X   Ρ  Ο  Ν  Ο  Λ  Ο  Γ  Ι  Ο               

  Α Π Ο    Τ Ο   2.011    Κ  Α  Ι     Μ  Ε  Τ  Α

 

 2011

 

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

 

*** Από 1-1-11 ισχύει η νομοθεσία για τους Καλλικρατικούς Δήμους με τις νέες αρμοδιότητες. Αναζητούνται ....προσανατολισμοί.  Πρόεδρος ΔΣ Πόρου ο Γκίκας Μάγειρας. ΔΣ Τροιζηνίας Χρήστος Πάλλης πρώην δήμαρχος Μεθάνων.

***  Αρχίζει η κατασκευή βάσεων των ανεμογγενητριών στις Αδέρες.

***  Από τον Αναπτυκιακό Σύνδεσμο Πόρου παραλαμβάνονται 6 απορριμματοφόρα οχήματα μεταφόρτωσης με χωρητικότητα 22 m3 περίπου και 12 απορριμματοφόρα δορυφορικά οχήματα με χωρητικότητα 7 m3, συνολικής αξίας  2. 376. 360,00 EUR.  

     O Δήμος Πόρου,  θα παραλάβει  2 των 22 κυβικών και 3 των 7κυβικών, και τα υπόλοιπα θα δοθούν, στο Δήμο Τροιζηνίας  2 μεγάλα και 5 μικρά,  στο Δήμο Υδρας   1 μεγάλο και 3 μικρά και  στο Δήμο Σπετσών  1 μεγάλο και 3 μικρά.

 

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

 

***   Εμπορικός & Επαγγελματικός Σύλλογος ιδρύεται  στον Πόρο.

***  Πολλή  βροχή πέφτει 3/2 σε  όλη την Τροιζηνία. Στον Πόρο σπάει ο αποχετευτικός αγωγός στο Ρωσικό ναύσταθμο, το Γυμνάσιο βάζει νερά από τα τζάμια, και γίνονται κάποιες μικρές κατολισθήσεις στην περιοχή του Περιφερειακού της Σφαιρίας, της Βρυσούλας, της Αγίας Παρασκευής, της Βαγιωνιάς, του Ρωσικού Ναύσταθμου, καθώς  και στην περιοχή της Κυανής Ακτής, στη Μπούγια, στον Αγιο Σεραφείμ και  στο Μιστρέτσι όπου κατέρρευσαν τοίχοι αντιστήριξης.

 

ΜΑΡΤΙΟΣ

 

****  Αρχίζουν να στήνονται οι ανεμογεννήτριες στις Αδέρες

 

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

 

****   Πολλές διαρρήξεις στην Τροιζηνία.

****   8/4/11  Θρασύτατη ληστεία  στην ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ στο Γαλατά. Τρία άτομα με  κουκούλες σπάζουν   με βαριοπούλες την είσοδο, απειλούν  με όπλα τους υπαλλήλους και καταφέρνουν να μπουν. Ο ένας κρατούσε "τσίλιες" στην είσοδο απειλώντας τους περαστικούς με καλάσνικοφ όση ώρα οι συνεργοί του άρπαζαν χρήματα από το ταμείο περίπου 100.000 €. Κατά την διαφυγή τους πήραν όμηρο τον διευθυντή του υποκαταστήματος και πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό στη θέα αστυνομικού.   Ομως εγκλωβίστηκαν στο στενό δρόμο κοντά στο Kέντρο Yγείας και στο δημοτικό σχολείο του Γαλατά. Οπότε δεν δίστασαν, την ώρα που οι γονείς πήγαιναν τα παιδιά τους στο σχολείο, να πυροβολήσουν ξανά για εκφοβισμό και διέφυγαν. Λίγο αργότερα  απελευθέρωσαν τον διευθυντή ο οποίος ήταν  σοκαρισμένος.

