!(   Ενημέρωση- Τύπος

         Δείτε   τη  νομοθεσία  για  τις    ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

 

   Δημοσιογραφικές   σελίδες    με  πολλά  νέα   στο  τέλος

 

         ΑΣ  ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ    ΟΤΙ  ΘΑ  ΕΙΝΑΙ   ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ   ΤΟΥ   ΚΛΑΔΟΥ

 

     

 

Οι  ερμαφρόδιτοι   του   ΤΎΠΟΥ

 

ΑΚΟΥΣΑΜΕ    σε  ιδιωτικό  κανάλι   κομήτη  μεγαλοσχήμονα    από το  χώρο   του  Τύπου    που τα μυαλά του  έχουν πάρει πολύ αέρα  σε  συνέντευξή  του  με υπουργό     να  λέει:

Κε  υπουργέ  δεν  σας  ρωτώ μόνο ως  δημοσιογράφος   αλλά  και ως  επιχειρηματίας εννοείται  στο  χώρο  του  Τύπου.  Τι  θράσος!  Και  κάποιοι   ιθαγενείς  μπροστά από τις οθόνες   να τον  χειροκροτούν  για τη δήθεν  ευφυία  του.

Και  ρωτάμε την  ΕΣΗΕΑ: Κάτι   τέτοιοι   ερμαφρόδιτοι  στο χώρο  του  ΤΎΠΟΥ  δικαιούνται να  λέγονται   δημοσιογράφοι; Κι  αν  τυχόν  έχουν γίνει  μέλη της  γιατί  δεν  τους  διαγράφει;  Όταν μάλιστα  χρωστάνε  στα  Ταμεία       κάποια εκατομμύρια    ευρώ; 

Δικαιούνται   να  χρησιμοποιούν  το  δημοσιογραφικό  βήμα  για αλλλότρια   προσωπικά  συμφέροντα; Ετσι θα διατηρηθεί  στο επιβαλλόμενο ύψος και ήθος   Στο  επάγγελμα  του  δημοσιογράφου που απ όλες  τις  πλευρές, εργασιακές, οικονομικές, ασφαλιστικές, συνταξιοδοτικές  κλπ.   έχει   καταρρακωθεί; Μιλάμε  για το  λειτούργημα  του  δημοσιογράφου, του  συντάκτη που αμείβεται   ανάλογα  με τη  σύμβαση, και όχι  για  τους  καιροσκόπους  που δεν τους  ενδιαφέρει  ούτε           ΕΣΗΕΑ   ούτε  ΕΔΟΕΑΠ,ούτε   το ΕΤΑΠ/ΜΜΕ

Από  αυτούς    περιμένουμε   διάσωση των           Ταμείων  και του   ΕΔΟΕΑΠ;;;;;..από  τους ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΟΥΣ;;;;;Το κακό  είναι  ότι  και πολλοί    γνήσιοι   δημοσιογράφοι =συντάκτες  στις  διοικήσεις    φορέων  βάζουν  τα  χέρια  τους  και  βγάζουν  τα  μάτια  τους  μόνοι  τους.

 

 Πολλά  περίεργα    συμβαίνουν   στο  τρίγωνο   ΠΟΕΣΥ   ΕΣΗΕΑ   ΕΔΟΕΑΠ   ήτοι,    στους  φορείς  συνδικαλισμού    ασφάλισης  και περίθαλψης   των  δημοσιογράφων. Δεν  θα  προβούμε  σε  αναλύσεις. Διότι  τα  εν οίκω  μη εν  Δήμω. Τα γνωρίζουν οι  συνάδελφοι. Θα  πούμε μόνο  ότι   όποιος  θέλει  να  κάνει  αγαθοεργίες  να  τις  κάνει  από  το προσωπικό  του   πορτοφόλι. Να  αποφεύγονται  οι  προστριβές  και οι γκρίνιες.Και  ακόμη  να  ρωτήσουμε: Τι  έκαναν  όσοι  διεκδίκησαν θώκους στους φορείς  αυτούς  για  τη  διάσωση  του       ΕΔΟΕΑΠ;   Μέχρι  σήμερα τα  χάσαμε  όλα. Το αποθεματικό του  ΕΤΑΠΜΜΕ και  έπεται ο  ΕΔΟΕΑΠ.    Τι  ενέργειες έκαναν ή θα  κάνουν προς ευφάνταστους   κρατικούς  λειτουργούς  σήμερα  που  επί  σειράν  ετών  ωφελήθηκαν  από  τον   Οργανισμούς αυτούς;  Θυμούνται ότι  έχουν  και  νομικές  ευθύνες έναντι  των  άλλων  παλαιών μετόχων  του  ΕΔΟΕΑΠ;       Τέλος,   τι Θα  βρουν οι νέοι   δημοσιογράφοι   που  σήμερα  με τα  ασφάλιστρά  τους στηρίζουν  τον οργανισμό; Είναι  καιρός  να σοβαρευτούμε!  Θα  μας  απαντήσει  κανείς  τι  θα  γίνει  μετά  τα  όσα  συμβαίνουν  στο  χώρο  του  Τύπου;;;;

 

            Η  ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ  ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ 

 ΣΤΟΝ  ΕΔΟΕΑΠ   ΘΑ  ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ!!!..

