ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ  

                                                                  

  ΘΕΟΣ, ΧΡΙΣΤΟΣ  ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ  J

 

  Χριστός, Ορφέας ή Αδωνις Ανέστη ;

 

      ΤΟ  ΣΥΜΠΑΝ, Ο  ΘΕΟΣ  ΚΑΙ  Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ  J

 

   ΑΦΟΡΙΣΜΟΙ  ΚΑΤΑ  ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ    J

 

 ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ = ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ:   ΠΗΛΟΣ, ΓΕΝΝΗΣΗ, ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΑ, 

   ΝΕΡΟ= ΕΞΕΥΡΕΣΗ, ΝΕΡΟ=ΠΕΡΑΣΜΑ,  ΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΑΝΑΛΗΨΗ 

 

    ΑΛΗΘΕΙΕΣ:   ΑΔΑΜ-ΕΥΑ-ΠΑΝΔΩΡΑ-ΑΝΘΡΩΠΟΣ

 

   ΑΙΜΟΜΙΞΙΑ-ΑΒΡΑΑΜ- ΣΑΡΑ-ΑΔΕΛΦΙΑ              ΠΕΡΙ...ΤΕΡΑΤΩΝ          ΠΑΡΘΕΝΟΓΕΝΕΣΗ

 

 Η  Γη, ο  Αδάμ, η  Σελήνη  και η Εύα  

 

        Σπάνε, λέει, το κεφάλι τους οι επιστήμονες να διαπιστώσουν αν η Σελήνη δημιουργήθηκε από την πλευρά της Γης ή και με τη συμμετοχή μετεωρίτη από τον Αρη  ή όχι.

         Και οι διαπιστώσεις τους έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτό που πιστευόταν  απ όταν  άρχισε να  «διατυπώνεται» η Παλαιά Διαθήκη, εδώ και χιλιάδες χρόνια, και είχε καταγραφεί, απλοϊκά, με τη διαπίστωση: Η "Εύα"   δημιουργήθηκε  από την πλευρά  του "Αδάμ".

         Που  επιστημονικά σήμαινε  πέρα  από  τις γνώσεις της εποχής:

         ΑΖΩΪΚΟΣ ΑΙΩΝ 4-3 δις χρόνια πριν.

         Η  Γη είναι  ρευστή, διάπυρη. Αρχίζει  να γυρίζει με μεγάλη ταχύτητα. Και πιθανότατα από τη μια  πλευρά της- του Ειρηνικού Ωκεανού- φεύγει ένα τεράστιο κομμάτι,  που δημιουργεί  τη  ΣΕΛΗΝΗ αφού η Γη την έλκει να τρέχει γύρω της. Δημιουργούνται λοιπόν  ο ΑΔΑΜάνθρωπος, γήϊνος  και από την πλευρά του η ΕΥΑ = ΣΕΛΗΝΗ, ζωή,  όπως τους "θέλει" η Παλαιά Διαθήκη (Ημέρα Δεύτερη).

         Ημέρα τέταρτη: 2,4  δισεκ. χρόνια  πριν:   Ο ήλιος  λειτουργεί  σαν αντιδραστήρας   αρμονικότερα τώρα και γύρω του κινούνται  τα πρωτόγονα ουράνια σώματα του πλανητικού μας συστήματος.

          Η Γη αρχίζει  να γυρίζει  πιο αργά. Είναι πια διακριτή η  ημέρα  από τη νύχτα. Από το ρυθμικό πλέον, φωτισμό, ευνοείται η ζωή.

          Από τη λάσπη- και τα απαραίτητα αμινοξέα- δημιουργείται   το πρώτο κύτταρο. Και έχουμε τον ΑΔΑΜ-γήϊνο. Το κύτταρο αυτό διχοτομείται-έτσι  γίνεται  και σήμερα κατά  τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων- και από την πλευρά  του Αδάμ, έχουμε την Εύα- ή την Πανδώρα.

           Αδάμ  και Εύα, είναι αντιπροσωπευτικοί της Γης και της Σελήνης, που σήμερα τόσο  επηρεάζει  τις γυναίκες.

           Οι ακτινοβολίες  του Σύμπαντος είναι η πνοή  που εμφύσησε ο Θεός.  Που και με τη λογική  αυτή  είναι  υπαρκτός. 26-3-12  ΒΚ

 

                 ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ,   ΕΟΡΤΕΣ   ΚΑΙ  ΣΚΕΨΗ –ΠΝΕΥΜΑ

 

     Η Θρησκεία, η κάθε θρησκεία  έχει βασίσει  τη «διδασκαλία» της  στις ακτινοβολίες και στο εορτολόγιο  που έχει καθιερώσει. Ετσι ελέγχει και κατευθύνει τα πλήθη  που την ακολουθούν.  Δείτε εδώ τις λεπτομέρειες.

 

 ΤΗΛΕΠΑΘΕΙΑ - Η ΦΩΝΗ  ΤΟΥ ΘΕΟΥ  δείτε  εδώ

 

                  ΑΛΗΘΕΙΕΣ   ΑΠΟ   ΕΝΑΝ   ΕΒΡΑΙΟ   ΓΙΑ  ΤΟΥΣ  ΕΒΡΑΙΟΥΣ

 

      Αγαπητε κ. Κουτουζή, Υγειαινετε!

     Επειδη πολλα εχουν γραφτει  περι θρησκειας και Π.Δ. θα παρακαλούσα τόσον Εσάς οσον και τους απανταχου ελληνες να προμηθευτουν το βιβλιο του  Ισραηλινού συγγραφεα, Dr  Israel Shahak: "Jewish History, Jewish religion".  Στην αρχή θα απορήσει καθείς οταν διαβάσει ενας Εβραιος να ξεσκεπάζει το πραγματικό πρόσωπο των ομογενών του,  απο καταβολής κόσμου!