 

ΜΑΙΟΣ

 

****  Χρυσά  δαχτυλίδια και  άλλα ευρήματα στο Ναό του Ποσειδώνα.

****  Μεγάλη κατάχρηση 585.000 €  στο Ταμείο του Δήμου Πόρου. Συλλαμβάνεται η ταμίας και μία  ακόμη γυναίκα.

**** Στήνονται  οι ανεμογεννήτριες στη Βρωμοσυκιά.  

**** Σε καρδιακό  επεισόδιο  οφείλεται ο θάνατος-πνιγμός  του  42χρονου  αλλοδαπού  γιατρού που ανασύρθηκε νεκρός  την Παρασκευή  12-5-11 στη θαλάσσια περιοχή του Μοναστηριού του Πόρου,

 

ΙΟΥΝΙΟΣ

 

**** «Έφυγε» ο φίλος του Πόρου   Πάτρικ  Λη  Φέρμορ. Παραδίδονται τα νέα οχήματα  καθαριότητας.

Μετά  από μακροχρόνια  ασθένεια απεβίωσε   13-6-11  ο  δημοτικός σύμβουλος Τροιζηνίας  Αντώνης  Μπάκας  63 ετών. Με τα ιδιωτικά τους σκάφη Mary Jane II και Saint Nicolas επισκέφτηκαν   22/6 τον Πόρο οι Μάικλ Ντάγκλας και Ρόμαν Αμπράμοβιτς αντίστοιχα.

 

ΙΟΥΛΙΟΣ

    

****  Επιμνημόσυνη εκδήλωση  αφιερωμένη  στον αείμνηστο Καθηγητή της Γαλλικής  και αρχαιόφιλο  Χρήστο Φουρνιάδη που έβαλε τα θεμέλια  για τη δημιουργία  του Μουσείου Πόρου και όχι μόνο, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 3/7/11 με τη φροντίδα της  Πολιτιστικής   Κίνησης Τροιζήνας, του Πολιτιστικού  Συλλόγου Γαλατά  «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ  ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ» και του Μορφωτικού Συλλόγου Καλλονής. 

**** Στις 5 Ιουλίου  γίνεται   «η απόβαση»  του ειδικού συνεργείου στο Φάρο Ντάνα  του Πόρου, το οποίο και θα τον αναπαλαιώσει. Επικεφαλής του  ειδικευμένου αυτού συνεργείου που ήδη έχει αναπαλαιώσει τους φάρους  Κάβο Μαλιά και Ταίναρου, είναι  ο αρχιτέκτονας  κ. Δημήτρης Ευταξιόπουλος.

**** Ο κ. Κώστας Γ.  Κοκκάλας πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Ναυπηγοεπισκευαστών.

****  Μεγάλη υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών αποκαλύπτεται στο Ανω Φανάρι, 15-7-11.

 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

 

****  Και νέα ληστεία  στην Τράπεζα  ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ  του Γαλατά. Δύο άγνωστα άτομα   με περούκες, ένας άνδρας και μία γυναίκα, που παρίσταναν  τους πελάτες, μπήκαν στην Τράπεζα στις 2 μμ της 11-8-11 και με την απειλή όπλων  απέσπασαν  από την ταμία  το ποσό των 126.400 €, Μετά από αυτή τη ληστεία το κατάστημα κλείνει οριστικά. Πολλά τσακάλια  την  Καλαυρία. Το Σαββατόβραδο  της 20/8  πέρασε στον Πόρο η πολύ γνωστή μας ηθοποιός Ζωή  Λάσκαρη.

**** Ενας  Αλβανός  σκοτώθηκε  στην περιοχή Σταϊκέϊκα  (Βλαχέϊκα) της Τροιζηνίας  όταν κατέπεσε  η σκεπή  σπιτιού που έφτιαχνε  για να κατοικήσει. Ο άτυχος αλλοδαπός είχε πάρει μισιακό ένα ελαιόκτημα   και φρόντιζε για την εκεί εγκατάστασή του. Το  βρήκαν  νεκρό  στις 20/8   ο δε θάνατός  του  είχε συμβεί δυο τρεις μέρες.

