Πολιτικά  νέα  και  σχόλια

     

      Η  «ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ  ΚΑΙ Η….ΑΛΛΗ

                                                                διαβάστε

 

  Η «λάσπη» στην Πολιτική  μέσα στους αιώνες

        

     ΚΩΔΙΚΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

     Στις κρίσιμες ώρες εκτιμούμε ότι θα πρέπει κοινωνικές – πολιτικές δυνάμεις αλλά και πρόσωπα να συνυπάρξουμε ώστε να αντιμετωπιστεί και από εμάς η κρισιμότητα των στιγμών.

     Κωδικός για μια κοινή πορεία, οι προτάσεις μας:

Για Ισχυρή Κοινωνία και Ανεξάρτητη Πατρίδα

1.    Πίστη στο Δημοκρατικό πολίτευμα και στην αντιπροσωπευτική Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.

2.    Ισότιμη θέση της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια Ευρώπη των Εθνών και των Λαών και όχι των αόρατων αγορών.

3.    Διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.

4.    Όρια μας στα Εθνικά Θέματα, είναι η απαρέγκλιτη και αταλάντευτη διαφύλαξη των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, της εθνικής μας ανεξαρτησίας και της ιστορικής διαδρομής του Έθνους μας.

5.    Πλήρης ενημέρωση του Ελληνικού Λαού και του Κοινοβουλίου ως προς το χρέος της χώρας και Ανεξάρτητη Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του χρέους για να μάθουμε τι έχουμε πληρώσει σε τόκους και τοκοχρεολύσια.

6.    Τήρηση των διεθνών υποχρεώσεών μας, εφόσον δεν είναι σε βάρος του λαού, αλλά και εξέταση όλων των παραμέτρων που προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο, για να αρνηθούμε επαχθείς όρους που έχουν υπογραφεί από προηγούμενες κυβερνήσεις.

7.    Αναθεώρηση του Συντάγματος με στόχο τη διαφάνεια και τη δημοκρατική λειτουργία, των θεσμών με επίκεντρο το άρθρο 86. Είμαστε υπέρ της κατάργησης του σημερινού νομικού πλαισίου περί ευθύνης υπουργών.

8.    Υποστήριξη με κάθε τρόπο της τιμωρίας των ενόχων - αυτών που αποδεδειγμένα βύθισαν τη χώρα μας στην οικονομική καταστροφή και έκλεψαν το δημόσιο χρήμα – με επιστροφή των κλεμμένων και δήμευση περιουσιών.

9.    Ναι σε αναπτυξιακές λύσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

10.  Ναι στην πάταξη της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής.

11. Ναι σε όποιες θεσμικές πρωτοβουλίες βοηθούν στην πάταξη της γραφειοκρατίας.

12.  Ναι στην ανοικοδόμηση του Κοινωνικού Κράτους με τα βασικά αγαθά (Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση) να είναι υπό την εποπτεία του κράτους ως δημόσια αγαθά για όλους τους πολίτες.  

                                                                                                                           ΑΡΜΑ  ΠΟΛΙΤΩΝ   Γιάννης Δημαράς

 

    Ιστορίες  που γράφει  η  ζωή!   Πέθανε η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Γεωργίου Ράλλη, Λένα

 

       Πριν   μερικές μέρες (19-4-15) έφυγε από τη ζωή η Λένα Ράλλη, χήρα  του πρωθυπουργού Γεωργίου Ράλλη (9-5-1980, Οκτώβριος 1981).

      Κι εδώ έχω κάτι να αφηγηθώ έστω και αν δεν πρόκειται να γίνει πιστευτό.

       Πριν αναδειχθεί  ο Γ. Ράλλης   σε πρωθυπουργό   με εκλογή από την  κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας με δεύτερο τον Ευάγγελο Αβέρωφ-Τοσίτσα  λόγω εκλογής  του Κωνσταντίνου  Καραμανλή σε πρόεδρο της Δημοκρατίας, στις εκλογές του1978, είχε κινδυνεύσει  να μην εκλεγεί ούτε βουλευτής.

     Τις μέρες των εκλογών, κι ενώ σαν ρεπόρτερ της ΥΕΝΕΔ προσπαθούσα να τηλεφωνήσω  στο Υπουργείο Εσωτερικών για πληροφορίες, έπεσα πάνω   στην απρόσμενη  συνακρόαση  (τότε ήταν συχνό φαινόμενο):

---- Είδες  βρε Λένα   μου που ο  καημένος  ο Γιώργος κινδυνεύει να μη βγει…

---- Ναι   βρε  Αντιγόνη μου, και είναι πολύ στενοχωρημένος….

---  Καλά μη στενοχωριέσαι κάτι θα γίνει λέει ο Κώστας διότι θέλει να τον κάνει και υπουργό…. Υπάρχουν πολλά ψηφοδέλτια  του Κέντρου που δεν έχουν καταμετρηθεί  ακόμη…

     Και όπου: Λένα, η Λένα  Ράλλη, Αντιγόνη  Λιάπη, μητέρα του Μιχάλη, η αδελφή του Κων. Καραμανλή, και Κώστας  ο   Εθνάρχης.

     Εκλέχτηκε  τελικά ο   Γεώργιος  Ράλλης, και  ανέλαβε το   υπουργείο  Εξωτερικών.

    Τότε ήταν που όπως δημοσιοποιήθηκε, μεταξύ άλλων,  μια δικαστική αντιπρόσωπος  εκλογικού κέντρου  της περιοχής  Ομόνοιας  πήρε τον σάκο με το εκλογικά υλικό και πήγε κοιμηθεί,  για να καταμετρήσει τις ψήφους την επόμενη.  

     Να πει κανείς ότι  υπήρχε  κάποια σχέση; παράτολμο!  21/4/15  B.K.

 

  Η  Γερμανία  μας οφείλει: Στο φως τα πρακτικά του κατοχικού δανείου

1) Το υπόλοιπο  του αναγκαστικού κατοχικού δανείου  των 4 δις.  δολαρίων  το οποίο  είχε αναγνωρίσει  ο Χίτλερ  και  μάλιστα είχε δώσει δύο δόσεις.

2) Τις αποζημιώσεις από τις γερμανικές καταστροφές και αγριότητες που ανέρχονται σε 7.1 δισ. δολάρια.

    Σύμφωνα με επίσημο έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδας,(βλέπε Εθνος) υπολογίζονται έως τον Μάρτιο του 2010 στο ποσό των 108,43 δισεκατομμυρίων ευρώ, χωρίς τους νόμιμους τόκους (με το ελάχιστο επιτόκιο του 3% σε τιμές του 1938 υπερβαίνουν σήμερα το 1 τρισ. ευρώ, τρεις φορές περίπου πάνω από το δημόσιο χρέος).

     Ανοικτή πληγή παραμένουν οι αποζημιώσεις στα θύματα 100 Ολοκαυτωμάτων από τα οποία έχουν αναγνωριστεί τα 89 με 56.225 νεκρούς.

      Όμως κανένας Ελληνας πολιτικός δεν προβάλλει αυτά τα αιτήματα.

 

                      Ε, είμαστε άξιοι του  μυαλού μας!

 

    Θα πρέπει τελικά να μας δέρνει   μεγάλη τρέλα  για να μη πούμε  μ…..κία!

 ==  Να υποστηρίζεται ότι υπάρχει  χρυσός  18 καρατίων   βάρους 450 τόνων στη Β.  Ελλάδα αξίας 18 δις,που δεν τον  βγάζουμε γιατί αντιδρούν οι  τοπικές κοινωνίες για  περιβαλλοντικούς λόγους.

    Και εκτός του χρυσού  ότι υπάρχουν κοιτάσματα  αργύρου, ψευδάργυρου, πλατίνας,  χαλκού , μόλυβδου κα.

 == Να υποστηρίζεται ότι υπάρχει φλέβα πετρελαίου  10-15 δις, και πάρα πολλά άλλα,  

     και μεις να αφήνουμε την Τρόϊκα να μας …..

     Ε, είμαστε άξιοι του  μυαλού μας!  /22-5-11/

 

                   Αρεστοί γίνονται μόνο στους λαθρομετανάστες

 

       Είναι   να ….τρελαίνεται κανείς  με τις δηλώσεις αρχηγών, εκπροσώπων διαφόρων  κομμα…τιδίων  αλλά και άλλων, οπαδών τους κυρίως!

