Ο  ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟΣ   ΑΝΘΡΩΠΟΣ

 

                          

                                    

                                Η μαγνητόσφαιρα της  Γης που δημιουργεί «κεφάλι, χέρια, πόδια ή ουρά».

 

       Ο  πλανήτης  μας, η Γη, έχει γύρω της όπως ξέρουμε, την ατμόσφαιρά της.  Εχει όμως και τη μαγνητόσφαιρά της, που μαζί με τη Γη, έχει σχήμα ανθρώπου ή ψαριού, το  πατρον από το οποίο  προήλθε  και ο άνθρωπος. ο αγνητισμός της  γης  εκπέμπεται  από τους  πόλους  και είναι  διαφορετικ,ος     στο  ΒΠ  και  διαφορετικός στο  Νοτιο Πόλο.Δεξιά  και αρισυερά.Ο πλανήτης Γη συμπεριφέρεται ως φυσικός μαγνήτης. Περισσότερο από το 90% του μαγνητικού του πεδίου οφείλεται στον εξωτερικό υγρό πυρήνα. Η συστηματική μελέτη του πεδίου ξεκίνησε γύρω στο 1.600 μ.Χ.

        Βέβαια εμείς δε βλέπουμε καμία από τις  δύο, με γυμνό μάτι. Βλέπουμε  μόνο τα   σύννεφα που   αιωρούνται  στην τροπόσφαιρα.   Αλλά   και οι δύο είναι υπαρκτές και ανιχνεύονται  με τα κατάλληλα μηχανήματα.

   'Ομως μαγνητο-ατμόσφαιρα έχουν όλα τα  όντα, και φυσικά και ο άνθρωπος . Είναι αυτό  που λέμε ζωϊκή αύρα, αστρικό σώμα, μαγνητικά ρευστά, ζωϊκό  μαγνητισμό, βιόπλασμα, βιολογικό πεδίο,  βιοενέργεια.

    Το ίδιο  το Σύμπαν αποτελεί  ένα τεράστιο  ηλεκτρομαγνητικό πεδίο.

   Μαζί με το ηλιακό φως – τις ακτινοβολίες -τον αέρα και το νερό, το  μαγνητικό  πεδίο

 του πλανήτη μας    είναι  ένας, απαραίτητος παράγοντας στη  ζωή  του ανθρώπου.

    Ολες οι λειτουργίες ελέγχονται από  αυτό  το μεγάλο μαγνητικό πεδίο που αποτελεί την Βιόσφαιρα. Γεγονός που δημιουργεί  διεργασία  ανταλλαγής των επιδράσεων   ανάμεσα  στα  όντα και το περιβάλλον: τη Βιοροή.

     Από πολύ παλιά είχαν γίνει διάφορες παρατηρήσεις  και περιγραφές φωτεινών φαινομένων. 'Οπως το φως των Διοσκούρων, η φλεγόμενη βάτος,  οι πύρινες γλώσσες, που  είδαν οι Απόσrολοι,  και άλλα. Ας μη λησμονούμε δε την  κατά σύστημα απεικόνιση  των Αγίων   με φωτοστέφανο.

 

                                    ΑΠΤΗ  ΑΠΟΔΕΙΞΗ

 

          Αλλά   τώρα – με  την Κιρλιανή  φωτογράφηση - υπάρχει η απόδειξη του  βιοπλάσματος, που έχει  άμεση σχέση με την υγεία, τη ζωή και το θάνατο, την τηλεπάθεια, τη σκέψη, τη νόηση, τη θρησκεία, τον έρωτα ,το μάτιασμα, τα φαντάσματα και τόσα άλλα.

     Μια αλήθεια που συμβάλλει στη διαγνωστική και θεραπευτική ιατρική.

    Το βιόπλασμα  αυτό είναι αποτέλεσμα  του ηλεκτρομαγνητισμού  , των ηλεκτρονίων των ατόμων και του ηλεκτρισμού  των διαφόρων  στοιχείων  από τα οποία αποτελούνται τα κύτταρά μας. Το ζωϊκό  κύτταρο δεν έχει  χλωροπλάστες όπως τα φυτά. Εχει, όμως,  έναν σκόπιμο εξοπλισμό, με τον οποίο δεσμεύει  φωτεινή  ενέργεια  που σκορπάει  ο Ηλιος, η Σελήνη, το Σύμπαν. Με τον τρόπο αυτό αυξάνει την ενέργειά

του.  Γι αυτό  και τις σκοτεινές μέρες παίρνει  λιγότερη ενέργεια, κι ο άνθρωπος  δεν νοιώθει ευεξία, εκτός αν τα  θετικά ιόντα είναι από άλλη αιτία αυξημένα.

     Το υγιές κύτταρο  έχει   ενέργεια  70 μιλιβόλτ, τότε λειτουργεί σωστά, και  έχει ηλεκτρική ισορροπία με το περιβάλλον.  Αν είναι πιο κάτω, τότε το κύτταρο ασθενεί, και φυσικά  το μέλος ή όλος ο οργανισμός.