      Οχι Θα μΆθουμε πολλά που  αδυνατεί να τα χωρέσει ανθρώπινος νους.

       Με εκτίμηση

     Μαρινα Πέτσαβα

       Στοκχολμη   25/5/06

 

    Η   ΟΡΘΟΔΟΞΗ   ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ   ΘΡΗΣΚΕΙΑ

 

     Η Χριστιανική Θρησκεία, τουλάχιστον η Ορθόδοξη που μας αφορά, πρέπει να εκσυγχρονιστεί, να εναρμονιστεί  με τις σημερινές ανθρώπινες γνώσεις  και τις επιστήμες: Πυρηνική Φυσική, Φυσική, Χημεία, Ανθρωπολογία, Ανθρωπογεωγραφία και τόσες άλλες.

      Ετσι θα γίνει πιο πειστική, πιο παραδεκτή  από περισσότερους, πιο ελκυστική.

      Ο  προτεινόμενος εκσυγχρονισμός και εναρμόνιση  δεν σημαίνει άρνηση της Γέννησης, της Σταύρωσης και  της Ανάστασης  του Χριστού, ούτε αποκήρυξη της διδασκαλίας   Του. Το  «αγαπάτε αλλήλους» και  τα τόσα άλλα διδάγματα, δεν πρόκειται να πάψουν να ισχύουν  ποτέ, όποιες εξελίξεις και αν  επέλθουν.

      Όμως εν  έτει 2002, να αναφερόμαστε  σε Αδάμ, και Εύες, αλλά και Νώε, και τόσους άλλους Εβραίους,  που αποτελούν  τη βάση  της Εβραϊκής θρησκείας -κι αυτή έτσι είναι ξεπερασμένη-  είναι τελείως σκοταδιστικό  και  προσπαθεί  να τυφλώσει κάθε  άνθρωπο  που  ακολουθεί  τις εξελίξεις.

       Όλα όσα αναφέρει η Παλαιά Διαθήκη είναι τουλάχιστον ιστορίες για μικρά παιδιά, και εξυπηρετεί  μόνο τον Εβραϊσμό, που έτσι δίνει  τη βάση στη Χριστιανική   Θρησκεία – και σε άλλες.

     Αν  είναι   η βάση, η προϊστορία του Χριστιανισμού, αν θέλετε, τότε  γιατί και οι Εβραίοι – οι τότε- δεν πίστεψαν στο Χριστό;

     Το  ότι  ο Ιησούς  γεννήθηκε στην Ιουδαία, σημαίνει ότι πρέπει  να παραδεχτούμε  όλη τη  φιλοσοφία των Εβραίων – που είπαμε είναι ξεπερασμένη και αυτή – τη στιγμή που ξεχάσαμε την αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία;

      Ο Χριστιανισμός , αρχίζει  από τον Ιησού  και μετά. Τι μας ενδιαφέρει  ο Αδάμ  και ο Νώε, τη  στιγμή που αποδεικνύονται  παραμύθια;

     Ξέρουμε σήμερα πως εξελίχθηκε  ο άνθρωπος, με τη  δύναμη και τη θέληση αυτού  του ίδιου του Θεού  που λέγεται  ότι έπλασε  τον Αδάμ και την Εύα – κατά τον ίδιο τρόπο   που πλάστηκε η Πανδώρα από πηλό, αλλά την ξεχάσαμε.

    Είναι δυνατόν ο Νώε να έβαλε στην κιβωτό δυο ελέφαντες, δυο ψήλους, δυο σκουλήκια, δυο λιοντάρια  και τόσα  άλλα ζώα;  Τι κιβωτό πρέπει να είχε; Οση όλη η Γη!  Αν είναι για όλη τη Γη, σύμφωνοι: Ετσι τους έσωσε. Αλλά γιατί το προνόμιο στο  Νώε;  Ξεχάσαμε  τον Ελληνα  Δευκαλίωνα;  Η χρειαζόμαστε παραμύθια για τα μικρά παιδιά;  Ε, λοιπόν σήμερα, με τα τόσα μέσα ενημέρωσης τα  παιδιά δεν ακούνε, ούτε διαβάζουν παραμύθια….

    Μήπως δεν μοιάζει  η θυσία του Ισαάκ με τη θυσία της Ιφιγένειας στην Αυλίδα; Και πόσα άλλα!!!!!!

   Τι σχέση έχει ο Αβραάμ  με τον Χριστιανισμό, και τον μνημονεύουμε ακόμα και λειτουργίες; Και να ευχόμαστε ..."τα καλά του Αβραάμ και του Ισαάκ; Και στις κηδείες "εν κόλποις  Αβραάμ  αναπαύσε";  Και  τόσα άλλα.

    Και για να μην επεκτεινόμαστε:   Άλλο Εβραϊκή  Παλαιά Διαθήκη, που είναι βιβλίο άλλων εποχών,  και   νομίζω  δεν  το  χρειαζόμαστε , τη  στιγμή που ξεχάσαμε   τη δική μας  Αρχαία Ελληνική Ιστορία, κι άλλο Χριστιανισμός που αρχίζει  από τη διδασκαλία του Χριστού και μετά.  Χάριν του οποίου χτίσαμε τις σημερινές εκκλησιές μας, πάνω ή  πλάι  στους  αρχαίους  ναούς.

