ΟΙΚΟΓΕΝΕΙEΣ  ΜΑΝΙΑΤΗ  

 

 

      Κωνσταντίνος  Κανάρης  1793-1877 + Μ Μανιάτη Κανάρη Δέσποινα κόρη του ΑΝΔΡΈΑ ΜΑΝΙΑΤΗ

                  κόρη γνωστής ναυτικής οικογένειας των Ψαρών,

                               με την οποία απέκτησε επτά παιδιά.

        

https://greekfamilies.tribalpages.com/tribe/browse?userid=greekfamilies&view=0&pid=29312&ver=26405

 

ΙΩΑNNHΣ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΚΑΙ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΑΠΟ ΚΑΡΑΤΖΑ

2ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΑΝΤΡΕΑΣ ΔΡΥΟΠΗ 1910

ΚΑΙ ΛΙΛΟΥΖΩΙΤΣΑ

3ΖΩΗ ΕΛΕΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΔΙΚΥΠΡΙΩΤΑΚΗ ΦΩΤΕΙΝΗ ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/1938

4ΖΩΗ ΦΑΝΗΣΚΑΡΑΤΣΗΣ ΕΛΕΝΗ

Α5ΙΩΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑ

6 ΖΩΗ ΘΕΟΦΑΝΙΑ (b............................

Στη φωτογραφία το πολυτελές κατάστημα του Σπύρου Μανιάτη στην παραλία του Πόρου,  στο κέντρο της αγοράς πήρχε πριν από την Κατοχή και το έκλεισε σε μια νύχτα;; του1961 άγνωστο γιατi;. ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΡΟ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ. ΕΝΑ Ερώτημα που πλανά ται  ακόμη προκαλώντας πολλές απορίες,αλλά και ανησυχίες τι απέγιναν τα μέλη της οικογένειας που αγγίζει τα όρια ενός κοινωνικού θρίλερ. αφού εξαφανίστηκαν από τον Πόρο και κανένας  από  τους επιγενόμενους   δεν έχει δώσει σημεία ζωής και διευκρινίσεις , αποφεύγουν να επισκεφούν το νησί παρ ότι οι Ποριώτες συμπαθούσαν την ως τότε φαινομενικά λαμπερή οικογένεια,δίνοντας αφορμή και για  ποικίλα σχόλια. Διαγράφοντας έτσι ένα μεγάλο μέρος της ζωής τους ίσως το πιο ωραίο.

Αξιοπρόσεκτη η ιστορία του και η συνέχειά της.Σένα μικρό τόπο συζητιούνται διάφορα αλλά τίποτα δεν είναι όπως θα τα ήξερε ο νοικοκύρης o οποίος γνωρίζοντας το ενδιαφέρον μας για την οικογένεια - πρόλαβε να μας εμπιστευθεί τα τελευταία  γεγονότα προφυλάσσοντας τα προσωπικά της δεδομένα, πέρα από εκείνα τα οποία έχουν καταστεί δημοσίως γνωστάν σύμφωνα και με την τελευταία επιθυμία του .  Από το       Ποτάμι Δρυόπης ξεκίνησε ο Σπύρος Μανιάτης, και ακoλούθησε  το     επάγγελμα του πατέρα του Γιάννη /που ήταν ήδη παντρεμένος με την Παναγιωτίτσα , αδελφή .του επίσης υφασματέμπορα Ευάγγγελου Γεωργίου Μαντόπουλου που διετέλεσε και Δήμαρχος Πόρου. Τκατάστημά του ήταν δεξιά στην αρχή της οδού Μητροπόλεως προς τον Αη Γιώργη. Σκαλάκια, δίπλα στου Κιοσσέ.

  5/H  Παναγιωτίτσα  Γ. Μαντοπούλου-Μανιάτη (b.1875-Πόρος m.1902 d.1965-Πόρος).