**** Μπαράζ  διαρρήξεων  τις τελευταίες  μέρες στον Πόρο. Αγνωστοι , μέρα μεσημέρι,  άνοιξαν  περίπου  δέκα  σπίτια   στην περιοχή της Πούντας, και αφήρεσαν κυρίως χρηματικά ποσά. Ερευνες  κάνει το  ΑΤ Πόρου.  27/8/11

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 

 

****  Οι  νεοσύλλεκτοι  της  ΕΣΟ του ΠΝ που παρουσιάζεται  5/9/11, δεν θα παρουσιαστούν στο  ΚΕΠΟΡΟΣ,  αλλά  στο ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ. Αυτή μάλλον  είναι η αρχή  της κατάργησης του Προγυμναστηρίου ως Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων ναυτών.

**** Διαρρήκτες  εισέβαλαν  τα ξημερώματα της 14/9 στις  εγκαταστάσεις  έτοιμου σκυροδέματος  της  «ΣΤΑΝΤΑΡ ΜΠΕΤΟΝ» του Πουλή στην Τακτικούπολη  και αφαίρεσαν  κομπιούτερ και άλλα  χρήσιμα αντικείμενα. Για  χρήματα  δεν έγινε λόγος. Το γεγονός καταγγέλθηκε  στον   Αστυνομικό Σταθμό Γαλατά, ο οποίος κάνει έρευνες./ 14-9-11/

**** Από την 1 Οκτωβρίου  κλείνει το Γραφείο του ΟΤΕ Πόρου. Ετσι όλες οι εξυπηρετήσεις  θα γίνονται από το κατάστημα της ΓΕΡΜΑΝΟΣ, καθώς και από το κέντρο  13888.

**** Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε,  τις απογευματινές ώρες της 26/9/11, στη χερσαία ζώνη λιμένα Γαλατά Τροιζηνίας, όταν Ι.Χ.  με οδηγό 63χρονο, συγκρούσθηκε με δίκυκλο όχημα χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, που οδηγούσε 27χρονη αλλοδαπή με συνεπιβάτη 24χρονη αλλοδαπή επίσης. Από τη σύγκρουση τραυματίσθηκαν ελαφρώς οι επιβαίνουσες του δίκυκλου.

 ****  «Εχει  σχέση η διάρρηξη στα γραφεία της ΔΗΚΕΠ, που έγινε στις 12 Σεπτεμβρίου,  με την υπόθεση της υπεξαίρεσης στο Ταμείο του Δήμου Πόρου»;     Αυτό το ερώτημα απασχολεί  τον επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας  δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη  Πάνου,  που το ανακοίνωσε στο   δημοτικό συμβούλιο της 27/9. Για τη διάρρηξη  η πρόεδρος  της  Επιχείρησης κα Ελένη Κουτουζή,  έχει καταθέσει  μήνυση κατά παντός υπευθύνου στο ΑΤ Πόρου.  

 

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

 

****  Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες της 6/10/11, από τη θαλάσσια περιοχή «ΜΠΙΣΤΙ» του Πόρου, 34χρονος ψαροντουφεκάς,.

        Ο ανωτέρω διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας Γαλατά, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

**** Αποφασίζεται, η εκπαίδευση των νέων Δοκίμων Λιμενοφυλάκων και Υπαξιωματικών του Σώματος θα πραγματοποιείται  στον Πόρο, στο Κέντρο Εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού. 

**** Δυο  νέα παιδιά, αλβανικής καταγωγής, το κοριτσάκι 16 χρονών και το αγοράκι 7, των  Gjergji και της Viollca Myslim βαφτίστηκαν  Χριστιανοί το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011,   στο  ναό  του  Αγίου Γεωργίου Πόρου.

 

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

 

**** Εργα ανάπλασης του παραλιακού μετώπου του Γαλατά, στην Ανατολική και μετά από λίγο και  στη Δυτική πλευρά, πραγματοποιούνται αυτό τον καιρό. Είναι συνολικού προϋπολογισμού 2.470.000 ευρώ.Οι αναπλάσεις περιλαμβάνουν πλακοστρώσεις στο οδόστρωμα, ηλεκτροφωτισμό, δενδροφυτεύσεις, τοποθέτηση καλλωπιστικών φυτών.Θα επισκευαστεί και η προβλήτα των φέρρυ μπωτ.