      Βέβαια, γράφοντας αυτά, ξέρω ότι  οι αντίθετες απόψεις  από τους κάθε λογής  οπαδούς των Σιωνιστών, δεν θα είναι λίγες. Όμως κάποιος πρέπει να πει  τα πράγματα με το όνομά τους. Αλλά τι να πει , όταν ακόμα και ο σημερινός Πατριάρχης Ιεροσολύμων, αναγορεύεται  στην επίσημη  ιστοσελίδα του Πατριαρχείου   «Πατριάρχης της Αγίας Πόλης Ιερουσαλήμ & πάσης Παλαιστίνης, Συρίας, Αραβίας πέραν τε Ιορδάνη, Κανά της Γαλιλαίας & Αγίας Σιών»;

   Ποια  είναι  «η Αγία Σιών»;

   Μήπως  οι  σημερινοί Εβραίοι  δια του Χριστιανισμού  ελέγχουν με τον τρόπο  τους το μεγαλύτερο    μέρος του πληθυσμού της υφηλίου; Υπάρχει  χειρότερος  έλεγχος, από τον έλεγχο του εγκεφάλου;

     «Ηθελές τα και παθές  τα»!!!!!!

   Θα χρειαστεί, όμως, να επανέλθουμε, γιατί σίγουρα θα υπάρξουν  αντιδράσεις.  Αφού πρέπει να θεωρείται  σίγουρο ότι  οι ιεράρχες μας, όχι οι ιερείς, είναι μυημένοι  σε πολλά  "απόκρυφα", με τα οποία  προσπαθούν να κατευθύνουν τα πλήθη.

 

                                                                            ΒΑΣΙΛΗΣ  ΚΟΥΤΟΥΖΗΣ

                                                                                            4-5-2002

 

 

·         Το βιβλίο  «ΟΙ 11 ΕΝΤΟΛΕΣ» που γράφτηκε από τους Ιταλούς ακαδημαϊκούς Ρομπέρτο Μπερέτα  και  Ελιζαμπέτα Μπρέλι και προλογίζεται από τον Τζιανφράνκο Ραβάζι, ο οποίος είναι ειδικός του Βατικανού επί της Βίβλου – κυκλοφόρησε πρόσφατα  με τις ευλογίες του  Πάπα – επιχειρεί να διαλύσει κάποιους μύθους της Βίβλου που όλοι  γνωρίζουμε αλλά δεν είναι  απαραίτητα και η ιστορική και  η επιστημονική αλήθεια.      15-2-2203

 

     ΑΠΟΨΕΙΣ    ΕΠΙ   ΤΟΥ     ΘΕΜΑΤΟΣ

 

       ΤΑ  ΠΑΡΑΤΑΙΡΑ ΤΗΣ  ΙΣΤΟΡΙΑΣ

 

Αγαπητέ φίλε Έλληνα, χαίρε!
Διάβασε το παρακάτω γράμμα που σου μεταφέρω να γελάσης.


Πολύδωρος


"Ούτοι εν άρμασι και ούτοι εν ίπποις, ημείς δέ εν ονόματι Κυρίου Θεού ημών μεγαλυνθησόμεθα." - Στίχος Ψαλμών της Παλαιάς Διαθήκης

Επίσης διαβάζω στο 'Δευτερονόμιον' (Ζ1-6) - "Όταν ο Κύριος ο Θεός σου σε φέρει εις την γην εις την οποία υπάγεις δια να κληρονομήσης αυτήν (θεωρούν όλη τη γη δική τους) ...και όταν σού παραδώση τούς κατοίκους της ενώπιόν σου θέλεις πατάξη αυτούς. Δεν θέλεις κάμη συνθήκη μετ' αυτών ουδέ θέλεις δείξη έλεος προς αυτούς... Τούς βωμούς τους να καταστρέψετε, τα αγάλματα να τα συντρίψετε, τα άλση τους να κατακόψετε και τα γλυπτά τους να κατακάψετε, επειδή εσύ είσαι λαός άγιος εις Κύριον τον θεόν σου. Σε εξέλεξε Κύριος ο θεός σου δια να είσαι εις αυτόν λαός εκλεκτός".

Tέλος υπογραφής αυστραλία

 

Τα ορθόδοξα Πατριαρχεία

θα αποσύρουν την Παλαιά Διαθήκη;

 

Αγαπητέ Βασίλη,

      Με ενδιαφέρον διάβασα τα όσα αναφέρεις περί Παλαιάς Διαθήκης και συμφωνώ ότι ουδεμία σχέση έχει με τον Χριστιανισμό - πόσο μάλλον με τον Ελληνισμό.

   Όμως, η κατάργηση ή μη της Παλαιάς Διαθήκης, δεν θεωρώ ότι άπτεται του όποιου «εκσυγχρονισμού» της Εκκλησίας και με το να βάλλεται κάθε τι που χαρακτηρίζει την σεμνότητα και την τελειότητα της Ορθοδοξίας, ίσως και αν είναι οπισθοδρόμηση.

    Η Ορθοδοξία είναι η πιο μοντέρνα θρησκεία και μάλιστα εάν κανείς θελήσει να την «συναντήσει» επιστημονικά, ίσως δει το πόσο είναι προχωρημένη.

    Παρά το γεγονός ότι η Παλαιά Διαθήκη, κατά τη γνώμη μου, δεν αφορά τον Χριστιανισμό και τον Ελληνισμό, θα υποστηρίξω ότι μάλλον δεν είναι της στιγμής για να γίνει κάποια κίνηση για την «αποπομπή» της. Επειδή αυτόν τον καιρό η Ορθοδοξία υφίσταται ποικίλες επιθέσεις, ίσως η ιδέα για την απόσυρση της Παλαιάς Διαθήκης να αποβεί μοιραία και για άλλου είδους αποσύρσεις, που θα έχουν άμεση σχέση με την Παράδοση, τον Πολιτισμό, τον Ελληνισμό.