 

ΜΕ   ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ  ΛΥΣΕΙΣ   συντηρείται μέχρι   σήμερα   ο ΕΔΟΕΑΠ,     ο  φορέας   ασφάλισης     και υγειονομικής  περίθαλψης   των  επαγγελματιών   δημοσιογράφων  του  Ημερήσιου  τύπου. Όμως  αφού  το αγγελιόσημο, η οιονεί  εργοδοτική  εισφορά   καταργήθηκε   από τις 14-9-16  από την  αριστερή     κυβέρνηση  Τσίπρα, κάτι που δεν τόλμησε να  κάνει ούτε  η  Χούντα,  θα πρέπει   ΣΥ ΝΤΟΜΑ να εξευρεθεί οριστική λύση   με  άλλο πόρο, που θα  πρέπει να  είναι  γενναία   εργοδοτική    εισφορά  όπως  γίνεται  και με τους  εργοδότες   άλλων  ταμείων. Αυτό επιβάλλεται και  από το  γεγονός  ότι  αυτοί με τον  τρόπο τους   και για  δικούς  τους λόγους  φρόντισαν  να  καταργηθεί το  αγγελιόσημο.  ΑΛΛΩΣΤΕ  σε ό,τι αφορά στην οριστική λύση, οι Δημοσιογραφικές Ενώσεις ζητούν από την Κυβέρνηση διοικητική και οικονομική αυτονομία του ΕΔΟΕΑΠ και του ΕΤΑΠ/ΜΜΕ και με θεσμοθέτηση πόρου (σε αντικατάσταση του καταργηθέντος αγγελιοσήμου. Παράλληλα ζητούν πλήρη εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα για όλους τους δημοσιογράφους με επιβολή της   εργοδοτικής εισφοράς.

Ο εργοδοτικές Οργανώσεις,  για τα  δικά τους συμφέροντα  ζητούν απαράδεκτα την ένταξη στον ΕΔΟΕΑΠ όλων των εργαζομένων στον Τύπο, ανεξαρτήτως  ειδικότητας,  και  παύση  κάλυψης   από αυτόν  των σημερινών  συνταξιούχων   που  καλύπτονται  από τον  ΕΔΟΕΑΠ  καθώς  και εκείνων που θα  μένουν  άνεργοι.

Όμως  οι  σημερινοί   ασφαλισμένοι  στον  ΕΔΟΕAΠ,  δεν  είναι απλά    ασφαλισμένοι,    είναι   ΜΕΤΟΧΟΙ  του   οργανισμού που  σημαίνει ότι  έχουν μερίδιο από την περιουσία του  και  άλλα   δικαιώματα   και νομικές  προϋποθέσεις  από έναν άλλον ασφαλισμένο, Επειδή  ο Οργανισμός  έχει γίνει με τα  χρήματά τους.Τυχόν αλλαγή του  καθεστώτος  θα  αποτελεί  υπεξαίρεση   περιουσίας   και καθένας  θα  νομιμοποιείται  να  κάνει και μία  μήνυση.  ΑΥΤΑ ΑΣ  ΤΑ ΣΚΕΦΘΟΥΝ  ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΛΑ  ΟΙ ΕΠΑΙΟΝΤΕΣ!!!!!

    

Η  διοίκηση  της ΠΟΕΣΥ  συναντήθηκε με τον κ.  Δ. Τσακνή

                                                                                    

      Έως τις 11 Ιουνίου η ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει πλήρως (τότε θα αλλάξει και ο λογότυπος στην οθόνη), δήλωσε ο νέος πρόεδρός της, Διονύσης Τσακνής, σε συνάντηση που είχε σήμερα το μεσημέρι με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), Δημήτρη Κουμπιά και Γιώργο Σαββίδη, προσθέτοντας ότι για τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα προγραμματιστούν και εορταστικές εκδηλώσεις.

       Ήδη έχουν αρχίσει οι διεργασίες για τη στελέχωση της ΕΡΤ η οποία θα ολοκληρωθεί μετά τις σχετικές εισηγήσεις προς το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατάθεσης αιτήσεων επαναφοράς των εργαζομένων.

         Ο κ. Τσακνής επανέλαβε τη βούληση που εξέφρασε και στην Επιτροπή της Βουλής για επαναλειτουργία όλων των περιφερειακών σταθμών, μετά την αναδιοργάνωσή τους.