       Είναι τόσο  ρυπαρές, τόσο  πολύ ενάντια  στο κοινό αίσθημα, τόσο πολύ αντίθετες στο εθνικό συμφέρον, τόσο πολύ  εναντίον του συντριπτικού πλήθους των Ελλήνων πολιτών, οι δηλώσεις και οι ενέργειές τους, που σκέφτεσαι:

       Καλά κάνει ο  Λαός και τους έχει στη …γωνία.

       Αυτή είναι η μία πλευρά. Τους …σιχτιρίζεις και τελειώνεις. Υπάρχει, όμως, και η άλλη. Εκείνη αυτών, των ολίγων, που τους ψηφίζουν, ώστε να ηγούνται  τελικά κάποιου κομμα-τιδίου ( κατά το Κρατιδίου). Καθώς και εκείνων που δέχονται αυτές τις δηλώσεις για λόγους συμφέροντος. Αυτούς δεν μπορείς να τους απομονώσεις γιατί σέρνονται σαν τους χαμαιλέοντες.

       Και πιστεύουν, οι δηλούντες, ότι έτσι γίνονται αρεστοί στο κοινό, ή τουλάχιστον ότι κάτι λένε. Λάθος τους μεγάλο.

       Αρεστοί γίνονται μόνο στους λαθρομετανάστες- όχι τους μετανάστες, εκείνοι δεν τους έχουν ανάγκη- και αν αυτοί γνωρίζουν την Ελληνική, ή αν κάποιος τους μεταφράσει  τι  είπαν  οι εν λόγω……παράγοντες.

       Όμως από αυτούς δεν έχουν τίποτα να περιμένουν, διότι τίποτα δεν μπορούν να τους δώσουν. Αυτοί μόνο να πάρουν θέλουν, έστω και με τη  βία, με τον εκβιασμό. Στον οποίο δεν πρέπει να υποκύπτει  κανένα ευνομούμενο Κράτος!  NK (20-2-11 20,00)

 

                  Η Τρόϊκα δεν ενδιαφέρεται για την Ελλάδα, για τους Ελληνες

 

      Δεν  χρειάζεται   να πούμε πολλά. Καθένας  το καταλαβαίνει!

      Η Τρόϊκα  δεν ενδιαφέρεται για την Ελλάδα, αν θα μπει σε ρυθμό ανάπτυξης ή  όχι, ούτε για τους Ελληνες, σε ποιες συνθήκες θα ζουν.

      Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να δανείζεται η χώρα  και να παίρνουν σίγουρα πίσω  τα λεφτά τους οι δανειστές  μας.

       Τίποτε άλλο. Ούτε αν θα πεινάμε,- αλήθεια πως ενδιαφέρονται όταν μας κόβουν τις αγοραστικές μας δυνατότητες;-, ούτε αν θα αναπτυχθούμε – πώς να υπάρξει  ανάπτυξη  με τέτοια μέτρα;-, ούτε αν θα έχουμε καλή περίθαλψη – τι σημαίνει περικοπές στην υγεία; Άλλο συμμάζεμα, κι άλλο περικοπές.

       Και μεις καθόμαστε και τους ακούμε, και δεν ξεσηκωνόμαστε! Τι να πει κανείς!  Πολύ ανεκτικοί έχουμε γίνει! Μάλλον μαζοχιστές!  (23-11-10  18,30)

                                  

 Ο  κ. Κων. Μητσοτάκης να παραιτηθεί 

 του τίτλου του «ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ της ΝΔ» 

 

      Ο  κ.  Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ο οποίος γέρασε  στη πολιτική, δικαιούται να έχει όποια γνώμη  θέλει,  τόσο για τον   κ.  Γ. Παπανδρέου, όσο και για τον κ. Αντώνη Σαμαρά  και τη Νέα Δημοκρατία.

       Ομως κάνει  ένα σοβαρό Λάθος:   Πριν απ όλα αυτά, για να μιλάει,  θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί  του τίτλου του «ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ  ΤΗΣ ΝΔ».

        Αλλιώς μένει εκτεθειμένος. Εκτός αν η ηλικία του δεν του επιτρέπει να το σκεφθεί. Δεν θέλει σαν το μικρό παιδί να του πάρουν το παιχνίδι του. Γι αυτό καλό είναι κάποιος να του το υποδείξει.