  Για να μην προκύψει καμία παρεξήγηση, δεν συμπλέω με κανενός είδους ρατσιστικό κίνημα και δεν θεωρώ ότι για όλα φταίνε οι... Εβραίοι! Το ότι κάποιοι πρόγονοί τους έγραψαν στο Ιερό Βιβλίο τους λίβελους κατά του Ελληνισμού ή άλλοι έπραξαν κατά της Ελλάδας, δεν σημαίνει ότι φταίει όλο το... εβραϊκό γένος! Για φαντάσου να χαρακτήριζε κάποιος όλους τους Γερμανούς ως χιτλερίζοντες...

   Οι αιώνες, οι πόλεμοι και τα βάσανα τις ανθρωπότητας έχουν «προσφέρει» πολλά και όλοι οι λαοί έχουν εξελιχθεί. Ο ένας έχει γνωρίσει καλύτερα τον άλλον και όλοι μαζί έχουν αντιληφθεί το πόσα παιχνίδια παίζονται πίσω από τις πλάτες τους...

 Ο Ελληνισμός βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα», αλλά δείχνει πως αντέχει στις παντοειδούς μορφής επιθέσεις. Το ίδιο και η Ορθοδοξία, που τον τελευταία καιρό δέχεται επιθέσεις ακόμη και εκ τω έσω. Μακάρι να αντέξουν!

    Τέλος, θα θεωρούσα ευτύχημα εάν ακούγαμε κάποια μέρα ότι τα ορθόδοξα Πατριαρχεία συμφώνησαν να αποσύρουν την Παλαιά Διαθήκη από την Εκκλησία μας. Αλλά μέχρι τότε, προτιμώ να περιμένω να δω εάν αυτό το ζήτημα το επιλύσει η Ιεραρχία, που είναι και ο πιο αρμόδιος φορέας.

Π.Ξ.

20-12-02

 

    Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

 

Συμφωνώ απόλυτα με την κατάργηση της διδασκαλίας της παλαιάς διαθήκης στα σχολεία.  Άλλωστε η αρχαία Ελληνική μας Ιστορία έχει τόσο πολλά και υπέροχα να μας διδάξει.Τη  στιγμή που  σ αυτή   στηρίζεται  και το  Ισλάμ;;;;;ΚΙ Έχει  γενάρχη  του  τον  Αβραάμ/ Ιμπραχήμ;

 

Με εκτίμηση

Δήμητρα Τ.

 4-11-02

 

                  ΝΑΙ  ΚΑΤΙ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

 

Αγαπητέ Βασίλη

   Η ΣΕΛΙΔΑ  σου  μου αρέσει ακόμα πιο πολύ έτσι όπως την έχεις αλλάξει.

   Διάβασα και το άρθρο  σου για την Παλαιά Διαθήκη. Ενδιαφέρον.

   Νομίζω  όμως ότι το ερώτημα είναι εάν θα πρέπει η Θρησκεία να ανήκει στο σχολείο  ή θα ήταν καλύτερα να  υπάρχει  ένα μάθημα έξω από την κοσμική  εκπαίδευση  των παιδιών.  Ετσι κι αλλιώς  και η Π.Δ. και η Καινή Διαθήκη  είναι δύσκολο να κατανοηθούν  από μαθητές ακόμη και του Λυκείου.

    Εκτός βέβαια  αν μας αρέσει η κατάσταση  οι μαθητές να την μαθαίνουν παπαγαλιστί και να μην καταλαβαίνουν το νόημα.

    Γι αυτό είμαστε μάλλον ειδωλολάτρες παρά σωστοί ορθόδοξοι που καταλαβαίνουν  τι μας διδάσκει η Ορθοδοξία.

    Οσο για την Κ.Δ   αναρωτιέμαι   αν θα μπορεί  κανείς   να την καταλάβει  δίχως την Παλαιά.

      Σε χαιρετώ   και ακόμη μια φορά   για την υπέροχη ΣΕΛΙΔΑ σου. Σε ευχαριστούμε όλοι που σε διαβάζουμε στην  Πράγα.

   Τασούλα  Ζησάκη-Healey

   Καθηγήτρια Αγγλικών

  Γραφείο Διεθνών  Σχέσεων

     Πολυτεχνείου Πράγας

           16-10-02

 

     Η  ΕΠΙΒΙΩΣΗ  ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

 

Αγαπητέ Βασίλη

 

΄Ενας φίλος μου έδωσε την ηλεκτρονική διεύθυνση σου και έμεινα ευχάριστα κατάπληκτος από το εκλεκτό περιεχόμενο της. Το άρθρο σου «Ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός» είναι υπέροχο καθώς υπέροχη και η ανταπόκρισις των αναγνωστών σου που διατηρείται σε υψηλό επίπεδο. Πιστεύω ό,τι είναι θέμα επιβίωσης της ανθρωπότητος το να επανελληνιστούμε εμείς. Για να γίνει αυτό είναι απαραίτητο από τώρα:

  1. Να επανορθώσομε τις κακοποιημένες Γλώσσα και Ιστορία μας.
  2. Να ευπρεπίσομε την θρησκεία μας ξεκινώντας με την απολύμανση της από κάθε δεισιδαιμονία και πνευματική δυσκαμψία, δυσθυμία, δυσωδία κτλ, κτλ που εμπύασε στον Ελληνισμό η εβραϊκή εμβολή.
  3. Να κάνομε εντός και εκτός της Φυλής μας παγκόσμιες εκπολιτιστικές εκστρατείες με προοπτική την σταδιακή μελλοντικήν ίασιν (=Ιάσων) τού πλανήτου Γή.