****  Όπως ανακοινώθηκε    από το Δήμο Πόρου, μετά  από σχετική έρευνα  που διεξήχθη  με τη συμμετοχή   του  Γραφείου  Γεωργικής Ανάπτυξης Πόρου   τα 523  φοινικόδεντρα  της περιοχής  είναι  υγιή.    Και ο Δήμος Τροιζηνίας  ερευνά την κατάσταση των Φοινικοειδών της περιοχής του.
****
Τα παράπονά σου στο Δήμαρχο, προτρέπει η γνωστή λαϊκή ρήση. Κι αυτό το τήρησε  κατά γράμμα  αγρότης από την  Τροιζηνία. Διαμαρτυρήθηκε στο Δήμο ότι τα αγριογούρουνα των Αδερών κατεβαίνουν  στον κάμπο και προκαλούν   καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες.

****  Διοικητής στη Διοίκηση Ναυτικής Εκπαίδευσης (ΔΝΕ) και στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ),  τοποθετήθηκε ο υποναύαρχος Τάσος Κατσάρης, ο οποίος και ανέλαβε καθήκοντα.

 

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

 

***** Διοικητής στη Διοίκηση Ναυτικής Εκπαίδευσης (ΔΝΕ) και στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ),  τοποθετήθηκε ο υποναύαρχος Τάσος Κατσάρης, ο οποίος και ανέλαβε καθήκοντα.

 

2012

 

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

 

****  Ξεκίνησε η δημιουργία  του Φωτοβολταϊκού Πάρκου  της  «ΑΛΑΣΙΑ  ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ»  του κ. Πόλυ Χατζιωάννου  στη θέση  Βραχάκι της Απάθειας του Γαλατά.

**** Στο   Κέντρο Εκπαίδευσης   Πόρου, όπου εδρεύουν οι Σχολές του ΛΣ –ΕΛΑΚΤ,  την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012 στις 11.15  έγινε η  ορκωμοσία   181  δοκίμων υπαξιωματικών και 295 λιμενοφυλάκων, ανδρών και γυναικών.

 

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

 

***  Σε  ευρεία επιχείρηση  της  Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του  Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, 22-2-12,   κατασχέθηκε   ποσότητα ινδικής κάνναβης  ενός τόνου σε ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος- μήκους έντεκα   μέτρων με δύο  μηχανές 350 ίππων έκαστη - στην παραλία Ρίζα  Αντιρρίου. Επί του σκάφους βρέθηκαν   κι ένα τυφέκιο τύπου Καλάσνικωφ.  Ένας από τους συλληφθέντες  είναι κάτοικος της Τροιζηνίας.

 

ΜΑΡΤΙΟΣ

 

***   Σε 18 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε πρωτόδικα στο Ειρηνοδικείο Πόρου από το Μονομελές Μεταβατικό Πλημμελειοδικείο ο γιατρός του Πόρου που εξέδιδε πλαστά βιβλιάρια υγείας έναντι χρηματικού ποσού, εφοδιάζοντας τους εργαζόμενους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

 

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

 

****  Την τελευταία της πνοή και σε ηλικία 106 ετών, άφησε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου η Έλζα (Ελισάβετ) Λαμπράκη, μητέρα του Χρήστου Λαμπράκη. «Εφυγε» πλήρης ημερών στο σπίτι της στο Κολωνάκι στην οδό Αναγνωστοπούλου ενώ μέχρι το τέλος της ζωής της παρουσίαζε κοινωνική δραστηριότητα, παρά την ηλικία της.

*** Το «Χριστός Ανέστη» ακούστηκε για πρώτη φορά φέτος στο ναό του Αγίου Σεραφείμ του Λεμονοδάσους Πόρου από τα χείλη ιερέα, του πρωτ.π. Γεώργιου Στόκου το Σάββατο 14-4-12 κατά τη διάρκεια αναστάσιμης λειτουργίας 21.45 - 22.15.

 

ΜΑΙΟΣ

 

***  Η βελτίωση της Επαρχιακής Οδού Γαλατά-Λεμονοδάσους – Ερμιόνης, αριθ. 58, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, είναι ένα από τα έργα που εκκρεμούν ελλείψει πιστώσεων στο Τμήμα Οδοποιίας και Μηχανημάτων Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων.