6. ο Σπύρος Ιω. Μανιάτης υφασματέμπορας (b.1904Πόρος,και η  Ζωή Ιω. Σιδέρη      γεννήθηκε  το Ππειραιά παντρεύτηκαν  την εποχή  της πείναςτo 1942 όταν ο πατέρας της Ιωάννης Σιδέρης πήγε Τελώνης στον Πόρο.Η  ΖΩΗ  ΚΑΙ ΤΑ  ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΗΣ  ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΚΑΙ  ΣΤΕΛΛΙΟΣ άφησαν  το  σπίτι τους στη  Νεωσοίκων  55 του Πειραιά και πήγαν στον  Πόρο. Εκεί παρέμειναν άλλα παιδιά του. Το ζευγάριΣπύρος και Ζωή απόκτησε δύο κόρες: Aλλά τo1961 η φαινομενικά ως τότε λαμπερή οικογένεια σκόρπισε. O πατέρας έκλεισε ξαφνικά το μαγαζί του .Ππροκαλώντας γενική απορία σε όλη την Τροιζηνία. Κιεδώ αρχίζει η έρευνα. Ο πατέρας Σπύρος με τον οποίο είχαμε αλληλογραφία, με τον πόνο του, εγκαταστάθηκε αστα Βόρεια Προάστεια όπου είχε αγοράσει σπίτι όπου όπου και πέθανε 9-3 1971 σε ηλικία 67 ετών-άγνωστο που ετάφη. Η μάνα Ζωή ήρθε αρχικά στον Πειραιά και εργάστηκε σαν νοσοκόμα μάλλον στο Αντικαρκινικό όπου διευθυντής ήταν ο συγγενής της γιατρός Κώστας Αντωνόπουλος και 49 ετών παντρεύτηκε τον πολιτικό Απόστολο Παπαγεωργίου ίσως πλούσιο μάλλον παλιό φλερτ της, κι όπως είπε φίλη της,έζησε κάποια καλά χρόνια μαζίτου / Ο Απόστολος Παπαγεωργίου (1906- 9 Σεπτεμβρίου 1982) ήταν υπουργός Ενεργείας στην Κυβέρνηση Μαρκεζίνη,ευρωβουλευτής με το Κόμμα Προοδευτικών από τον Οκτώβριο του 1981 μέχρι το θάνατό του το Σεπτέμβριο του 1982 Σπούδασε νομικά και εργάστηκε ως δικηγόρος.[Υπήρξε γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης και υποδιοικητής ΕΤΒΑ. Στην κυβέρνηση Μαρκεζίνη διορίστηκε υπουργός Ενεργείας. Στις ευρωεκλογές του 1981 εξελέγη ευρωβουλευτής με το Κόμμα Προοδευτικών. Πέθανε εν ενεργεία ευρωβουλευτής το Σεπτέμβριο του 1982.Αργότερα πέθανε και η Ζωή καιΣύμφωνα με τις πληροφορίες ετ΄άφη στον Πόρο.

Π H πρώτη κόρη αναγιώτα    Τίτσα  γεν.1943,σαν άλλη AΛΊΚΗ παντρεύτηκε τον θεολόγο καθηγητή της τηςIωάννη Χάρη.Ο γάμος έγινε στις 18 Αυγούστου 1963στην Αίγινα, αφού αυτός την πήρε κι έφυγαν εκεί στην Αίγινα,ύστερα από την επιπόλαια αποδοχή μιας πρότασης ΣΕ ΜΙΑ ΚΡΊΣΙΜΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΗΣ Το 1961 ενώ συνταξίδευαν- Μ.ΟΛΙΣ Η Τίτσα είχε διαλύσει έναν εφηβικό δεσμό που είχε σκοπό το γάμο τον γνώριζαν και οι δύο γονείς της-και όλο το γυμνάσιο που δεν της προκάλεσε κανένα πρόβλημα ψυχικό ή .σωματικό ππρόβλημα, ο καθηγητής της πρότεινε να κάνει δική της οικογένεια και να αφήσει την ιατρική στην οποία φοιτούσε είχε περάσει Α/ στην οδοντιατρική Β/ στην Γενική Ιατρική/ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΠΙΠΟΛΑΙΑ ΕΚΑΝΕΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ μετεπειτα ΓΕΓΟΝΟΤΑ και εκείνος θα άλλαζε το επώνυμό του από ΧΑΡΟΣ σε XΆΡΗΣ; το έχουν κάνει πολλοί Κυθήριοι.Κάποιοι λένε ότιστο μεταξύ είχε αναπτυχθεί ειδύλλιο από το 1957όταν ο Χάρος πήγε στο ΓΥΜΝΆΣΙΟ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥΚΙ ΕΦΥΓΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ. Ως Ο ΓΑΜΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΌ 1961 ΈΓΙΝΕ 18-8-1963 κι αφού είχαν αποκτήσει κάποια παιδιά. To 2002 η Παναγιώτα έκανε μεταδημότευση από τoν Πόρο στην ΑΊΓΙΝΑ όπου ήδη είχαν γεννηθεί και δηλωθεί τα τα 4 ζώντα παιδιά της καιένα της πέθανε. κα έζησαν εκεί μερικά χρόνια ώσπου π΄έθανε ο ΓΙΆΝΝΝΗΣ ΧΑΡΟΣ, μακριά από αδιάκριτα βλέμματα και περίεργους, χωρίς να είναι υποχρεωμένη να δίνει λογαριασμό σε κανένα για όσα περίεργα σσυνέβησαν τόσο ξαφνικά που με τον καιρό θακοινολογηθούν, όσο κι αν κάποιοι κλειστοί αρακτήρες δεν το επιθυμούν, παρ ότι όταν απονώνεσαι από την κοινωνία στερείσαι τις χαρές της. H αδηφάγος κοινωνία που μοιάζει ανθρώπινη αλλά ανθρώπου πρόσωπο δεν έχει. Επιδιώκει, μαθαίνει και κρίνει τα μέλη της, ιδίως όταν κάποιος δαίμονας διαλύει μια λαμπερή οικογένεια, γι αυτό πρέπει να τάχεις καλά μαζί της. Kαι το Σύμπαν παίρνει πίσω ότι πήρες παραπάνω ή αν σου χρωστάει σου το δίνΤ Τελικά μετακόμισαν στην Αθήνα όπου της είχε αγοράσει διαμέρισμα ο πατέρας ςτης στο Χαλάνδρι Ε κεί ζει σήμερα με βαρύεγκεφαλικό όπως λένε συγγενείς της με τον ένα ανύπαντρο καθηγητή γιο της το αΣπύρο. Οδεύτερος γιός είναι παντρεμμένος καιο ι δύο κόρες της καθηγητριες μία είναι η Ζωή, που υπηρετούν κάπου στη Βόρεια Ελλάδα.