Όλα τα παραπάνω και όχι μόνον είναι στοιχεία της «επανάστασης φυτών και λουλουδιών» που ποιητικά/συμβολικά αναφέρει ο μέγας Ελίτης.

 

Η πρώτη μου επίσκεψη στην ιστοσελίδα σου μου έδωσε την εντύπωση πως φιλοδοξείς να κάνης μια Αργοναυτική Εκστρατεία στο διαδίκτυο. Αν κρατήσεις αυτή την θέση με συνέπεια θα συναντήσεις πολλές δυσκολίες αλλά και θα βρεις αρκετούς Αργοναύτες στο πλευρό σου. Αυτή η επιστολή είναι προς ένδειξιν εκτίμησης της ευγενούς προσπάθειάς σου.

 

Με Ελληνικούς χαιρετισμούς  ο από την Ωκεανία συνταξιδιώτης σου

Πολύδωρος

"Είναι βασιλικότερον να νικάς τον εαυτόν σου από το να νικάς εχθρούς." - Μέγας Αλέξανδρος

  

               ΔΙΚΙΟ  ΑΛΛΑ  ΠΟΥ Ν  ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΟΙ  ΙΕΡΑΡΧΕΣ

 

Κύριε Κουτουζή,

 

Διάβασα στα «Επίκαιρα θέματα» το άρθρο σας  «Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ» στο χορό του διαλόγου ,που φαντάζομαι θα είναι μακρύς.  Η Παλαιά Διαθήκη είναι καθαρά Εβραϊκό κείμενο και ουδεμία σχέση έχει με την Ορθόδοξη Χριστιανική λατρεία αν και αποτελεί επίσημο Θεολογικό και λειτουργικό κείμενο, όπως και η Καινή Διαθήκη, αφού  οι Ιεράρχες δεν θέλουν ν ακούσουν κουβέντα για το θέμα αυτό. Πιστεύω να είναι γνωστή η αντιπαράθεση του συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου και του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου σχετικά με το θέμα αυτό. Ιδού πως προλογίζει το έτος 1980 ο Επίσκοπος Ανδρούσης  κ. Αναστάσιος Γιαννουλάτος σήμερα Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας , την νέα έκδοση της Π.Δ. υπό της Βιβλικής Εταιρίας στην Στουτγάρδη για λογαριασμό της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της  Ελλάδος,  που ήταν τότε γενικός διευθυντής σ αυτήν: «Η ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΣΑΗ   Η ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ,  ΘΕΜΕΛΙΟΣ ΛΙΘΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ, ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ  ΚΑΙ  ΠΝΕΥΜΩΝ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ............Αν η Π.Δ είναι  πνεύμων του παγκοσμίου πολιτισμού  τότε και οι Εβραίοι δίκαια πρέπει να πιστεύουν,  ότι είναι ο εκλεκτός λαός του  Θεού. Τώρα η εκδοχή ,ότι ο Χριστιανισμός βγήκε από τις πηγές του Ισραήλ (Εν εκκλησίες ευλογείται τον  Θεόν, Κύριον εκ πηγών Ισραήλ ),εισοδικόν της Αναστάσεως, είναι για τους αγρίους της Αφρικής,  αν υπάρχουν άγριοι ακόμα.

      Οπως ιστορείται, η μετάφραση της Π.Δ. απά τα Εβραικά στα Ελληνικά έγινε στην Αλεξάνδρεια επί βασιλέως Πτολεμαίου του  Φιλάδελφου   285-247, από  70 λογίους Εβραίους και η οποία έγινε δέκτη από την Εβραϊκή Κοινότητα της Αλεξάνδρειας, τους Εβραίους συγγραφείς Φίλωνα και Ιώσηπο και αργότερα κατά τους Χριστιανικούς χρόνους από τις Χριστιανικές κοινότητες που είχαν  σχηματισθεί  σε μεγάλη αναλογία από Εβραίους της Διασποράς.

     Οι Εβραίοι απομακρύνθηκαν από την μετάφραση της Π.Δ, μετά  την αποδοχή της από την Χριστιανική εκκλησία σαν λειτουργικό και θεολογικό βιβλίο.

    Με άλλα λόγια άλλος ο Εβραίος Θεός της Π.Δ. και άλλος ο Θεός της Καινής Διαθήκης και καμία σχέση δεν έχουν μεταξύ τους.

      Ο Θεός της Κ.Δ είναι ο Θεός της αγάπης και της συγγνώμης, ο Θεός της Π.Δ. είναι αιμοχαρής,  εξολοθρευτής,  πάντοτε οργίλος και εκδικητικός.  Κυριαρχεί   με τον φόβο την μάχαιρα και την Θεομηνία. «Εγώ  αυτούς εξολοθρεύσω από προσώπου Ισραήλ (Ιησούς Ναυή κεφ.15).  Ολεθρος λαών, βασανισμός, μετοικεσία και γενοκτονία. Η χειρ σου έθνη  εξωλόθρευσε  και κατεφυτεύσας αυτούς,  εκάκωσας λαούς και εξέβαλες αυτούς». Η Θεϊκή δύναμη εκφράζει την ωμότητα και την παντοδυναμία.  Σφαγή, θάνατος και πυρ:  «Ιδού ημέραι έρχονται, λέγει Κύριος .....και καταβάλω αυτούς εν μάχαιρα».  Ο φόβος, ο τρόμος και οι σφαγές δεν έχουν τέλος στην Παλαιά  Διαθήκη και το νου μας καλού-κακού.

