ΕΞΥΠΝΑΔΑ, ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ, ΠΡΟΣΟΝΤΑ, ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΦΥΤΩΝ

 

Εχουμε   πιστέψει  ότι ο άνθρωπος  είναι το μόνο έξυπνο  ζώο  στον  πλανήτη. Τί εγωιστικό!   Κι όμως όλα τα έμβια όντα     ζώα. Πτηνά. Ψάρια ακόμα  και τα  φυτά  διαθέτουν   τη δική τους αντίληψη, νοημοσύνη΄,  εξυπνάδα, και όχι μόνο.

Υπάρχουν  πολλά  ζώα  και πτηνά  αρχιτέκτονες, ζώα που κατευθύνουν  την  ερωτική  τους ζωή,  έντομα  που  τραγουδούν  και  ένα  σωρό άλλα  και τα φυτά που κοιμούνται,     κάνουν  σεξ  αισθάνονται  κλπ.

Όλα  τα όντα  έχουν  δημιουργηθεί  πάνω  στο ίδιο  πατρον. Αλλά  εξελίχθηκαν  με βάση τις ανάγκες  διαβίωσής τους  και τα  στοιχεία  που πέρασαν  κατά καιρούς στο DNA  τους.

Από  τα   πιο  έξυπνα ζώα  του πλανήτη   είναι:

Τα ρακούν έχουν πάρει το  ευδώνυμο του ‘κακοποιού’ και όχι άδικα. Είναι πολύ πονηρά και μπορούν να πετύχουν σχεδόν τα πάντα αν το πάρουν απόφαση. Έχουν πολύπλοκες κοινωνικές ιεραρχίες και είναι πολύ χαριτωμένα.

Παρά το τι πιστεύετε, τα ποντίκια είναι πολύ καλά κατοικίδια. Μπορούν εύκολα να μάθουν κόλπα και νιώθουν πίεση, άγχος και λύπη. Να είστε πολύ προσεκτικοί  απέναντί τους την επόμενη φορά που θα τα δείτε στον υπόνομο

.Εχω μια προσωπική εμπειρία:Ενας  αρουραίος  κατάφερνε  μέσα  από το λούκι να ξεβιδώνει το τρυπητό  και να βγαίνει  στην  αυλή. Όταν πάνω  από το καπάκι τοποθετήθηκε ένα βαρύ  σανίδι  πηδούσε  να το πετάξει  και  αυτό. Πόσες  φορές  ά΄λλωστε    δεν βγήκαν από τις λεκάνες  των  τουαλετών   αφού  σήκωσαν   τα καπάκια και προξένησαν  σοβαρές  ζημιές.

Όλοι ξέρουμε πως τα σκυλιά μαθαίνουν να κάνουν πολλά κόλπα και είναι υπάκουα, οπότε σίγουρα τους αξίζει μία   καλή  θέση στην λίστα αυτή. Δείχνουν συναισθήματα όπως φόβο, χαρά, θυμό και αηδία.Ζηλεύουν τα άλλα και τα μικρά  παιδιά  γι αυτό προσοχή. Μπορούν επίσης να καταλάβουν τα βασικά των αριθμών.

ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ  ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΥΝ

ΟΙ ΧΙΜΠΑΤΖΗΔΕΣ είναι πολύ στενά συνδεδεμένοι με τους ανθρώπους, χρησιμοποιούν εργαλεία και νιώθουν θλίψη και συμπόνια. Έχουν πολύ καλή μνήμη και καταλαβαίνουν τους αριθμούς

ΦΑΛΑΙΝΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ Επικοινωνούν στην δική τους γλώσσα, μπορούν να μάθουν και την διάλεκτο των δελφινιών και διδάσκουν τις τεχνικές τους στις επόμενες γενιές.

. Μυρμήγκια  είναι κάποια από τα πιο οργανωτικά ζώα στην φύση. Συνεργάζονται για να πετύχουν τους στόχους τους και έχουν αρκετά πολύπλοκη κοινωνική ιεραρχία.

 

ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ

Είναι τα πιο έξυπνα από τα οικόσιτα ζώα. Μπορούν να λύσουν παζλ, να παίξουν παιχνίδια και κάνουν τα πάντα για να φάνε λίγο παραπάνω.

 ΚΟΡΑΚΙΑΤΑ κοράκια είναι πολύ έξυπνα. Χρησιμοποιούν εργαλεία, κάτι πολύ σπάνιο για το ζωικό βασίλειο. Έχουν πολύ καλή αντίληψη και μαθαίνουν πολύ γρήγορα.

  ΓΑΤΕΣ  Για όσους πιστεύουν πως οι γάτες είναι χαζές, σας έχουμε άσχημα νέα. Οι γάτες είναι το ίδιο έξυπνες με τους σκύλους αλλά είναι πιο ανεξάρτητες και έτσι δύσκολα θα γίνουν ο υπηρέτης σας.

  ΔΕΛΦΙΝΙΑ  Εκτός από τις εκπληκτικές τους ικανότητες, οι ειδικοί υποστηρίζουν πως χρησιμοποιούν ειδικά σφυρίγματα για να καλέσουν το όνομα κάποιου δελφινιού.

 

2. ΟΥΡΑΓΚΟΤΑΓΚΟΙ Είναι το πιο έξυπνο ζώο μετά τον άνθρωπο. Μπορεί να χρησιμοποιεί εργαλεία και να καταλάβει την λογική πίσω από μία πράξη αντί απλά να μιμείται.

 \

ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ   Ο εγκέφαλός τους ζυγίζει πάνω από 5 κιλά και είναι λογικό να είναι αρκετά έξυπνο ζώο. Είναι το μόνο ζώο που θάβει τα μέλη που πεθαίνουν και μπορούν ακόμα να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη.