Ταξίδια  στην Ελλάδα   Διακοπές... Vacations......

 

         Ομορφιές, αμέτρητες  ομορφιές  διαθέτει  η πατρίδα  μας! Αλλά  επειδή τα πολλά   λόγια είναι φτώχια,   ας περάσουμε  κατευθείαν  σ αυτές:

 

Ξεναγηθείτε στην Ελλάδα, διαλέξτε τόπο προορισμού!....

 

antiparos  veria  Ίος  Κάλυμνος

Από τις ωραιότερες ιστοσελίδες που δημιουργήθηκαν ποτέ για την Ελλάδα.
Περιηγηθείτε με τον εικονικό «ξεναγό» στην Ελλάδα !
 www.greecevirtual.gr

 

 ΝΕΑ ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ: 

  ΕΝΑ  ΓΡΑΦΙΚΟ   ΙΣΤΟΡΙΚΟ   ΧΩΡΙΟ  ΠΟΥ  ΠΕΡΝΑΕΙ   ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΟ

 

 

      Ταξιδεύοντας οδικώς  από την  Κόρινθο για Αρχαία Επίδαυρο, Γαλατά, Κρανίδι κλπ, περνάς   οπωσδήποτε από τον κόμβο της Νέας Επιδαύρου: Αριστερά σου ο ναός του Αγίου Λεωνίδη, και  δεξιά  ο  δρόμος  που οδηγεί σε ένα μικρό, εκ πρώτης όψεως,  χωριό  χτισμένο ανάμεσα σ ένα  βουνό και ένα πολύ απότομο φαράγγι  του Βόθυλα. Δείτε το θέμα:

 

       ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΔΡΑΣΗ  ΣΤΗΝ  ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ  ΝΕΑ ΚΙΟ

 

     Ευχάριστη  απόδραση, έστω  και μονοήμερη,  στη  Νέα   Κίο   της Αργολίδας  μας προτείνει  ο εκλεκτός συνάδελφος  Γιώργος Τσιούνης   ο οποίος ζει και δημιουργεί εκεί. Ναύπλιο, Παλαμίδι, Μπούρτζι,  Αργος,  Μύλοι  και πολλά άλλα  εκεί  γύρω   προκαλούν το ενδιαφέρον.

 

      Η Νέα Κίος με την παραλία  των πολλών χιλιομέτρων, με το γραφικό κανάλι της,  έχει από  όλα  και για πολυήμερη  διαμονή  μας τηλεφωνεί. Μας προσκαλεί  σε  ένα τόπο που ο φακός μας έχει ανακαλύψει εδώ και χρόνια (στη φωτό το κανάλι).

    Η Νέα Κίος αποτελεί ιστορική συνέχεια της Κίου της Μ. Ασίας, πόλης 20.000 κατοίκων, χτισμένης στο μυχό του Κιανού κόλπου της Προποντίδας, έδρα της Μητρόπολης Νίκαιας και επίνειο της Προύσας.

 

     Ο   ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ    ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΔΗΜΟΥ  ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ  ΒΡΑΒΕΥΣΕ  ΤΟΝ  ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ ΓΙΩΡΓΟ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟ  ΓΙΩΡΓΟ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ  ΤΗΣ  ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ   ΔΟΜΗΣΗΣ   ΔΗΜΟΥ  ΠΟΡΟΥ   ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ    ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ  ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΩΝ ΤΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΜΕ ΤΙΤΛΟ  ΑΡΚΑΔΙΑ.

 

 

           

 STHN  Αλωνiσταινα, υπαρχει και το ταφικό  της μνημειο της Ζαμπίας  Κωτσάκη  , μητέρας   του   Θεόδωρου Κολοκοτρώνη,  τοποθετημενο στον προαυλειο χώρο της εκκλησιας , της  Αγιας  Παρασκευης , στην  Αλωνισταινα  Αρκαδιας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ΑΓΝΑΝΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗ  ΔΟΞΑ 

 

Είναι  μια απίθανη   εικόνα  της τεχνητής λίμνης  Δόξας  Φενεού, που  κατέγραψε ο φακός μας 13-6-09, με τα έλατα  να  καθρεφτίζονται  στα ήσυχα νερά της. Ενας τόπος  για  ψυχική ανάταση!  (φωτο Βασίλη Κουτουζή)

                          

  Κάντε κλικ για Μεγένθυση   ΑΛΩΝΙΣΤΑΙΝΑ  κλικ  και φθάσατε         

ΣΤΟ  ΦΩΤΕΙΝΟ, ΨΗΛΑ  ΣΤΑ ΧΑΣΙΑ

 

       ΤΑ  ΣΠΗΛΑΙΑ  «ΚΑΨΙΑ»  ΘΑ   ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ  ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ;

 

      Πολύ σύντομα  θα  ολοκληρωθούν στο σύνολο τους οι εργασίες για την ανάδειξη των Σπηλαίων του Κάψια στο Δήμο Μαντινείας και  θα αποδοθούν στο κοινό.

 

   

   Δείτε  περισσότερα  για  τα  σπήλαια.

                      

                ΤΟ   ΣΠΗΛΑΙΟ   ΤΩΝ  ΛΙΜΝΩΝ 

    Σε μικρή απόσταση από την Κλειτορία, στο δρόμο που πηγαίνει προς τα Καλάβρυτα και κοντά στο χωριό Καστριά βρίσκεται το ξακουστό μυθικό Σπήλαιο των Λιμνών. Πρόκειται για ένα σπάνιο δημιούργημα της φύσης. Εκτός από τους λαβυρινθώδεις διαδρόμους, τις μυστηριώδεις στοές και τους παράξενους σταλακτικούς σχηματισμούς, το Σπήλαιο των Λιμνών έχει κάτι το αποκλειστικά δικό του που δεν υπάρχει σε άλλα γνωστά σπήλαια. Είναι οι αλλεπάλληλες κλιμακωτές και μάλιστα σε τρεις ορόφους λίμνες του, που το καθιστούν μοναδικό στον κόσμο. Αποτε λούσε παλαιά κοίτη υπόγειου ποταμού. Την άνοιξη που λιώνουν τα χιόνια το σπήλαιο μετατρέπεται σε υπόγειο ποταμό με φυσικούς καταρράκτες  Το  σπήλαιο διατηρεί μόνιμα νερά σε 13 γραφικές λίμνες.

Επισκεφθείτε  το: http://www.kastriacave.gr/greek

         ΑΠΟ ΤΑ ΣΦΑΚΙΑ  ΣΤΗΝ ΑΠΕΙΡΑΝΘΟ ΝΑΞΟΥ

 

       Η  ΠΑΤΡΑ  ΤΩΝ  ΠΕΡΑΣΜΕΝΩΝ  ΑΙΩΝΩΝ

 

         ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  ΑΠ ΟΛΗ  ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

        ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  ΑΠ ΟΛΗ  ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

 

 

      ΚΕΝΤΡΙΚΗ   ΣΕΛΙΔΑ