         Επειτα μήπως είναι καιρός να σταματήσει τις εμφανίσεις στην ΤιΒι;  Οι θέσεις  του είναι γνωστές, σοφότεροι  δε γινόμαστε!  (26-10-10  10,15)

 

                        Κων. Καραμανλής: τα 12  χειρότερα χρόνια της ζωής μου

 

    

   Αισθάνεται προδομένος, είναι απογοητευμένος και, όπως εκμυστηρεύτηκε σε δύο δημοσιογράφους, θεωρεί τα 12 χρόνια που ήταν αρχηγός της ΝΔ ως τα χειρότερα της ζωής του.

        Θα μιλήσει μόνο αν τον καλέσει Εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία και τους Αμερικανούς δεν θέλει «ούτε να τους βλέπει, αλλά ούτε κι αυτοί θέλουν». Δείτε λεπτομέρειες από τον Βαγγέλη Καραπολίτη:

 

                                               

                Ο Μαυρογιαλούρος παραιτήθηκε για  κομπίνες συνεργατών του

 

     Συχνά  πολλοί  θυμούνται  την περίφημη ελληνική ταινία "υπάρχει και φιλότιμο" με τον αξέχαστο Λάμπρο Κωσταντάρα, ως πολιτικό- υπουργό Μαυρογιαλούρο,  και τον φέρνουν  σαν παράδειγμα, ότι τάχα  εξαπατούσε συστηματικά τους αδαείς χωρικούς, όταν θέλουν να μιλήσουν για κάποιο  «λαμόγιο» πολιτικό.

     Όμως δεν θυμούνται το «στόρυ» της ταινίας καλά. Ο Μαυρογιαλούρος παραιτήθηκε από υπουργός  όταν διαπίστωσε  κομπίνες συνεργατών του, και στελεχών του κόμματος- «Γκρούεζας» και άλλοι - και αφού τον ενημέρωσαν κάποιοι κάτοικοι. Συνέστησε μάλιστα και σε άλλο υπουργό να ανοίξει τα μάτια του ώστε να μην τον υπονομεύουν  οι συνεργάτες του.

     Αυτά για την αποκατάσταση της …τιμής του Μαυρογιαλούρου, και σαν υπόδειξη τι πρέπει να κάνουν αυτοί που διαπιστώνουν κομπίνες των συνεργατών τους.

     Να παραιτούνται αφού δεν μπορούν να ασκήσουν πραγματικό έλεγχο!  (28-5-10  13,10)

  Ο Μαυρογιαλούρος και το "λαμόγιο" ο Γκρούεζας(Δ. Παπαγιαννόπουλος)

                        

         Πρέπει να ξέρουμε ποιους να πετάξουμε στη θάλασσα

 

    Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

    Οι …. αρμόδιοι  της Ευρωζώνης, τα  «πήραν τάχα στο κρανίο»,  γιατί   λέει  οι Ελληνες  Κυβερνώντες, κατά καιρούς, τους…….ξεγέλασαν   με τα ψευδή στατιστικά στοιχεία. Και με το δικαίωμα  του ελέγχου  που έχουν, με την υποχρέωση που έχει η χώρα να υπακούει στα κελεύσματα  της Ευρωπαϊκής  Ενωσης, βάσει των συμφωνιών που έχει υπογράψει, μας είπαν:

==  Καλό είναι να πάρετε μέτρα λιτότητας για να βελτιωθούν τα δημοσιονομικά σας.   

    Και τα πήραμε, τα παίρνουμε, κι έχουμε γίνει ένα μπάχαλο,  και κοντεύει να μας πιάσει ασφυξία!

    Και έρχονται και λένε:  Α, δεν φτάνουν αυτά,  εκείνοι που …συνεργαζόμαστε, οι «αγορές» (;) θέλουν κι άλλα. Πιο  σκληρά, πιο  εκμηδενιστικά. Και τώρα δεν τα υποδεικνύουν, τα επιβάλλουν.

    Και οι κυβερνώντες  σπεύδουν να τα εφαρμόσουν. Για να μεγαλώσει το μπάχαλο!

    Χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται  για τον Ελληνικό Λαό. Ούτε η Ευρωπαϊκή Ενωση, ούτε κανένας άλλος!

    Και τι φταίει ο Λαός για να πληρώσει; Αυτός  είπε  τα ψέματα;

    Μήπως κι αυτός δεν  ξεγελάστηκε  τόσες και τόσες φορές; Μήπως κι αυτόν δεν τον κορόιδεψαν   επανειλημμένα;

   Μήπως η Ευρωπαϊκή Ενωση ή κάποιος άλλος, μπορεί να ζητήσει ευθύνες  από εκείνους  που την κορόιδεψαν, να ζητήσει  την παραδειγματική  τιμωρία  τους, να ζητήσει  κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων.