 

    Σπύρος Μακρής

Πλοίαρχος Ε.Ν. και Θεολόγος

  Στοκχόλμη  30-5-2002

 

   ΣΣ:  Εμείς κύριε Μακρή, με βάση τα σήμερα  γνωστά, λέμε  «τα σύκα –σύκα, και σκάφη-σκάφη». Τώρα αν οι Ιεράρχες μας  θέλουν να πιστεύουν  στα παραμύθια της Παλαιάς Διαθήκης, δικαίωμά  τους. Όμως, ένα   είναι  σίγουρο, ότι   έτσι  δεν   τους πιστεύει κανείς, ούτε και τους  ακούει  …Γιατί  τα  αποδεδειγμένα  απορρίπτουν διαρρήδην  τα  αναπόδεικτα   κηρύγματα  τους. Ιδίως όταν αφορούν την Εβραϊκή  Παλαιά Διαθήκη.

 

                          ΕΠΑΝΟΔΟΣ   ΣΤΟ   ΘΕΜΑ

 

         Το βιβλίο «Ευρήματα εις την χώρα της Βίβλου». του Ισλανδού καθηγητή της Ιστορίας και Αρχαιολογίας Magnus  Magnusson, στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου έφερε στην επιφάνεια όλα τα ψέματα και τα παραμύθια αλλά και τους μύθους της Παλαιάς Διαθήκης, που πήρε το όνομα σαν πνεύμων  του παγκόσμιου πολιτισμού, μα και σαν Θεόπνευστο έργο.

      Σε ότι  αφορά την έξοδο των Εβραίων από την Αίγυπτο, λέγει ο συγγραφέας τα έξεις:

  Στο κεφάλαιο (Νυμερι) κατά την έξοδο ήταν και οι δώδεκα φυλές του Ισραήλ που πήραν μέρος, αυτό σημαίνει όλη η μεταναστευτική ομάδα πρέπει να ήταν όχι λιγότερο από  δύο εκατομμύρια Εβραίους, αριθμός που είναι αδύνατος και  απίστευτος διότι είναι αδύνατον ο μεγάλος αυτός αριθμός να επέζησε 40 χρόνια σε μια αγρία φύση, σύμφωνα με  τις περιγραφές της Βίβλου. Συμπέρασμα:Όλη η Ιστορία της Εξόδου από την Αίγυπτο και παραμονή για 40 χρόνια στην έρημο είναι καθαρό παραμύθι. Μια απάτη  και προσβολή   για   μορφωμένους ανθρώπους.

      Σύμφωνα με το κεφάλαιο χρονολογίας, αυτό πρέπει να έγινε,  όταν Φαραώ της Αιγύπτου ήταν ο διάδοχος του Ραμσή ο Μενεφτά. Εδώ ο συγγραφέας λέγει τα εξής:

   Το 1881 έγινε μια πραγματική ανάσταση, όταν το βαλσαμωμένο σώμα του Φαραώ Μενεφτά   ανακαλύφτηκε σε τάφο, όχι πολύ μακριά από το Deίr el-Bahri  στην αριστερή όχθη του ποταμού Νείλου κοντά στην Θήβα. Το ερώτημα έρχεται αυτόματα αν ο  Μενεφτά είχε πνιγεί  εις την Ερυθρά θάλασσα κατά τα γραφόμενα στην Βίβλο πως βρέθηκε το  σώμα   του στον τάφο θαμμένο στην ξηρά;

   Αλλά οι Εβραίοι και όλοι όσοι άλλοι πιστεύουν, οτι η Παλαιά Διαθήκη είναι ο αληθινός λόγος  του Θεού,  τι είπαν; οτι η μούμια είχε ίχνη από αλάτι και είναι δυνατό το σώμα του Φαραώ να το έβγαλε η θάλασσα στην ξηρά και να θάφτηκε σύμφωνα με τον Αιγυπτιακό τρόπο ενταφιασμού.

Οι αρχαιολόγοι λέγουν οτι δεν είναι περίεργο φαινόμενο αυτό διότι όλες οι μούμιες έχουν  ίχνη από αλάτι διότι το βαλσάμωμα σε μια περίοδο έκτος των άλλων εγένετο και χρήση σόδας. Αργότερα δε εγένετο η διαπίστωση οτι, η μούμια του Φαραώ Μενεφτα είχε λιγότερα ίχνη από αλάτι από τις άλλες μούμιες. Επίσης Ερυθρά θάλασσα είναι λάθος ερμηνείες, η Εβραϊκή λέξη η είναι yam suf που δεν μεταφράζεται με τίποτα Ερυθρά Θάλασσα.

      Όσο για τον ξακουστό ναό του Σολομώντα ποτέ δεν έγινε τέτοια ανακάλυψη από τους Αρχαιολόγους, δεν υπάρχει ούτε μια πέτρα, ούτε ένα ίχνος, που να οδηγήσει τους Αρχαιολόγους σε αυτό  το περίφημο κατασκεύασμα, κατά τον Magnus Magnusson, και αν κάποτε είχε βρεθεί ο ναός σε  κάθε περίπτωση δεν μπορεί να ήταν έργο Ιουδαίων η Χαναναίων η Φοινίκων.

