Ανακαλύπτουμε την αρχέγονη δημιουργία της Ζωής ;;
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι παρακολουθούν την αρχέγονη δημιουργία της ζωής σε άλλα ουράνια σώματα και επιβεβαιώνεται έτσι πως δημιουργήθηκε η ζωή πάνω στη Γη πριν 4.5 δισ. χρόνια.
Παρατήρησαν ότι νέα είδη οργανικών ουσιών, που αποτελούν συστατικά των αμινοξέων, θεμελιωδών «λίθων» της ζωής στη Γη, ανιχνεύθηκαν στους πίδακες παγωμένων σωματιδίων που εκτινάσσονται στο διάστημα από τον δορυφόρο του Κρόνου, Εγκέλαδο.
Τα αμινοξέα με ηλεκτρική εκκένωση ενεργοποιήθηκαν προκιάλεσαν χημική αντίδραση που δημούργησε ένα κάποιο σώμα ίσως όπως το πρώτο κύτταρο. Που με τους νόμους του σύμπαντος,έλξεις μαγνητισμούς,άνοιγμα τhttp://www.koutouzis.gr/atlantida.htmων ηπείρων  κλ κινήθηκε, ετράφη με ομοειδείς ουσίες – και τα ουράνια σώματα τρέφονται- απορροφούν ή εκπέμπουν μαγνητισμό τροφή πέψη αποβολή αφόδευση. ενέργεια http://www.koutouzis.gr/antigrafo.gis.htm 
Υστερα από ανάλυση στοιχείων της αποστολής του σκάφους Cassini της NASA, αυξάνονται οι πιθανότητες εύρεσης κάποιας μορφής εξωγήινης ζωής στο μέλλον.ΓΗ  ΜΗΤΡΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΑΝ ΤΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ;;;;;;;Οπως και για  φυτά. Από αυτήν  πλάστηκε  ο  Αδάμ  και ο Ηφαιστος  και  από την  λευρά τους  η Εύα  ή  η  Πανδώρα.  αΔΑΜ =ΗΦΑΙΣΤΟΣ =ΓΗ, ΑΥΤΉ ΈΧΕΙ ΤΑ  ΦΑ;ΊΣΤΕΙΑ, κΑΙΡΌς  ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΎΨΟΥΜΕ ΤΗΝ  ΑΛΗΘΕΙΑ.
Διαπιστώθηκε ότι ισχυρές υδροθερμικές πηγές εκτινάσσουν υλικά από τον πυρήνα του Εγκέλαδου, δορυφόρου του Κρόνου τα οποία αναμειγνύονται με νερό από τον τεράστιο υπόγειο ωκεανό του δορυφόρου και τελικά εκλύονται στο διάστημα ως υδρατμοί και κόκκοι πάγου. Μέσα σε αυτούς τους κόκκους ανακαλύφθηκαν μόρια που περιέχουν οξυγόνο και άζωτο, όπως επίσης και αρωματικές ουσίες.
Στη Γη παρόμοια μόρια αποτελούν μέρος χημικών αντιδράσεων που παράγουν αμινοξέα. Οι υδροθερμικές πηγές στους βυθούς του πλανήτη   μας παρέχουν την ενέργεια που τροφοδοτεί αυτές τις χημικές αντιδράσεις. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι οι υδροθερμικοί πόροι λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο και στον Εγκέλαδο, παρέχοντας την αναγκαία ενέργεια για την παραγωγή αμινοξέων.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Νοζάιρ Κχαγουάτζα του Ελευθέρου Πανεπιστημίου του Βερολίνου, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Monthly Notices» της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας της Βρετανίας.
«Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν τα αμινοξέα χρειάζονται για τη ζωή πέρα από τη Γη, αλλά η εύρεση μορίων που σχηματίζουν αμινοξέα, αποτελεί σημαντικό κομμάτι του παζλ», δήλωσε ο Κχαγουάτζα.
Η αποστολή Cassini τερματίστηκε τον Σεπτέμβριο 2017 με την αυτοκαταστροφή του σκάφους στον Κρόνο, αλλά τα στοιχεία που έχει ήδη στείλει, θα συνεχίσουν να μελετώνται επί δεκαετίες και να παρέχουν νέα ευρήματα. Στην προκειμένη περίπτωση, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από τον «αναλυτή κοσμικής σκόνης» του Cassini, που είχε ανιχνεύσει κόκκους πάγου από τον Εγκέλαδο στον δακτύλιο Ε του Κρόνου. Οι φασματοσκοπικές αναλύσεις φανέρωσαν την ύπαρξη οργανικού υλικού μέσα σε αυτούς τους παγωμένους κόκκους.