    Τι λέμε θα πείτε τώρα; Κι όμως πρέπει να ξέρουμε ποιους πρέπει να πετάξουμε στη θάλασσα. Τόσο από την Ευρώπη, όπου παίζονται τα χοντρά παιχνίδια, διότι περί αυτού πρόκειται, όσο κι από την Ελλάδα.

    Και να αφήσουν όλοι τον Ελληνικό  Λαό  στην ησυχία του! (15-2-10  22,30)

 

                Να πληρώσουν το έλλειμμα με προσωπική  περιουσία

 

        Μήνες τώρα μιλάμε  για την κακή οικονομική κατάσταση   της χώρας! Μήνες χωρίς να  γίνει κάτι ελπιδοφόρο!

     Ωσπου φτάσαμε στο σημείο  να κινδυνεύουμε να μας επιβάλει η Κομισιόν πρόσθετα μέτρα, οικονομίας και   φορολογίας χωρίς να  μας  ρωτήσει.

     Μέχρι σήμερα μας έλεγε πάρτε μέτρα.  Τώρα  θα  μας  πει  «αυτά τα μέτρα θα πάρετε». Κι αυτά τα μέτρα θα είναι  περαιτέρω μειώσεις  μισθών, συντάξεων, κατάργηση του 14ου   μισθού κλπ. Δηλαδή και άλλα μέτρα  σε  βάρος των  πολιτών – πρώτα ο πολίτης!

     Κι αυτά γιατί κάποιοι  επέτρεψαν, με κακοδιαχείριση, να αδειάσουν  τα ταμεία! Γιατί κάποιοι ανίκανοι, σε βάθος χρόνου,  δεν μπόρεσαν  να  σταματήσουν τον κατήφορο, να αναθερμάνουν  την οικονομία  και την ανάπτυξη! Γιατί κάποιοι φαύλοι  επέτρεψαν  σε «λαμόγια» φίλους τους να φάνε το καταπέτασμα!

     Και τι πρέπει να κάνει ο λαός; Να υποστεί τις συνέπειες; Η να αναζητήσει τους υπεύθυνους, και να τους εξαναγκάσει  να εξαλείψουν τα ελλείμματα  με  την δέσμευση  και εκποίηση της προσωπικής τους περιουσίας;

     Η να πετάξει στη θάλασσα όλους αυτούς τους άχρηστους που θα αποδειχθούν υπεύθυνοι;   (13-2-10   14,30)

 

             Γιατί  ο  Ελληνας, ή  ότι  άλλο, γεννιέται, δεν γίνεται

 

       Πολλά λέγονται  γύρω από το θέμα της…..πολιτογράφησης   των   νομίμως διαμενόντων στην Ελλάδα  μεταναστών. Ομως φαίνεται ότι το θέμα είναι κάπου μπερδεμένο.

       Μιλάμε για ιθαγένεια ή υπηκοότητα; Και μήπως άλλοι είναι εκείνοι που μπορούν  να πάρουν υπηκοότητα, και  άλλοι  εκείνοι που μπορούν  να πάρουν   ιθαγένεια;

      Γιατί, χωρίς να υποστηρίζουμε ότι Ελληνας μπορεί να λέγεται  μόνο ο εξ αίματος,  Ελληνας  κατ ουσίαν, δεν μπορεί να γίνει κάποιος  αν δεν αποβάλει τελείως από μέσα του  τα έως τώρα πιστεύω του.  Δεν μπορεί να γίνει Ελληνας ένας ή μία, που μπορεί να μιλάει ελληνικά,  να σέβεται τους νόμους τους Κράτους στο οποίο  ζει, αλλά από την άλλη να διατηρεί, και εν πολλοίς να τα καλλιεργεί, τη γλώσσα και τα έθιμα της πατρίδας του. Άλλο  να ονομαστεί  «Ελληνας», κι άλλο να νιώσει Ελληνας.

     Τώρα, αν λέει ότι "νιώθει Ελληνας", το λέει  μόνο και μόνο για να πετύχει το σκοπό του!