        Σε ό,τι αφορά τις αμοιβές αποσαφήνισε ότι αυτές θα υπολογιστούν με βάση την ΚΥΑ του 2013 και την προϋπηρεσία όσων εργάζονταν στην ΕΡΤ,  με αναγνώριση και της περιόδου του μαύρου.

 

 

 Κώστας Δούκας:  το νέο βιβλίο του Κώδικας Παρμενίδης

 

     Μετά  την   ανάληψη  των  καθηκόντων  του  ΔΣ  της ΕΡΤ των Νόμων  4173/13  και  4324/15  η οργάνωση  της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης προχωρεί κανονικά.  Από τη μια  η διοίκηση  με επικεφαλής  τον πρόεδρο  κ. Διονύση Τσακνή  και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Λάμπη Ταγματάρχη  που μεριμνούν για την οργάνωση  των διευθύνσεων, και από την άλλη οι επανερχόμενοι εργαζόμενοι που υποβάλλουν σχετικές δηλώσεις:  σε άλλο  χώρο οι επιθυμούντες  να συμμετάσχουν και σε άλλο  εκείνοι που δεν θέλουν για δικούς τους λόγους να επανέλθουν ώστε να στελεχωθούν τα κανάλια που θα προκύψουν./28-5-15/

  Η πρώτη συνάντηση του Τσακνή με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ (φωτό)

  Ορίστηκαν οι νέοι γενικοί διευθυντές της ΕΡΤ

 

Στην  αναμονή  η αναβίωση  των συμβάσεων της παλιάς ΕΡΤ

nerit-telos-kalws-orises-ert  Η νέα  ΕΡΤ (συνέχεια της ΝΕΡΙΤ) ως  εταιρία  λειτουργεί. Ηδη διάφορες διοικητικές  αποφάσεις, όπως  μετακινήσεις  υπαλλήλων της   στο εξωτερικό   υπογράφονται στο όνομά της  από τον τωρινό  πρόεδρο  και διευθύνοντα  σύμβουλο κ. Πέτρο  Μάη (Λήψη αρχείου ) ο οποίος  είναι και ο πρώτος πρόεδρος της νέα ΕΡΤ.

    Δεν  έχει όμως αλλάξει ο λογότυπος  στα κανάλια   Ν1  και Νplus.   Αυτή θα γίνει   μάλλον  από το νέο  ΔΣ, όταν θα αναλάβει.

     Το όνομα ΕΡΤ επέστρεψε  και στα ενημερωτικά δελτία που στέλνει η δημόσια ραδιοτηλεόραση.

 

 

 

  Μίνα Ράλλη   παρουσιάστρια στη ΝΕΡΙΤ- Νίκος Κουντούρης   αστυνομικός  ρεπόρτερ  στο  ίδιο

κανάλι, ζευγάρι  στη    ζωή  με   ένα  δίχρονο  παιδάκι. Αλλά   και   πετυχημένο  δημοσιογραφικό

ζευγάρι  που συχνά  τους  βλέπουμε  να παρουσιάζουν τα γεγονότα , καθένας από τη σκοπιά του

όπως  στις ειδήσεις της ΝΕΡΙΤ  στις  3  της 18/1.

     

    Τί  να πούμε  και να γράψουμε μέσα  σε αυτό το μπάχαλο  που επικρατεί; Το δημοσιογραφικό  επάγγελμα  έχει  πεθάνει  από χρόνια....από αυτοχειρίαση! 21-11-14

 

       ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

 

      Από τον πρώην πρόεδρο της Βουλής κ. Απόστολο Κακλαμάνη πήραμε την ακόλουθη επιστολή, απάντηση σε σχόλιο μας ΑΠΑΙΤΕΙΣΤΕ  ΑΠΟ  ΤΩΡΑ  ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ   ΤΩΝ ΜΜΕ (δείτε το  εδώ)

    Απόστολος Χρήστου Κακλαμάνης Αγαπητέ κ. Κουτουζή  

     Κάπως καθυστερημένα, θάθελα να σχολιάσω το κείμενό σου, από 28/11/13, που έφτασε και στα χέρια μου, αν και δεν είμαι δημοσιογράφος.

     Είναι κρίμα για τους εργαζόμενους στα  ΜΜΕ, αλλά και για το σημαντικό ρόλο που θα έπαιζαν στην αντικειμενική ενημέρωση του λαού και την απελευθέρωση της κοινής γνώμης, αν ήταν πραγματικά αδέσμευτοι. Ως γνωστό, όμως, υπόκεινται στους γνωστούς εκβιασμούς των αφεντικών και των διευθυντικών στελεχών τους.