    Το σημερινό τείχος των Θρήνων στην Ιερουσαλήμ δεν είναι ο ναός του Σολομώντα. Επίσης ο Εβραίος ερευνητής της Βίβλου Dr Josef Kastein, λέει καθαρά στο βιβλίο τoυ History and Destiny of the Jews:

   Η μετάφραση της Παλαιάς Διαθήκης στα Ελληνικά έγινε  για να γίνει κατανοητή  από τον  τότε Ελληνικό πολιτισμό και οδήγησε   σε εσκεμμένες διαστρεβλώσεις  και πλαστογραφίες των  πραγματικών γεγονότων.

     Νομίζω ότι μέχρι εδώ είναι αρκετά,  πιστεύω να έχει γίνει κατανοητό, οτι οι Εβραίοι έχουν παράδοση να διαστρεβλώνουν την Ιστορία. Είναι τελείως αδύνατον να μεταφράσω ολο το βιβλίο  και νομίζω αυτή η μικρή περιγραφή να βάλει πολλούς σε σκέψη.

 

Με φιλικούς χαιρετισμούς

    Σπύρος Μακρής

Πλοίαρχος ΕΝ και Θεολόγος

10-6-2002

Υ.Γ Δεν είχα καμία πρόθεση να επανέλθω πάλι στα ίδια, γιατί πιστεύω αυτό που λέμε κοντός ψαλμός αλληλούια. Πολλές φορές όμως άλλα Θεός κελεύει και άλλα ο σατανάς. Και ο σατανάς ήλθε με κάποιο τηλεφώνημα άγνωστου ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ μου έκανε παρατηρήσεις για αυτά που έγραψα και πρέπει μου είπε, να βάλω τέλος στα παραμύθια μου. Ποιός ήταν; δεν γνωρίζω, ήταν όμως Έλληνας, γι αυτό του απάντησα στα παραμύθια μου βάζω εγώ τέλος και όποτε μου αρέσει η αν εσείς δεν επιθυμείτε να τα δημοσιεύσετε.

 

Ο ίδιος

 

ΣΣ:  Τι χολοσκάτε  αγαπητέ κε  Μακρή  με  λεπτομέρειες  για τους Εβραίους. Σήμερα ούτε  τα παιδάκια 5 χρόνων  δεν πιστεύουν  για Αδάμ και Εύα, αφού έχουν ακούσει τόσα  για κλωνοποίηση,  ούτε για μήλο  της Εύας,   ούτε για κιβωτό του Νώε, ούτε όλα   αυτά….Αυτά θέλουν  να τα πιστεύουν   οι Ιεράρχες μας.  Ας τα πιστεύουν….

Και μας δικαίωμά μας  να μην τα δεχόμαστε…..

 

        ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ

 

Αγαπητοί μου φίλοι,

 

   Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Ολες οι θρησκείες περνούν  κρίση παρακμής. Η θρησκεία που θα πρέπει να λάμψει τον 21 ον αιώνα είναι η Επιστήμη και Τεχνολογία για το καλό του Ανθρώπου και του Οικολογικού περιβάλλοντος.

    Αρκετά κράτησαν τον κόσμο στο σκοτάδι του Μεσαίωνα. Τώρα νομίζω ότι βρισκόμαστε στο τέλος του με τον επανελληνισμό του κόσμου. Και έρχεται όχι διότι εμείς τον ζητάμε, αλλά η Ανάγκη των λαών για δημοκρατία και ειρήνη.     Οσον αφορά την παρακμή του έθνους μας αυτή είναι απότοκος της σχιζοφρένειας που μας έχει πλήξει εδώ και 1700 χρόνια, διότι είμαστε μισοί χριστιανοί (Ιουδίλοι, Γιαχβέδες, Αβραμίτες και Σιωνιστές)και μισοί Ελληνες λόγω DNA.

      Σε πρώτο στάδιο πρέπει να απαιτήσουμε την κατάργηση της Παλαιάς Διαθήκης και τον εκσυγχρονισμό της θρησκείας και σε δεύτερο στάδιο της  προσεγγίσεως της με την Ελληνική φιλοσοφία και τον εμβολιασμό της με το αθάνατο Ελληνικό πνεύμα.

      Ταύτα πρέπει να γίνουν εξελικτικά και όχι με αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις, διότι αυτό θα ήτο η εσχάτη πλάνη.

Σας συγχαίρω που θέσατε αυτό το τόσο λεπτό δογματικό θέμα πίστεως και λατρείας  προς συζήτηση.

 

Κώστας Κωνσταντινίδης

 23-5-2002

 

     ΟΧΙ ΛΙΒΑΝΙΣΜΑ  ΜΕ ΕΒΡΑΪΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

 

  Αγαπητέ Κύριε Κουτουζή,

   Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο σας περί Χριστιανισμού. Είναι καιρός πλέον να σταματήσει η εκκλησία μας να λιβανίζει τα Εβραϊκά παραμύθια.

  Ευχαριστώ  και σας χαιρετώ από τον ανοιξιάτικο Βορά

     Μαρίνα Πέτσαβα    

        Στοκχόλμη 19-5-2002

 

     ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ  ΧΩΡΙΣ  ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ

 

      Κύριε Κουτουζή, καταρχήν Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά. Εύχομαι η επόμενη Ανάσταση μαζί με του Χριστού να αναστηθεί, επιτέλους, και η ανθρωπότητα. Καιρός είναι· δυο χιλιάδες χρόνια τώρα κουράζει και διώχνει, όχι σαν ρουτίνα, αλλά σαν κληρικό δόγμα τον κόσμο. Κι αν δεν το διώχνει τον αποβλακώνει. Το κείμενό σας «Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, αποδεσμευμένο από θρησκευτικές προκαταλήψεις και παρωπίδες ή μάλλον εκκλησιαστικές, είναι άξιο λόγου και προσοχής και τυχόν ενοχλήσεις, που γράφετε ότι θα προκύψουν, θα προέρχονται από άτομα που έχουν λερωμένη τη γούνα τους.

