδειχθεί  επιστημονικά  ότι ένας πατέρας  είναι εκείνος που προκάλεσε την εγκυμοσύνη, αφού οι αναλύσεις και οι ιστολογικές εξετάσεις αποδείκνυαν το αντίθετο».

 

                                 ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ  ΩΣ  ΤΟΝ  ΙΗΣΟΥ   

 

     Στη  Μυθολογία  τόσο  την Ελληνική, όσο και άλλων λαών  αναφέρονται   τέτοια περιστατικά. Μα  ποιός μπορεί να ξέρει;

     Η μόνη παραδεκτή είναι η παρθενογένεση του  Ιησού  που έγινε (!)  2000 χρόνια  πριν.

     Όμως γιατί να την αμφισβητήσει κανείς, όταν  παρθενογενέσεις  συναντώνται  στη φύση  πολλές,   και  οι τεχνητές είναι  επίσης γεγονός;

     Δε θα μπορούσε  άραγε να γίνει και φυσική  παρθενογένεση, κάτω από ειδικές συνθήκες, μια   «φυσική κλωνοποίηση;».

 

                                                                            ΒΑΣΙΛΗΣ  ΠΑΝ. ΚΟΥΤΟΥΖΗΣ

                                                                                    Δημοσιογράφος –Ερευνητής

 

 ****  Το θέμα  αυτό έχει αντιγραφεί  από την ESOTERICA χωρίς αναφορά  στη σελίδα μας.

 

©  KOUTOUZIS.GR  Αναδημοσίευση  επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή  www.koutouzis.gr .

 

Αρχή σελίδας

 

     ΚΕΝΤΡΙΚΗ  ΣΕΛΙΔΑ