      Εδώ και 30, τουλάχιστον χρόνια, προειδοποιώ τις εκάστοτε διοικήσεις της ΕΣΗΕΑ (υπό τους Κοραχάη, Μαθιόπουλο, Μαθιουδάκη, Κιάο, Μανωλάκο, Σόμπολο- δε νομίζω ότι μου διαφεύγει κάποιος) αλλά και τους επικεφαλής του ΤΣΠΕΑΘ και ΕΔΟΕΑΠ στις εκδηλώσεις τους για την βράβευση παιδιών δημοσιογράφων εισαγόμενων σε Παν/μια και ΤΕΙ κάθε χρόνο - ότι αν δεν αναγκάσουν την εργοδοσία να αλλάξει το καθεστώς ασφάλισης των δημοσιογράφων, όσο αυτή θα στηρίζεται  μόνο στο περίφημο αγγελιόσημο, αργά ή γρήγορα, αυτό θα καταργηθεί όχι μόνο από τους κηδεμόνες της κυβέρνησης όπως γράφεις αλλά πριν από αυτούς από τα ελληνικά και  το ευρωπαϊκό δικαστήριο.

    Λυπάμαι πραγματικά γιατί έγινα και γι αυτό το θέμα στόχος των ιδιοκτητών χωρίς αποτέλεσμα Θα ξυπνήσει ο κλάδος σας τώρα; Αμφιβάλλω!

Αφού, όμως, από το 1975 που η ΕΣΗΕΑ ήταν παντοδύναμη, ο κλάδος δεν έβλεπε τον επερχόμενο κίνδυνο ακόμη και να ξυπνήσει τώρα, δύσκολα οι εξουθενωμένοι από την ανεργία και τα καθυστερούμενα μισθολογικά ψιχία, συνάδελφοί σας θα κινηθούν. Μακάρι να κάνω λάθος! Ίδωμεν! Πάντως, σας συγχαίρω για την κίνησή σας. Θα χετε, στο κάτω κάτω, τη συνείδησή σας ήσυχη!

                           Φιλικά

              Απόστολος Χρ. Κακλαμάνης

   ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τηλ. 210- 3708200-4

Fax. 210- 3708210

www.apkaklamanis.gr

e-mail: ak@apkaklamanis.gr

 

             Ας ξεσηκωθούν λοιπόν οι γέροι, να σώσουν τους νέους!

 

        Στο παρακάτω κάλεσμα, Οποιος δεν θέλει ή δεν μπορεί, να σηκωθεί να φύγει  από τη θέση που κατέχει, συνάδελφος, δεν αναφέρω  το όνομά του, γιατί δεν ξέρω αν το θέλει, μου έγραψε:

       Βασίλη, 

        Κατ' αρχάς σου στέλνω... αναδρομικά τις ευχές μου για την νέα χρονιά και τη γιορτή σου και έπειτα σε συγχαίρω για το ενδιαφέρον που δείχνεις για τον κλάδο. Και όταν μάλιστα άλλοι συνταξιούχοι απλώς "φιλοσοφούν", τότε επαυξάνεται η δυναμική της στάσης σου.

      Βασίλη, στις 15 Δεκεμβρίου, κάποιος έχασε  τη δουλειά του και τώρα ψάχνεται. Ξέρεις  για ποιό λόγο; Επειδή έχει blogg και γράφει! Πέφτει μεγάλη τρομοκρατία στον χώρο!  Εάν αντιληφθούν οι συνταξιούχοι, όπως το  έχεις αντιληφθεί εσύ, ότι είναι επικίνδυνος ο  τσαμπουκάς των εκδοτών, τότε σίγουρα θα   υπάρξουν και άλλοι Κουτουζήδες. Αλλά όλοι  περιμένουν από τους άλλους.  Όσοι είμαστε εν ενεργεία, είναι ευνόητο ότι δεν  μπορούμε να φωνάξουμε. Έχουμε ΧΟΥΝΤΑ του  κερατά! Το αν υπάρχουν 2-3 φωνές, σαν την  δική μου που αραιά και που καταγγέλλουμε, αυτό  δεν σημαίνει τίποτα. Κι αν δεν υπήρχαμε εμείς που  βρισκόμαστε στο παρά πέντε της σύνταξης, τότε  δεν θα ακουγότανε ούτε κουβέντα.  Βασίλη, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και νά 'σαι πάντα καλά!

   Θεμιτό  συνάδελφε.

   Ας ξεσηκωθούν λοιπόν οι γέροι, να σώσουν τους νέους!  ΒΚ

                         

       

     Οποιος δεν θέλει ή δεν μπορεί, να σηκωθεί να φύγει  από τη θέση που κατέχει

 

        Το  2014  ήρθε,    οι  περικοπές   στην   επικούρηση   των μετόχων   του  ΕΔΟΕΑΠ  είναι γεγονός, μαζί με τις μειώσεις των μισθών των εργαζομένων  και  άλλα  μέτρα. Αλλά δεν  ήρθαν  οι μειώσεις  των υψηλόμισθων  του  οργανισμού  - γιατί άραγε; -  που προσελήφθησαν επί προεδρίας Ελένης Σπανοπούλου.