Δε συνηθίζω να αναφέρομαι σε θρησκευτικά πράγματα και θαύματα μόνον για ένα λόγο: ότι σέβομαι τους πιστούς και δε μου το επιτρέπει η συνείδηση να πω πιστέψτε εδώ και όχι εκεί. Όμως πολλά πράγματα ξινίζουν και για την Ορθοδοξία και πολύ περισσότερο για τον Ελληνισμό.

Γράφετε ότι η Ορθοδοξία πρέπει «να εκσυγχρονιστεί, να εναρμονιστεί με τις σημερινές ανθρώπινες γνώσεις και τις επιστήμες: Πυρηνική Φυσική, Φυσική, Χημεία, Ανθρωπολογία, Ανθρωπογεωγραφία και τόσες άλλες». Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Έχει άραγε την ίδια άποψη ο κ. Χριστόδουλος  και  οι  άλλοι  ταγοί  που  ρυθμίζουν   τη ζωή των πιστών;

Στην Αμερική για παράδειγμα η Ορθόδοξη εκκλησία έχει το πάνω χέρι στην Παιδεία. Τα ελληνόπουλα μαθαίνουν μόνο θρησκευτικά παραμύθια. Μαθαίνουν τα ονόματα που αναφέρετε, Αβραάμ, Νώε κλπ και απαξιεί και περιφρονεί εσκεμμένα τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό, το αθάνατο ελληνικό πνεύμα, διότι φοβάται να το αντιμετωπίσει ως πανανθρώπινη φιλοσοφία που την προσκύνησαν στους αιώνες.

Αυτά τα πράγματα δεν είναι παραδεκτά και αν σήμερα πάμε στο διάολο τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν οι παπάδες, αγιατολάχηδες και Γιαχβέδες, που στο «όνομα του Θεού» έχουν χαλάσει και διχάσει τον όμορφο κόσμο μας. Ο κόσμος κινείται μέσα από θρησκευτικά δόγματα της Παλιάς Διαθήκης και τα προαναφερόμενα ονόματα κ. Κουτουζή κυβερνούν την ανθρωπότητα, γνωστά ως εβραϊκό λόμπι: Αμερική, Ευρώπη, Μέση Ανατολή και δε συμμαζεύεται. Και δεν εννοούμε τους απλούς Εβραίους πολίτες αλλά τους καρεκλοκένταυρους σιωνιστές. Από τη μια ο πολιτικός εμπαιγμός και από την άλλη το εκκλησιαστικό κροκοδειλίσιο δάκρυ αποτέλεσαν και αποτελούν τη σφύρα και τον άκμονα για να χτυπούν τα ανθρώπινα πλήθη. Μακάρι να πίστευαν το Χριστό, το Βούδα και το Μωάμεθ (για να το γενικεύσουμε λίγο). Ο κόσμος θα ήταν αλλιώς.

      Μη σκιάζεσαι κ. Κουτουζή που αναφέρεις: «οι αντίθετες απόψεις από τους κάθε λογής οπαδούς των Σιωνιστών, δεν θα είναι λίγες». Ο   γράφοντας θα συμπληρώσει τη λέξη ως σιωνοφασισμό. Αυτός επικρατεί. Παντού.

Αυτά εν τάχει διότι υπάρχουν πολύ πιο όμορφα πράγματα να ασχολείται κανείς. Του κλήρου τα προβλήματα ας τα λύσουν μόνοι τους ξεκινώντας απ΄ το εκκλησιαστικό ξερίζωμα της κάθε μορφής διαφθοράς, το εκκλησιαστικό εμπόριο και του ανθελληνισμού που αποβλακώνουν τα ελληνόπουλα κάτω από τα φουστάνια της Εύας, τα σαχλά του Αδάμ και του εκδικητικού θεού τους που τους ξαπόστειλε από τον παράδεισο. Παραμύθια κ. Κουτουζή μεγάλων μεγεθών για να κρατούν την ανθρωπότητα σε σήψη και σε νάρκη.

 

06.05.2002

Ο Ελληνοευρώπληκτος και ορθόδοξος  

 

    ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

 

== Υπνος  και όνειρα, Ποια είναι η ψυχή , Ο ψυχικός μας κόσμος , Αθανασία της ψυχής , Από τη ζωή στο θάνατο  και πίσω. Ετοιμοθάνατοι ακούν ίδια μουσική, Νεκραναστάσεις, Η Ανάσταση του Χριστού , Η Δευτέρα  Παρουσία , Τα μνημόσυνα, Η Πίστη  του καθ ενός , Αυτοσκοπία- δισυποστασία ,Βίαιοι θάνατοι, φαντάσματα, θαύματα, κατάρες, ευχές, μάγια.  

 

== Πορεία πλανητών και κόσμου- προβλέψεις, Πίνακες Βασ. Κουτουζή ,Σύμπαν, πλανήτες, ακτινοβολίες, πορεία της ζωής, Το μαγγανοπήγαδο,  το θέατρο  της ζωής , Ηθη και έθιμα , Οι χοροί των ανθρώπων , Μουσική και Σύμπαν, Συναίσθημα –αίσθημα , Αναζήτηση ατόμου , Ερωτας , Το σεξ , Γάμος και πότε γίνεται , Ποιοι με ποιον ταιριάζουν , Τι   χαρακτηρίζει κάθε ουράνιο σώμα , Τα χρώματα που προτιμάμε , Περίεργες  συμπτώσεις .

 

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

 

 Αρχή  σελίδας