ΝΑΥΤΙΚΕΣ  ΙΣΤΟΡΙΕΣ

 

   Αμέτρητες  είναι   οι περιπέτειες των ναυτικών μας  που αναφέρονται  στην απεγνωσμένη   πάλη που έδωσαν  με την πικροκυματούσα. Αμέτρητες  κι όλες γεμάτες με περιστατικά  που φανερώνουν  την υπεράνθρωπη  προσπάθεια των Ελλήνων  ναυτικών  να κρατήσουν ψηλά τη δοξασμένη παράδοση που τους συνοδεύει.

      Ανάμεσα  σ  αυτούς  και πολλοί Τροιζήνιοι, Ποριώτες, Γαλατιώτες, από τα διάφορα χωριά   της επαρχίας, πολλοί  με   εμπειρίες  που παρουσιάζουν ξεχωριστό ενδιαφέρον, και τις  οποίες θα αναζητήσουμε  και  θα  δημοσιεύσουμε βελτιώνοντας  τες  αφηγηματικά.

     Στην προσπάθειά  μας αυτή, ζητάμε τη  βοήθεια όλων  όσων  γνωρίζουν περιστατικά  από ναυάγια, άλλες ναυτικές ιστορίες, πολύ  παλιές ή νεότερες, για θαλασσινούς  που έφυγαν   ή ζουν ακόμη.

 

  Στο ίδιο πλοίο 19 χρόνια! Ανασύραμε  τη φωτογραφία από το αρχείο μας, είναι πολύ παλιά, του 1970, κι αυτό είναι που της δίνει ιδιαίτερη σημασία  και αξία: Στο πίσω μέρος μια δακτυλογραφημένη σημείωση του  Φωτογραφικού Πρακτορείου Επικαίρων ΕΝΩΣΙΣ  αναφέρει: Παρουσιάστηκε χθες (;)  στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας   ο 62ετής αρχιθερμαστής  πλοίων Ευστράτιος Καγιάσης ο οποίος υπηρέτησε  19 χρόνια συνεχώς  στο φορτηγό πλοίο ΡΟΔΟΠΗ της εταιρίας Καλλιμανόπουλου  χωρίς στο μεταξύ να ξεμπαρκάρει!  Μπράβο υπομονή και κουράγιο! /13-6-12/

 

 Φώτης Μεταξάς: Στο έλεος   φωτιάς  και  καρχαριών

 

  Παύλος Λεούσης: Δεν  ήταν όλοι  τυχεροί

ΠΩΣ ΒΟΥΛΙΑΞΕ  ΤΟ ΠΕΛΤΑΣΤΗΣ

 

          ΝΑΥΤΙΚΑ  ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ   ΣΤΟ  ΣΑΡΩΝΙΚΟ

 

 ΑΡΧΑΙΑ ΝΑΥΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟ

     

  ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΛΑ  ΝΑΥΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΧΩΡΟ

 

  ΤΑ  ΠΡΩΤΑ  ΠΛΟΙΑ ΤΟΥ  ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

 

  ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ   ΣΤΟΝ  ΠΟΡΟ

 

 Γυναίκες στη θάλασσα, στο στοιχείο τους...

 

  ΝΑΥΠΗΓΟΙ  -  ΝΑΥΠΗΓΙΚΗ  ΣΤΗΝ   ΕΛΛΑΔΑ

 

 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΚΤΟΠΛΟΙΑΣ - ΑΤΜΟΠΛΟΪΑΣ

 

           ΕΝΑΣ  ΠΟΡΙΩΤΗΣ  ΜΙΚΡΟ- ΝΑΥΠΗΓΟΣ

 

 

 

 Κεντρική  σελίδα