       Δεν  ήρθε  όμως, ούτε φαίνεται  πως θα  έρθει  αύξηση των εσόδων του  Οργανισμού, κι όλοι θα συνεχίσουμε να λέμε, έχει 5 μήνες ζωή, έχει 4 μήνες ζωή, κλπ  ώσπου να τον δούμε  χωρίς ανάσα.

        Και δεν ήρθε, ούτε φαίνεται να  έρθει, γιατί κάποιοι από τους επικεφαλής   του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, της ΕΣΗΕΑ  και του ΕΔΟΕΑΠ  δεν θέλουν, ή δεν μπορούν.

       Και  γιατί  δεν   θέλουν; Φοβούνται  τα παλιά  ή τα σημερινά αφεντικά; Δεν θέλουν να τους πειράξουν το πουγκί τους; Δεν θέλουν να στενοχωρήσουν τους  κρατούντες, γιατί αποβλέπουν σε μελλοντική τους  πολιτική εξέλιξη;

       Νομίζουμε ότι  πρέπει να πούμε ως εδώ! Οποιος δεν θέλει ή δεν μπορεί, να σηκωθεί να φύγει  από τη θέση που κατέχει. Δεν  είναι ανάγκη να παίρνουν έναν  ολόκληρο κλάδο  στο λαιμό τους παίζοντας τα παιχνίδια των εκδοτών, που θέλουν να κυριαρχήσουν  στα έσοδα, αφήνοντας  όμως να υπάρχει ένας ισχνός ΕΔΟΕΑΠ, ώστε να μην πληρώνουν εργοδοτικές   εισφορές!

         Αρκετά υπέστη ο οργανισμός  τελευταία  από τους διάφορους φωστήρες  που δυστυχώς  εμείς τους ψηφίζαμε! ΒΚ

 

 

     Αν  οι  δημοσιογράφοι  δεν  ξυπνήσουμε: Θάνατος στην  ψάθα!

 

      Από την 1/1/2014  η Ελλάδα  έχει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

      Τη χρονιά  αυτή, 2014,  η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών  συμπληρώνει ζωή  100 χρόνων.

      Ιδρύθηκε  το  Σεπτέμβριο του 1914, ύστερα από ένα τραγικό γεγονός.  Το θάνατο ενός αθηναίου δημοσιογράφου σε φθηνό ξενοδοχείο των Αθηνών, στο Μοναστηράκι. Η κηδεία είχε καθυστερήσει, για να μπορέσουν οι συνάδελφοί του να συγκεντρώσουν με έρανο τα έξοδα της ταφής

      Μετά  την πρώτη ιδρυτική απόφαση στις 14 Δεκεμβρίου 1914, οι Αθηναίοι Δημοσιογράφοι που είχαν υπογράψει το πρόχειρο πρωτόκολλο συνήλθαν σε αίθουσα της εταιρίας Εταιρία Φίλων του Λαού και αποφάσισαν την ίδρυση Επαγγελματικού σωματείου με τον τίτλο Ένωσις Συντακτών. Παράλληλα, αποφάσισαν την ίδρυση Ταμείου Αλληλοβοηθείας

   Ωσπου φθάσαμε στο σήμερα  που ο κλάδος αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις. Και πρέπει  να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις για να μην καταλήξουμε σε τραγικά γεγονότα.

    Γι αυτό η πρόταση  του συνάδελφου Σπύρου  Μεταξά, στην συγκέντρωση της παράταξης δημοσιογράφοι για τη δημοσιογραφία, να εορταστούν τα 100 χρόνια της ΕΣΗΕΑ  με  κάθε  δυνατή προβολή  και λαμπρότητα, ώστε να αποτελέσουν το έναυσμα στήριξης του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος, είναι επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε.

     Η ΕΣΗΕΑ σύμφωνα με διατριβή του Σπύρου Μεταξά, είναι η παλιότερη στην Ευρώπη, όπως πρώτη στην Ευρώπη και στον κόσμο ήταν η  Ελληνική τυπογραφία  των Αφών Καλλέργη στη Βενετία, το 1509,  που είχε δημοσιογραφικές εκφάνσεις. Προηγήθηκε βέβαια ο Γουτεμβέργιος, αλλά γύρω από  τα  θρησκευτικά δεδομένα.

    Φέτος, με την Προεδρία, είναι ευκαιρία να δημιουργηθεί μια επιτροπή εορτασμού με συμμετοχή και των άλλων δημοσιογραφικών οργανώσεων της  χώρας  όπως και των δημοσιογραφικών ταμείων, και να καταρτίσουν  ένα πρόγραμμα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Προεδρίας.

    Να καλέσουν εδώ τις Διεθνή  και Ευρωπαϊκή Ενωση Δημοσιογράφων, να οργανωθούν συνέδρια όπου θα συζητηθούν τα προβλήματα, οι ανάγκες και οι επιδιώξεις  του κλάδου, να επιδιωχθεί η κυκλοφορία ενός γραμματοσήμου που θα τον προβάλλει, που θα οδηγήσουν σε ικανοποίηση  των αιτημάτων του.