***   Γράφτηκε ήδη ότι στο Ορθολίθι, που οι κορυφογραμμές του σχηματίζουν τη γνωστή μας «Κοιμωμένη» που βλέπουμε από τον Πόρο, στήνονται οι τεράστιες ανεμογεννήτριες. Από μακριά δεν μπορείς να έχεις εικόνα για το μέγεθός τους. Συναντήσαμε όμως 30-4-12, κάτω από τη Δρυόπη ένα κομβόι με τα οποίο μεταφέρονταν χωρισμένα τα φτερά κάθε μιας. Και ιδού τα μεγέθη, 30 και πλέον μέτρα το κάθε φτερό, κάντε σύγκριση με τα αυτοκίνητα, με τους ανθρώπους…..Φτερό για τον...άνεμο, καμιάς .....γυναίκας δεν μοιάζει!

 

ΙΟΥΝΙΟΣ

 

***  Σε ηλικία 94 ετών απεβίωσε στις 16 Ιουνίου στον Πόρο η μητέρα του διευθυντή μας Παναγιώτα Κουτουζή, χήρα Παναγιώτη που είχε γεννηθεί στο Κουτρουμπούχι Τριπόλεως.

***   29 Ιουνίου γεννήθηκαν  τα πρώτα δίδυμα εγγόνια - αγόρι κορίτσι -  του διευθυντή μας  από  την κόρη του Παναγιώτα.

 

ΙΟΥΛΙΟΣ

 

***   Εκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Ο παλιός μας Πόρος» οργανώνει στο πολιτιστικό Κέντρο Πόρου- κτίριο Συγγρού- ο Σύνδεσμος Τροιζηνίων Αθήνας και Πειραιά, από 2 έως 7 Αυγούστου.

***  Η Πολιτιστική Κίνηση Τροιζήνας οργάνωσε  την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση στη μνήμη του Χρήστου Φουρνιάδη «Φουρνιάδεια» για τις 29 Ιουλίου 2012 ημέρα Κυριακή και ώρα 20:30 στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στην Τροιζήνα.

***   Την Παρασκευή 20 Ιουλίου έγινε αγιασμός στο Λαογραφικό Μουσείο Πόρου που εγκαταστάθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Πόρου, κτίριο Συγγρού, οργανώθηκε και άρχισε να δέχεται επισκέπτες.

 *** Το Σάββατο 21 Ιουλίου στο ίδιο κέντρο έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης της Ιταλίδας ζωγράφου Gianna Paola Cuneo,    μιας από τις μεγάλες Ευρωπαίες ζωγράφους, με τίτλο «Ο Πόρος και η Τροιζήνα» - νονός της έκθεσης ο κ. Βασίλης Κουτουζής.  

*** Κατασυγκινημένος παρέλαβε το βράδυ του Σαββάτου 7 Ιουλίου από το Δήμαρχο Πόρου Δημήτρη Στρατηγό, την ύψιστη τιμητική διάκριση που προβλέπεται από το Δήμο Πόρου, για όσους προσφέρουν ξεχωριστές υπηρεσίες στον τόπο, το μετάλλιο Τιμής και Ευποϊίας, ο τέως Δήμαρχος, ο γιατρός ο Ανθρωπος Στέλιος Σολωμονίδης.

 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

 

***  Την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012, «ξεκουβαλάνε» οριστικά οι Σχολές του Λιμενικού Σώματος από τον Πόρο και επιστρέφουν στο Χατζηκυριάκειο στις παλιές τους εγκαταστάσεις. Είχαν εγκατασταθεί  σχεδόν  πριν ένα χρόνο. Ωστόσο η ορκωμοσία της τελευταίας σειράς των δοκίμων Υπαξιωματικών και Λιμενοφυλάκων θα πραγματοποιηθεί στις 7 Σεπτεμβρίου στον Πόρο,

*** Μια ευχάριστη Ελληνική μουσική βραδιά οργάνωσαν στο προαύλιο του Αγίου Σεραφείμ στο Λεμονοδάσος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών «Η ΠΟΡΙΩΤΙΣΣΑ», ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΚΑΙ ΕΝ ΠΕΙΡΑΙΕΙ ΤΡΟΙΖΗΝΙΩΝ και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ» την Παρασκευή 24 Αυγούστου στις 8μμ, υπό την αιγίδα του Δήμου Πόρου.

*** Τεράστιες ζημιές  προκάλεσε  σε 20.000  στρεμ.  σε Δάριζα, Ψωμέϊκα, Βλαχέϊκα,  η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις 2 μετά το μεσημέρι της Δευτέρας 20-8-12 στην περιοχή Δάριζα Τροιζηνίας, και μαινόταν μέχρι το απόγευμα της 21-8-12.

*** Σε ηλικία 59 ετών απεβίωσε αιφνιδίως  18-8-12   στο Γαλατά ο Σταύρος Κούβαρης. Η κηδεία του έγινε   από τον Αγιο Νικόλαο Γαλατά.

*** Μια μάνα, 28 ετών, από το Ανω Φανάρι Τροιζηνίας, η Χριστίνα Κουτσουμπού, σκοτώθηκε και τα τρία παιδιά της τραυματίστηκαν σοβαρά, όταν η μοτοσικλέτα που οδηγούσε η πρώτη, και στην οποία επέβαιναν και οι τέσσερις, ανατράπηκε κοντά στην είσοδο της Δρυόπης Τροιζηνίας.

     Το τραγικό τροχαίο έγινε το απόγευμα της Πέμπτης, 23/8.

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

 

***  Το φωτοβολταϊκό πάρκο της «ΑΛΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ» του κ. Πόλυ Χατζιωάννου στη θέση Βραχάκι της Απάθειας του Γαλατά, λειτουργεί εδώ και μερικές μέρες.

     Το γήπεδο στο οποίο εγκαταστάθηκαν τα φωτοβολταϊκά πλαίσια παραγωγής 1.473 MWp, έχει εμβαδόν 46 στρέμματα.Ομως αξιοποιήθηκαν μόνο 35 λόγω της κακής κατεύθυνσης κάποιων προς τον ήλιο.

 

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

 

***  Με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών   κλείνει η Δ.Ο.Υ.  Πόρου και θα ιδρυθεί  Γραφείο  Εξυπηρέτησης Πολιτών για φορολογικές υπηρεσίες.

***   Συνολική ποινή 14 ετών κατά συγχώνευση (10 + 8 χρόνια ), για υπεξαίρεση και ψευδή βεβαίωση επέβαλε το Τριμελές Κακουργημάτων Πειραιώς στην Αγγελική Ασημομύτη – Παπακυριακού για την υπεξαίρεση των ταμείων του Δήμου Πόρου

 

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

 

*** Τμήμα της παραλίας του Πόρου, από την «Αμβροσία», μέχρι το κατάστημα του Παύλου υποχώρησε τις πρωινές ώρες της 16ης Νοέμβριου, με αποτέλεσμα να βυθιστεί.

***   Σε ηλικία 67 ετών πέθανε αιφνιδίως, ο πλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού Κωστής Στάϊκος.

*** Απεβίωσε  ο επιχειρηματίας Μάνος Αρώνης 58 χρόνων, ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου «ΒΕΣΑΛΑΣ» στον Πόρο, αδελφός του Προέδρου του ΣΕΦ Αντώνη Αρώνη, και πρώην Αντιδημάρχου Πειραιά.

 

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

 

***  Οι νεοσύλλεκτοι ναύτες, από την ΕΣΣΟ του Νοεμβρίου 2012, δεν εκπαιδεύονται πλέον , ούτε στο ΚΕΠΟΡΟΣ, ούτε στον Παλάσκα, ούτε στο Σκαραμαγκά (Κανελλόπουλος), ούτε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, αλλά στη 124ΠΒΕ της Τριπολης. Η πρώτη ορκωμοσία   7/12/12.

***  Την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012 το μεσημέρι έγινε η κηδεία του Ποριώτη υπαστυνόμου που υπηρετούσε στη Βουλή Σωτήρη Μανωλάκη.