H δεύτερη κόρη η Δέποινα γεν.1946,στην οποία δόθηκε ο α όροφος του πατρικού Μαντοπουλέικου σπιτιού της Παναναγιωτίτσας- το κάτω ανήκε στη δεύτερη κόρη του Μντόπουλου Σμαράγδα και και περιήλθε τελικά στον Γ.Κατσίγκρα από τη δεύτερη συζυγότου Κ ατερίνα Π ΕΤΡΆΚΗ κόρη της Σμαράγδας,που παντρεύτηκε σε β γάμο ο Γ.Κατσίγκας

Δέσποινα ππήγε αρχικά στον Πειραιά και τελικά πτρεύτηκε τον  αείμνηστο δικηγόρο Γιάννη   μπίρη, και ζει με τους δυο γιούς  της .,δικηγόρους, Γιώργο και Θαάσση κάπου στην Εκάλη. Ποριώτεςμας λένε ότι κάπου-κάπου επισκέπτονται το σπίτι τους στο Ασκέλι.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΛΙΒΕΡΟ ΦΙΝΑΛΕ ΤΩΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ.. ΘΕΟΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΝΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΑΛΑΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΦΟΥ ΣΥΧΝΑ ΕΒΒΛΕΠΑΝ ΣΥΧΝΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΗ. ΕΙΧΕ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΞΥΛΟ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΚΑΘ ΟΤΙ ΘΕΟΛΟΓΟΣ

ΑΛΛΑ; Ο ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕ ΚΙ ΕΦΥΓΕ ΠΡΟΤΟΥ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΗ ΔΙΚΑΙΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΕΦΕΥΓΕ Η ΚΑΛΟΨΥΧΗ;;;;; ΤΙΤΣΑ .

ΤΙΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ   ΟΤΑΝ  Ο  ΧΆΡΟΣ  ΑΠΟΦΑΖΙΖΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ  ΠΑΓΑΝΙΑ;;;;; ΚΙΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣΑΡΝΗΣΗΣ ΕΝΟΣ ΔΙΑΖΥΓΙΟΥ..ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΣΠΥΡΟ ΚΑΙ ΖΩΗ!!!!!

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΣΟΚ ΤΗΣ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΓΙ ΑΥΤΑ ΖΗΤΑΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΔΘΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ 2-6-20-21 ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ ΑΜΑΡΤΙΑ ΜΟΥ ΛΑΘΟΣΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟ.

ΕΝΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΜΕΝΟ ΦΛΕΡΤ ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΕΟΥΣΑΣ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ ΑΔΟΞΑ 2-6-197 = ΣΕ ΑΥΘΕΗΤΙΙΚΟ ΔΙΗΓΗΜΑ.

ΕΠΙ ΤΟ ΥΤΟΙΣ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΑ ΘΕΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΕΦΗΒΙΚΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΦΙΛΗ ΤΙΤΣΑ ΣΠΥΡΟΥ ΜΑΝΙΑΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΚΔΡΔΙΑΣ ΤΑΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΣΧΕΡΗ ΑΝΑΡΡΩΣΗ.

πόγονοι Δημ. Μανιάτη από Δρυόπη γεννηθέντες μέχρι 1920-30.Τμήμα της μεγάλης έρευνας του Δ/ντή της Χατζοπουλείου Βιβλιοθήκης Δήμου Πόρου ναυάρχου ε.α. Γιάννη Μανιάτη που ευγενώς μας παραχώρησε. klik

  Χριστόδουλος  Μανιάτης  1837-1902  + Σταμάτα  Μαργκούνη  1850 -1876

 

                                    Ι

  Γιάννης   Μανιάτης 1873-1951 +  Μαρίκα Παγώνη 1900-1958

         Ι                                     Ι

  Σταμάτης +  Μπίλη Παντελάκη    Χρήστος(Τάκης) + Πασχάλη Σοφία

      1905-1993     1910-1978      1913-1996             +1996;

         Ι               Ι               Ι             Ι             Ι

  Γιάννης + Σίσσυ    Μαρία +2004  Μαρία +     Γιάννης       Παντελής

  Τσορμπατζόγλου   Β.Νικολούλιας  

 

 

 

 

                              

ΜΑΝΙΑ 

 

***  Το 1912 σκοτώθηκε ο   Δημ.  Γεωρ. Μανιάτης

                       

 

 

Επιστροφή