Οι οργανικές αυτές ουσίες αρχικά διαλύονται στον υπόγειο ωκεανό του δορυφόρου, μετά εξατμίζονται από το νερό και τελικά συμπυκνώνονται και παγώνουν στο εσωτερικό των κόκκων μέσα στο φλοιό του Εγκέλαδου, προτού τελικά εκτιναχθούν στο διάστημα μαζί με τους πίδακες, οι οποίοι φθάνουν σε ύψος πολλών χιλιομέτρων.
Η νέα ανακάλυψη έρχεται να προστεθεί στα περσινά ευρήματα μεγάλων πολύπλοκων μη διαλυτών οργανικών μορίων που πιστεύεται ότι επιπλέουν στην επιφάνεια του ωκεανού του Εγκέλαδου. Αυτή τη φορά, βρέθηκαν μικρότερα και διαλυτά οργανικά μόρια, δυνητικοί πρόδρομοι των αμινοξέων.
Ο Εγκέλαδος και η Ευρώπη του Δία αποτελούν κατ' εξοχήν στόχους για αναζήτηση εξωγήινης (μικροβιακής κατά πάσα πιθανότητα) ζωής στο μέλλον.
Ολες οι ανακαλύψεις δείνουν ότι όλα τα όντα φυτά; Ψάρια ζώα έγιναν πάνω στο ίδιο πατρόν: σύμπαν πλανήτης δορυφόρος κλπ κι όλα  μπορούν να έχουν  κάποιες  όμοιες  εκφάνσεις  ζωής.

Η ΜΟΙΑΖΟΥΝ  ΑΥΤΑ  ΣΕ  ΜΑΣ
 ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΚΥΗΣΗΣ- ΕΠΩΑΣΗΣ
Το πρωτεϊνικό μόριο αποτελείται από πολλά αμινοξέα που σχηματίζουν μακριές αλυσίδες. Υφίστανται 20 διαφορετικά αμινοξέα, όπως εμφανίζονται παρακάτω, σε όλες τις πρωτεΐνες. Συνεπώς οι πρωτεΐνες παρουσιάζουν παρόμοια σύσταση και αλληλουχία αυτής των αμινοξέων, αν και δεν έχουν ακόμη πλήρως ερμηνευτεί όλες οι λειτουργίες αυτών (κατά την αλληλουχία τους). . Δεν πρέπει να ξεχνάμε εδώ την κινητικότητα που προκαλεί η διάσπαση ραδιενεργών και άλλων ατόμων.


Από το πρώτο κύτταρο το οποίο αγκαλιάζοντας ουσίες /τροφή/ μεγάλωσε διτομήθηκε/μιτοχόδριο/ φτάσαμε στο πρώτο φυτό με νευροφυτικό -κυκλοφορικό σύστημα, που κάνοντας τις λειτουργίες μεταφοράς υγρών αποτέλεσε την πρώτη καρδιά.Πολλά κύταρα μαζί δημιούργησαν τα πρωτόζωα και με τις μεταλλάξεις/ μαγνητισμούς άνοιγμα και κλείσιμο ηπείρων/ η ζωή προχώρησε στο σήμερα και θα προχωρήσει στο αύριο.

ΕΠΙΤΕΛΟYΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ   ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ     ΔΙΚΙΟ!!!

 

 

Ηδη άρχιχε   διεθνής ωκεανογραφική έρευνα του βυθού στο υποθαλάσσιου  ηφαίστειου Κολούμπος, περίπου επτά χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σαντορίνης  που  θεωρείται ρνεργό, καη οποία χρηματοδοτείται και στηρίζεται από την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) και θα διαρκέσει έως τις 27 Νοεμβρίου.

Σκοπός της NASA είναι να δοκιμάσει στις θάλασσες της Γης νέες και «έξυπνες» τεχνολογίες με αυτόνομα υποβρύχια οχήματα (Autonomous Underwater Vehicles - AUVs), που τις επόμενες δεκαετίες προορίζονται να αξιοποιηθούν για την εξερεύνηση εξωγήινων ωκεανών σε μακρινούς δορυφόρους του Δία και του Κρόνου, όπως ο Εγκέλαδος και η Ευρώπη, όπου θα αναζητηθούν υποθαλάσσια ίχνη ζωής σε ακραία, αχαρτογράφητα και πιθανώς επικίνδυνα περιβάλλοντα.

Η  έρευνα  αυτή  δικαιώνει  την  άποψή   μας  ότι  το πρώτο κύτταρο  ζωής   δημιουργήθηκε   στο  Αιγαίο, στο  χώρο  της  χαμένης  Ατλαντίδας   στη   συμβολή  του   38ου παράλληλου  και του  25ου μεσημβρινού.

 

                                                                                                                                     ΒΑΣΙΛΗΣ   ΠΑΝ. ΚΟΥΤΟΥΖΗΣ   10-11-19