    Είναι μια  καλή ευκαιρία, να γίνει κάτι, τώρα νωρίς,  προτού ο κλάδος αρχίσει  να αντιμετωπίσει  προβλήματα και αποτελέσματα όπως εκείνο στο Μοναστηράκι: Θάνατος στην  ψάθα!

 

                ΑΠΑΙΤΕΙΣΤΕ  ΑΠΟ ΤΩΡΑ  ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ   ΤΩΝ ΜΜΕ

 

     Να  το πάρουμε σαν κραυγή αγωνίας; Να το πάρουμε σαν προειδοποίηση για ότι μέλει να  συμβεί να μη μας έρθει ξαφνικά; Να το πάρουμε σαν ταύτιση  με ότι επιχειρεί το κυβερνητικό σχήμα  με εντολές της Τρόϊκας;

     Πάντως ο συνάδελφος  Πάνος Σόμπολος  πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ, στη συγκέντρωση   της  παράταξής του Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία στην ΕΣΗΕΑ  στις 27/11/13 το είπε ξεκάθαρα:

       Η νέα Διοίκηση του Ταμείου μας βρήκε τα οικονομικά του στη χειρότερη κατάσταση από της ίδρυσής του. Οι υπολογισμοί του οικονομικού επιτελείου δίνουν ζωή κάτω από τα σημερινά δεδομένα έως το καλοκαίρι του 2014!

     Αυτή είναι  μία άποψη που βασίζεται στο γεγονός ότι οι εντεταλμένοι του ΕΔΟΕΑΠ  δεν μπορούν αφ ενός να μαζέψουν τα οφειλόμενα  και αφ ετέρου η πρόθεση των κηδεμόνων μας και της Κυβέρνησης  να καταργήσει το αγγελιόσημο, μέρος του οποίου  αποτελεί  κοινωνικό πόρο των Ταμείων μας.

   Ωραία!

   Αφού λοιπόν οι κυβερνώντες με επικεφαλής τον κ. Χατζηδάκη  θέλουν να καταργήσουν τον πόρο αυτό,  που  είναι  νομικά ισχυρός,  συνταγματικά κατοχυρωμένος, και κυρίως επέχει θέση οιονεί εργοδοτικής εισφοράς και  υποκαθιστά την υποχρεωτική  συμμετοχή της Πολιτείας στην τριμερή χρηματοδότηση (Κράτος, εργοδότης, εργαζόμενος) της Κοινωνικής  μας Ασφάλισης και Περίθαλψης,

     ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ των Ταμείων μας  ας αρχίσουν από τώρα να απαιτούν εκείνες τις νομοθετικές ρυθμίσεις  που θα καθορίσουν  τη συμμετοχή  των Εργοδοτών, Εφημερίδων, Καναλιών, Ειδησεογραφικών σάιτ  στο Ιντερνετ, Οργανισμών που απασχολούν δημοσιογράφους  στην Κοινωνική ασφάλιση και περίθαλψη   η οποία θα διατηρήσουν τα ίδια  επίπεδα παροχών  σε εργαζόμενους και δημοσιογράφους.

     Αλλωστε όλες οι επιχειρήσεις καταβάλλουν εισφορές για τα ασφαλιστικά  δικαιώματα  των εργαζομένων./ ΒΚ  28-11-13/

                                

Πάνος Σόμπολος πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ:   ζωή κάτω από

τα σημερινά δεδομένα έως το καλοκαίρι του 2014!  >>>>>>

                                                                                                                            http://www.demosiografia.gr 

     

                                  Κάτω  τα  χέρια   από  το   Αγγελιόσημο

 

                  Οι   βουλευτές  ΓΙΑΝΝΗΣ  ΔΗΜΑΡΑΣ  Β΄ΑΘΗΝΑΣ  και ΓΑΒΡΙΗΛ  ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ  Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, υπέβαλαν στους υπουργούς  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ,  ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ την ακόλουθη  ερώτηση:

              Κύριοι Υπουργοί,

      σύμφωνα με δήλωση του υφυπουργού κ.Σ. Κεδίκογλου σε συνδικαλιστές της ΠΟΕΣΥ, τίθεται από την τρόϊκα θέμα κατάργησης του αγγελιόσημου.