***  Το φόνο 54χρονου ΑΜ, το προηγούμενο Σάββατο 15-12-12 στο χωριό Αγία Ελένη Τροιζηνίας ομολόγησε ο 68χρονος ΚΚ, που παρουσιάστηκε το βράδυ της 18/12/12 στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά.

 

2013

 

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

***  Πρόεδρος του ΔΣ Πόρου εκλέχθηκε ο Δημήτρης Μωρόπουλος.

***  Τις προηγούμενες μέρες πέθανε και κηδεύτηκε στον Πόρο ο πιο παραδοσιακός Αγροφύλακας της Τροιζηνίας, δεμένος στενά με τη χρυσή εποχή του Λεμονοδάσους του οποίου ήταν κάτοικος: ο Κωνσταντίνος Γκογκόσης σε ηλικία 97 ετών.

*** Τα ξημερώματα της Τετάρτης 16 Ιανουαρίου ομάδα 3 ή 4 κακοποιών με κουκούλες, εισέβαλαν στην οικία ηλικιωμένου ζευγαριού, του Γ.Ρ. και της συζύγου του, στην Πούντα του Πόρου και με την απειλή μαχαιριού, τους έδεσαν, τους φίμωσαν, αφαίρεσαν κοσμήματα και χρήματα, και εξαφανίστηκαν

 

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ .......

 

ΜΑΡΤΙΟΣ

 

***   1η Μαρτίου 2013 νέος διοικητής στο ΚΕ ΠΟΡΟΣ.  Ο  απερχόμενος Διοικητής Αντιπλοίαρχος Π.Ν. Χαράλαμπος Γαβαλάς παρέδωσε στον    Αντιπλοίαρχο Π.Ν. Ευάγγελο Καφετζή.

 

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

 

***  Στο Γαλατά υπογράφτηκε 12/4/13 η σύμβαση ανάθεσης μελέτης με τίτλο «Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την κατασκευή Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών στο Γαλατά», στη Μπούγια.

***  Την τελευταία του πνοή άφησε την 20-4-13 σε ηλικία 64 ετών ο διευθύνων σύμβουλος της ATTICA GROUP Πέτρος Βέττας.

***  Θύμα  θανατηφόρου τροχαίου δυστυχήματος έπεσε 20/4 ο Γιώργος Στρατηγός , αδελφός του Δημάρχου Πόρου Δημήτρη Στρατηγού.

*** ΕΚΘΕΣΗ Κωστή Παρθένη –πίνακες προσωπικά αντικείμενα - θα λειτουργήσει από τις 11 μέχρι τις 28 Μαΐου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Πόρου (κτίριο Συγγρού),106 χρόνια αφ ότου ο μεγάλος ζωγράφος εικονογράφησε το ναό του Αγίου Γεωργίου και όχι μόνο.

 

ΜΑΙΟΣ

 

*** Με πολύ κόσμο αλλά και με κατάνυξη το βράδυ του Μ. Σαββάτου 4/5 στης 21.30 περίπου, εορτάστηκε και φέτος η Ανάσταση του Θεανθρώπου στο Εκκλησάκι του Αγ. Σεραφείμ στο Λεμονοδάσος Πόρου.

***  Μια νεκρή θαλάσσια χελώνα εκβράστηκε την 13/5/13 στην παραλία της Πλάκας Πόρου. Η χελώνα είχε τραύμα από καμάκι στην πλάτη.

 

ΙΟΥΝΙΟΣ

 

***  Με την 378/2013 απόφαση του δημάρχου Πόρου κ. Δημήτρη Στρατηγού τοποθετήθηκε η  κα Αλίκη –Φανή Μανωλοπούλου στη θέση του Προϊσταμένου των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Πόρου.

***   Η αλλαγή του..... προσώπου της δυτικής παραλίας του Γαλατά συνεχίζεται.... Μετά τις αλλαγές του εσωτερικού πεζοδρομίου - κατεδαφίστηκαν τα κιόσκια, έγιναν πλακοστρώσεις -.....σειρά έχει τώρα η παραλιακή ζώνη..........η περιοχή άλλαξε τόσο πολύ που δύσκολα αναγνωρίζει κανείς τα μαγαζιά, φαγάδικα και άλλα που ήξερε...