     Το σώμα  μας είναι μια ηλεκτρική  μηχανή.

     Ετσι όταν σε μια  βιομηχανική  πόλη  με τους πολλούς θορύβους  και τις  βιομηχανικές ακτινοβολίες, το περιβάλλον έχει 500  μιλιβόλτ, τότε το κύτταρο υπολειτουργεί.   Θα μιλήσουμε αλλού για  αυτό.

      Το ανθρώπινο σώμα  έχει ταλάντωση 7,5 ΗΕRΖ -  όση και η ιονόσφαιρα, κι έτσι έχουμε  ισορροπία.  Αν πέσει η ταλάντωση του σώματος  ή  αυξηθεί της ιονόσφαιρας,

τότε έχουμε ανισορροπία, με διαφορετικές επιδράσεις στον καθένα.

 

                            ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΕΣ  ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ

 

    Οσα αισθανόμαστε,  η σκέψη μας, ο καρδιακός παλμός, η δραστηριότητα των μυών, η  όραση, η όσφρηση κλπ  ρυθμίζονται  από ηλεκτρικές ωθήσεις  που συμβαίνουν  στο εσωτερικό του σώματος.  Αυτά τα ηλεκτρικά φαινόμενα  οφείλονται στις μικροσκοπικές  μπαταρίες  που υπάρχουν σε όλα τα κύτταρα  κατά εκατομμύρια  και δημιουργούν τον βιοηλεκτρισμό.

    Ο βιοηλεκτρισμός παράγεται  από τις χημικές μεταβολές στα κύτταρα. Προϋπόθεση γι αυτό είναι η ύπαρξη διαλυμάτων αλάτων,  χλωρίου, νατρίου και καλίου. Γι αυτό  και η περιεκτικότητα του αίματος  σε άλατα πρέπει να διατηρείται  σταθερή.

     Τα άλατα υπήρξαν αρχικά στη θάλασσα γι αυτό εκεί γεννήθηκε  η ζωή.

      Η ύπαρξη φορέων ηλεκτρικού φορτίου είναι προϋπόθεση για όλα τα βιολογικά φαινόμενα.

 

                              ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ Η ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ

 

    Οι λειτουργίες  της ζωής  συνδέονται  με την ικανότητα  της κυτταρικής μεμβράνης να διαχωρίζει  τα ανόμοια  ηλεκτρικά φορτία.

     Κάθε μέρος του  σώματός μας  έχει διαφορετικά ηλεκτρικά  φορτία. Το ίδιο συμβαίνει και  με κάθε σημείο της επιδερμίδας μας. Οσο πιο λεπτή είναι μια επιδερμίδα, τόσο πιο περιεκτική  είναι σε ηλεκτρικό φορτίο, και πιο ευαίσθητη  σ αυτά. Γι  αυτό λέμε και κάποιον   αναίσθητο, «χοντρόπετσο», γιατί δεν επηρεάζεται από τα εκπεμπόμενα  από άλλους ηλεκτρικά φορτία.

    Τα ηλεκτρικά φορτία  υπάρχουν στην επιδερμίδα μας  μέσα  σε μικρές κερατοειδείς πλάκες.

    Το ίδιο συμβαίνει και με όλα τα κύτταρα  του σώματός μας. Σε κάθε κύτταρο υπάρχει ένα μεγάλο ενεργειακό κέντρο  με διαστάσεις χιλιοστά του κυβικού χιλιοστού. Οι εντυπωσιακές  αυτές πηγές ενέργειας  είναι τα μόρια.

 

                                  ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΑΛΛΑΖΕΙ

 

      Κάθε νευρική δραστηριότητα  προκαλεί αλλαγές  στην πολικότητα  ων ηλεκτρικών φορτίων  του κυττάρου και διαφορετικές ηλεκτρικές ωθήσεις.

     Το κύτταρο μαζί με το υγρό που το περιβάλλει  συμπεριφέρεται σαν μια μπαταρία, που αλλάζει δυναμικό, ανάλογα με τις χημικές  αντιδράσεις  που συμβαίνουν μέσα στο κύτταρο, είτε με την επίδραση της ακτινοβολίας, είτε εξ αιτίας λήψης τροφών ή φαρμάκων, είτε εξ αιτίας της σκέψης  και της δραστηριότητάς μας.

                            

                     ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ - ΝΕΥΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

 

     Ο τρόπος λειτουργίας του εγκεφάλου μας και  του νευρικού μας συστήματος – όλα τα νεύρα απολήγουν στις πατούσες των ποδιών- στηρίζεται σε ηλεκτροχημικές αντιδράσεις. Κάθε όργανο του σώματός μας έχει δισεκατομμύρια κύτταρα, ισάριθμες μπαταρίες. Ετσι δισεκατομμύρια ηλεκτρικά φαινόμενα  συμβαίνουν σε κάθε δραστηριότητά μας. Τα κύτταρα μοιάζουν με τα μπουζί των μηχανών και δίνουν το σπινθήρα  της ζωής.( Αν ακουμπήσει κανείς το χέρι του πολύ απαλά   σ ένα ανθρώπινο  σώμα  ίσως καταφέρει να το αισθανθεί.