      Ένα από τα σημεία των νέων μέτρων που καλείται να εφαρμόσει η κυβέρνηση και παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών  για την εξοικονόμηση των 3,2 δισ. που απαιτεί η τρόικα αφορά την κατάργηση φόρων, τελών και εισφορών υπέρ τρίτων. Σε αυτήν την κατηγορία εντάχθηκε μετά την τελευταία διαπραγμάτευση, προ της υπογραφής του Μνημονίου 2, το αγγελιόσημο. Επιπλέον, αντιτάχθηκε πως, σύμφωνα με τους ελληνικούς νόμους, το αγγελιόσημο δεν είναι πόρος υπέρ τρίτων, αλλά οιονεί εργοδοτική εισφορά για την κάλυψη των ασφαλιστικών ταμείων. Η διαφορά είναι ότι οι ασφαλιστικές εισφορές των Ταμείων καλύπτονται από τη διαφημιστική αγορά αντί να τις αποδίδουν οι εκδοτικές εταιρείες. Οι εκδότες, με τη σειρά τους, είχαν αντιπροτείνει τη μείωση του αγγελιοσήμου από 20% σε 10% και την ανακατανομή του. Στο Μνημόνιο 2 αποφεύχθηκε η συγκεκριμένη αναφορά στο αγγελιόσημο και η υποχρέωση κατάργησης πέρασε με τη φράση πόρων υπέρ τρίτων. Η επαναφορά του θέματος ως άμεση υποχρέωση της νέας κυβέρνησης είναι φανερό πως θα ανοίξει πάλι το ζήτημα του αγγελιοσήμου για τον κλάδο των ΜΜΕ, την στιγμή που οι εκδότες και οι διαφημιστικές εταιρείες,  τώρα, συναινούν στην κατάργησή του.

                 Ερωτάστε κύριοι Υπουργοί:

          Τι απαντά η κυβέρνηση στις  διοικήσεις των Ταμείων του κλάδου και των Ενώσεων-μελών της, καθώς και στην στη Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), ως προς την δικαιολογημένη αγανάκτηση των μελών τους απέναντι στις διαθέσεις της κυβέρνησης, που σε συνεργασία με την τρόϊκα, προσπαθεί  να υφαρπάξει το αγγελιόσημο, που απ αυτό εξαρτούν την ύπαρξη και τη λειτουργία τους τα ασφαλιστικά τους Ταμεία, και  το οποίο αποτελεί οιονεί εργοδοτική εισφορά;

               Αθήνα  3/9/2013  Αρ.πρωτ. 1254                         

        ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ  ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ      ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

     

                Ο  νέος  Κανονισμός  Υγείας  του  ΕΔΟΕΑΠ  (ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ)

 

      Στο ΦΕΚ   1664 Β της 4-7-13 δημοσιεύτηκε η    40155/14631/601 Απόφαση - Έγκριση   Κανονισμός  Υγείας του  Ενιαίου Δημοσιογραφικού  Οργανισμού Επικουρικής Ασφαλίσεως και Περιθάλψεως (Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.) καταργήθηκε  η  Υ.Α. 58121/Ν/16−12−1968  (Β΄ 726) .

         Η νέα  απόφαση περιλαμβάνει αλλαγές για τις οποίες η  Διοίκηση  του ΕΔΟΕΑΠ έχει διευκρινίσει:

 

     Η υγεία, το φάρμακο και η σύνταξη

των εργαζομένων στα ΜΜΕ είναι αδιαπραγμάτευτα

  

                         Ασφυξία  σε  ΕΤΑΠ-ΜΜΕ  και  ΕΔΟΕΑΠ    

 

        Στα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια κατά της Τραπέζης της Ελλάδος και της πολιτείας, θα προσφύγουν οι διοικήσεις των ασφαλιστικών Ταμείων των δημοσιογράφων ΕΤΑΠ ΜΜΕ και   ΕΔΟΕΑΠ μετά την υποχρεωτική υπαγωγή των αποθεματικών τους, τα οποία είχαν επενδυθεί σε τίτλους του ελληνικού δημοσίου, στο πλαίσιο του PSI. Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη των διοικήσεών τους την 12-3-12.

                                                  Δείτε τις λεπτομέρειες

 

           Ο Πειραιάς και οι άνθρωποί του 1901-2001

 

    Συμπληρώνονται περίπου δέκα χρόνια  απ΄ όταν ο Πειραιώτης δημοσιογράφος Γιώργος Κόμης κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ιωλκός  το βιβλίο του Ο Πειραιάς και οι άνθρωποί του 1901-2001. Κι όμως   πολλοί εξακολουθούν να το αναζητούν, και για όσους το έχουν ήδη αποτελεί  ένα  χρήσιμο  εργαλείο ιστορίας. Δείτε περισσότερα.

                         

  $ ΑΠΟΨΗ:

 

             Η προσφορά των μπλογκς στην ελεύθερη ενημέρωση

 

     Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά για το χάλι του Τύπου στην Ελλάδα, για τις ίντριγκες κάποιων εκδοτών ή καναλαρχών με παράγοντες της χώρας, για την αδυναμία των δημοσιογράφων,- αφού σήμερα περισσότερο από άλλοτε ελέγχονται οικονομικά από αυτούς -, να μην μπορούν να πουν όσα θα ήθελαν να πουν, να βγάλουν στη φόρα όλα τα άπλυτα. Αν προσέξει κανείς, άλλα άπλυτα βγάζει στη φόρα το ένα ΜΜΕ και άλλα το άλλο. Καμιά φορά κρύβει όσα αναφέρονται σ αυτό, στο ίδιο, αλλά το δημοσιοποιεί κάποιο άλλο ανταγωνιστικό.