***   Συγγενείς ανθρώπων που έφυγαν από το μάταιο τούτο κόσμο, και πήγαν το Ψυχοσάββατο 22/6 στο νεκροταφείο του Πόρου, διαπίστωσαν ότι άγνωστοι τους είχαν κλέψει το λάδι που είχαν για τα καντήλια.

***   Δύο αθίγγανοι που είχαν ρημάξει την Τροιζηνία, συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη ανδρών του Αστυνομικού Σταθμού Δρυόπης και στάλθηκαν στον Εισαγγελέα.

 

ΙΟΥΛΙΟΣ

 

*** Διάρρηξη στο μηχάνημα αυτόματης πώλησης καυσίμων του πρατηρίου Ευάγγελου Μέλλου στο Γαλατά, έγινε τα ξημερώματα της 15ης Ιουλίου, από το οποίο αφαιρέθηκαν όλες οι εισπράξεις. Η Αστυνομία ερευνά για τους δράστες. Την ίδια μέρα έγιναν συνολικά 7 διαρρήξεις σε Πόρο -Γαλατά. Το γεγονός συνδέεται με τη άφιξη πολλών τσιγγάνων στην περιοχή, τους οποίους οι ντόπιοι θεωρούν "ανιχνευτές" ειδικών στις διαρρήξεις.

                 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 

 

'***   Κανένα ίχνος των δραστών της ένοπλης ληστείας που έγινε στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης 25/7 στα Μέθανα δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής. Όπως είναι γνωστό τρεις ένοπλοι μπήκαν στην Εθνική Τράπεζα και πήραν ανενόχλητοι τα χρήματα παρά το γεγονός ότι το υποκατάστημα βρίσκεται απέναντι από το Αστυνομικό Τμήμα. Αργότερα  αποδείχτηκε ότι  ένας εκ των ληστών ήταη ο Ν.Μαζιώτης.

***  Eκατόν είκοσι φυσίγγια διαμετρήματος 7,62 mm αβολίδωτα, με μερική οξείδωση που εντοπίστηκαν απογευματινές ώρες της 5/ 8/2013, από προσωπικό του Λιμενικού Σταθμού Μεθάνων, στη θαλάσσια περιοχή ΜΥΛΟΣ ΔΡΥΟΠΗΣ σε βάθος μισού μέτρου, παραδόθηκαν 7/8 σε άνδρες του Κέντρου Εκπαίδευσης Μηχανικών Ναυπλίου.

***   Εκατόν εξήντα δενδρύλλια ινδικής κάνναβης,145 χλωρά και 15 ξερά, εντόπισαν και κατάσχεσαν στην περιοχή Αγίου Γεωργίου Τροιζήνας άνδρες του ΑΤ Πόρου και του ΑΣ Γαλατά.

 

 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

***  Ιδρύεται  ο Σύλλογος Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Πόρου.

*** 3/9  «Εφυγε» ο άνθρωπος, ο γιατρός, ο δήμαρχος,   Στελιος Σολομωνίδης

***   14 Σεπτέμβρη  το «Νεράιδα» αποχαιρετά τον Αργοσαρωνικό

***  Απεβίωσε ο παπαθόδωρος Τσουκάτος,

 

  ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

***  Απεβίωσε 17/10/13 στο Παλαιό Φάληρο  σε ηλικία 83  ετών  ο παπα-Γιάννης  Νιφόρος, που  επί  17 χρόνια, μέχρι το  1977,  υπηρέτησε ως  εφημέριος  στον  Αγιο  Νικόλαο Γαλατά.

 

   ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ............

 

  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

*** Εργο  κατασκευής αγωγού μήκους 3.835 μέτρων στον Καρατζά.

*** Ταλαιπωρία   νησιωτών   λόγω  έλλειψης   Ειρηνοδίκου

*** Σώοι οι επιβάτες του  «Δελφινιού»  μεταφέρθηκαν στον Πόρο

 

 

© ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ- KOUTOUZIS.GR  Αναδημοσίευση  επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή  www.koutouzis.gr .

 

 

          Αρχή  Σελίδας

 

       ΚΕΝΤΡΙΚΗ  ΣΕΛΙΔΑ