     Τι Ελληνες, μπορούν να γίνουν ας πούμε οι Ινδοί στην Τροιζηνία, που έχουν δική τους εκκλησία, τηρούν τα έθιμα της πατρίδα τους, κάνουν τις γιορτές τους κλπ; ΄Η κάποιοι που στήνουν "τζαμιά" στην Αθήνα  ακόμα  και μέσα σε διαμερίσματα.

     Και δεν είναι μόνο αυτοί. Κάθε φυλή που ήρθε στην Ελλάδα το ίδιο  κάνει. Ερεύνησε κανείς πόσοι σύλλογοι αλλοδαπών είναι στην Αθήνα, ποιες είναι οι φυλετικές δραστηριότητές τους  για τη διατήρηση ηθών και εθίμων;

    Το ίδιο κάνανε, και κάνουν, και οι Ελληνες που πήγαν  και είναι μετανάστες σ άλλες χώρες. Τα ξεχνάμε; Μετά την τρίτη- τέταρτη  γενιά, αλλάζει ολοκληρωτικά, αν αλλάξει κάτι.

     Ο κατάλογος παραδειγμάτων και  επιχειρημάτων είναι μακρύς. Όμως ας τον ερευνήσουν  οι αρμόδιοι  που ασχολούνται με το θέμα.

     Με μια  κόκκινη γραμμή για όριο: Ελληνας, ή ότι άλλο, γεννιέσαι, δεν γίνεσαι. Μετά την τρίτη  γενιά, κι αφού οι προηγούμενοι  έχουν αποκτήσει άρρηκτους δεσμούς  με τον τόπο  που ζουν.

     Εδώ  σήμερα οι Καλλάς της Απω Ανατολής, μετά από τόσα χρόνια, υποστηρίζουν ότι είναι Ελληνες, απόγονοι του Μέγα Αλέξανδρου! Οι  φυλές που ήρθαν εδώ, τόσο εύκολα θα αλλάξουν, μέσα σε πέντε χρόνια,  και  θα  γίνουν  Ελληνες;

     Όχι τέτοια ουτοπία!  (29-1-10  18,00)

 

         ΑΝΤΩΝΗΣ  ΣΑΜΑΡΑΣ: Το να είσαι φίλος με κάποιον,

        δεν  σημαίνει ότι δεν μπορείς να είσαι πολιτικά αντίπαλος

 

      «Όπως επιβάλλουν οι θεσμοί του πολιτεύματος, συναντηθήκαμε και συζητήσαμε γενικά, σε πρώτη φάση, για τα προβλήματα που υπάρχουν και ιδιαίτερα του χώρου της οικονομίας», ανέφερε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ν.Δ., κ. Αν. Σαμαράς, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, κ. Γ. Παπανδρέου  30-11-09 ώρα 19.00.

      Εξήγησε δε ότι «μαζί θα είμαστε γιατί υπηρετούμε την ίδια κοινωνία και έχουμε τους ίδιους στόχους, δηλαδή την ευημερία του ελληνικού λαού.Απέναντι θα είμαστε γιατί υπηρετούμε μια διαφορετική ιδεολογία και γιατί αυτό επιβάλλεται και αρμόζει άλλωστε στο ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης», συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς.               

      Ανω δεξιά Α. Σαμαράς, κάτω αριστερά  Γ. Παπανδρέου

                                                                
        Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι οι δύο τους υπήρξαν συμφοιτητές και συγκάτοικοι το 1969, ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι «το να είσαι φίλος με κάποιον, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να είσαι πολιτικά αντίπαλος. Και πιστέψτε με, όπου χρειάζεται να είμαστε πολιτικά αντίπαλοι, ως Ν.Δ. θα είμαστε πολύ σκληρά απέναντι», σημείωσε. Δείτε τι  γράφει το ΕΘΝΟΣ για τη φιλία τους  και τη συμβίωσή τους.

 

         ΣΥΜΠΑΝ  -  ΠΛΑΝΗΤΕΣ   ΚΑΙ   ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ    ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

 

         Οσα  συμβαίνουν καθημερινά στον κόσμο, είναι αποτέλεσμα της επίδρασης που έχουν γενικά  οι διάφορες  ακτινοβολίες ,  οι ανατρεπτικές πορείες  τους,    ανοδικές  ή  πτωτικές, των  πλανητών  του ηλιακού μας συστήματος. Δείτε  αναλυτικά το θέμα

 

    Αρχή σελίδας

                                                                                        

 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