    Θα καταλήγαμε ότι κάπου η δημοσιογραφία είναι ελεγχόμενη. Και δεν μιλάμε για τα δημόσια ΜΜΕ. Και ότι γι αυτό δεν φταίνε οι δημοσιογράφοι που εργάζονται σ αυτά.

    Μέσα σ αυτήν οσμή, υπάρχει μια άλλη ενθαρρυντική πλευρά. Ότι δεν κρύβεται τίποτα από τα λεγόμενα μπλογκς. Πολλά τα διαχειρίζονται οι ίδιοι δημοσιογράφοι που σε άλλα μέσα δεν μπορούν να μιλήσουν. Τα οποία εδώ δεν έχουν εξαρτήσεις αυτού του είδους. Κι έχουν πολύ μεγάλη αναγνωσιμότητα σε σχέση με τις εφημερίδες και δεν ξέρουμε με τα κανάλια.

      Για παράδειγμα αναφέρουμε ημερήσια ανάγνωση κάποιων -χωρίς ονόματα για να μην ξεχάσουμε κάποια που δεν σκεφτήκαμε:

== Ημερήσιοι επισκέπτες 87.000 ανάγνωση 379.000 σελίδων, ή μικρότερα 20. 358 = 58.516 ή 7.098=18.795 ή 5. 289=10.953 κλπ.

Που όμως όλα μαζί, με παρόμοια σχεδόν ειδησεογραφία, αποτελούν σημαντικό παράγοντα ελεύθερης ενημέρωσης, κυρίως σε ότι κρύβουν κάποιοι άλλοι./ 1-1-12/

 

 !"# Πενιές          Από την ιστορία  της ΥΕΝΕΔ-ΕΡΤ

                                  

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ TΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΜΟΝΤΑΖ

              Απόψεις   Τάκη  Κουτουζή     Δημοσιογράφου Παραγωγής Ειδήσεων ΕΡΤ

    

      ΠΡΟΣΦΟΡΑ  ΣΤΗΝ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   ΜΕΣΩ  ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

 

     Αν  ψάξει  κάποιος στο  ίντερνετ, με τις διάφορες μηχανές αναζήτησης, να βρει  στοιχεία  για την  εφημερίδα μας  και τον  κ. Βασίλη Κουτουζή, σίγουρα θα πέσει  πάνω σε πληθώρα  αποθηκευμένων λημμάτων.

    Διότι έχουμε γράψει  και ανεβάσει  στο διαδίκτυο εκατοντάδες θέματα, ιστορικά, επιστημονικά, μεταφυσικά, ναυτιλιακά, τουριστικά, λογοτεχνικά, σοφά  λόγια, μελέτες, έρευνες  κάθε είδους και κάθε τομέα, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς και  στον ιστότοπο  www.koutouzis.gr  - περισσότερες  από  420  σελίδες.

    Τα περισσότερα από αυτά φιλοξενούνται και  σε πολλές άλλες  ιστοσελίδες, και αναδύονται  όταν κάποιος  αναζητήσει  κάποιο  σχετικό λήμμα.

    Δε λείπουν βέβαια  και  εκείνες οι αναφορές, που επαινούν, κριτικάρουν, σχολιάζουν  ή απορρίπτουν. Γεγονός που σημαίνει  σημαντική  αναγνωσιμότητα.

    Θα  λέγαμε ότι ο  κ. Βασίλης Κουτουζής  είναι από τους πιο  γνωστούς στο διαδίκτυο,  και  μεγάλη  η προσφορά του στην ενημέρωση μέσω αυτού.

    Κάντε  ένα τσεκ εδώ: Κουτουζής Βασίλης  ή   ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ  ή  KOUTOUZIS.      Δ. ΜΑΝ.  

                                          

   Παλαίμαχοι  δημοσιογράφοι

 

 

Διαδίκτυο, ο φονέας ή ο ζωοδότης του τύπου;                    

                                                       Αρθρο  του  παλαίμαχου  δημοσιογράφου Γιώργου Ν. Τσιούνη

 

 

 

      Η   ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ   ΤΟΥ   ΕΔΟΕΑΠ

 

     ΤΑ  ΝΕΑ  ΣΤΗΝ  ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ  ΕΣΗΕΑ

 

   ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

 

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

 

  Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων    www.styx.gr

  

     Δείτε   και      ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ         ΡΗΤΟΡΙΚΗ

 

 

   Αρχή σελίδας

 

      ΚΕΝΤΡΙΚΗ  ΣΕΛΙΔΑ