    Όλα τα νευρικά κύτταρα, του ματιού, των νεύρων του εγκέφαλου, αντιδρούν με τον ίδιο  τρόπο. Διαφέρουν μόνο οι χημικές αντιδράσεις  και το δυναμικό  των ωθήσεων.

    Με τη σημερινή τεχνολογία  η  ηλεκτρική  δραστηριότητα των κυττάρων  μπορεί να καταγραφεί- με το ηλεκτροκαρδιογράφημα, το εγκεφαλογράφημα και πολλές άλλες νεώτερες μεθόδους.

 

 

                                            Η ΣΚΕΨΗ   ΕΛΕΓΧΕΙ;

 

     Στο κεντρικό  νευρικό σύστημα  οι ηλεκτρικές ωθήσεις  ελέγχονται  από τη σκέψη του ανθρώπου. Δε  συμβαίνει, όμως το ίδιο με το αυτόνομο νευρικό σύστημα, συμπαθητικό-παρασυμπαθητικό, και με την  καρδιά.

    Η καρδιακή δραστηριότητα  γίνεται αυτόματα  με ένα ρυθμιστικό κέντρο  που παράγει ωθήσεις  και  κάνει την καρδιά να λειτουργεί. Μία βλάβη  σ αυτό το κέντρο παραγωγής  προκαλεί διακοπή της λειτουργίας της καρδιάς και φυσικά το θάνατο. Συχνά όμως,  σε τέτοιες περιπτώσεις, οι μαλάξεις  στο στήθος, χτυπήματα στο στήθος, ή ηλεκτροσόκ,  κάνουν το κέντρο της καρδιάς να  ξαναρχίσει να λειτουργεί.

    Ο φόβος προκαλεί ιδρώτα, που είναι μια χημική αντίδραση, γεγονός που επιφέρει μεταβολή της τάσης του βιοηλεκτρισμού, η οποία μπορεί να μετρηθεί. Ετσι έχουμε μια ακόμα εικόνα  για το πώς λειτουργεί ο  οργανισμός μας.

 

                                ΤΟ   ΗΛΕΚΤΡΟΨΑΡΟ  ΚΑΙ   ΜΕΙΣ

 

      Για να καταλάβουμε  τη σημασία του βιοηλεκτρισμού  θα αναφέρουμε το παράδειγμα του ηλεκτρόψαρου  που μπορεί να  συνδέσει  τις ηλεκτρικές μπαταρίες του σε «σειρά»  και να πολλαπλασιάσει την ισχύ τους. Ετσι μπαταρίες 10-100 εκατομμυριοστών του βολτ  (μικροβόλτ), δημιουργούν  στιγμιαία εκκενώσεις  ισχύος 500 βολτ. Να θυμίσουμε ότι το ρεύμα  του σπιτιού που σκοτώνει είναι 220 βολτ, δηλαδή λιγότερο από το μισό.

    Όμως ο άνθρωπος δε μπορεί να συνδέσει τις μπαταρίες του σε  «σειρά» και να αυξήσει την τάση. Αλλά κι εδώ, αν μεμονωμένα ο ηλεκτρισμός είναι ασήμαντος, σαν σύνολο εκπεμπόμενος  γίνεται σημαντικός: και μπορεί να έρθει σε « σύγκρουση   με εξωτερικούς ηλεκτρισμούς  πχ της τηλεόρασης (οθόνης) Ετσι πολλά άτομα παθαίνουν σπασμούς.

                                

                                    ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ  ΕΝΤΟΛΩΝ

 

     Οι εντολές του εγκεφάλου διαβιβάζονται με διαφορετική  ταχύτητα σε κάθε ζώο. Μια εντολή του εγκεφάλου μας φθάνει στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού μας  με καθυστέρηση  1/50 του δευτερολέπτου. Η ουρά της φάλαινας  υπακούει στον εγκέφαλό  της με καθυστέρηση  1/3 του δευτερόλεπτου. Δηλαδή  η εντολή μεταβιβάζεται  αργότερα απ ότι στον άνθρωπο.  Στα μαλάκια  η εντολή  είναι 200 φορές πιο αργή .

   Δεν  παραλείπουμε  να αναφέρουμε ότι διαφοροποιήσεις καθυστερήσεως  της μεταβίβασης της εντολής παρατηρείται και σε πολλούς ανθρώπους.

    Η αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος   αυξάνει  την ταχύτητα της νευρικής ροής.

   Πάντως ο βιοηλεκτρισμός  του  ανθρώπου αποτελεί την ψυχή του.

 

 ΚΥΤΤΑΡΟ = ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ!        ΚΥΤΤΑΡΟ  ΜΙΤΟΧΟΝΔΡΙΟ

©   KOUTOUZIS.GR  Αναδημοσίευση    επιτρέπεται μόνο με

 αναφορά στην πηγή           www.koutouzis.gr