2014

 

 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

*** Θρασύτατη διάρρηξη έγινε σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις   τα  ξημερώματα  της  7ης Ιανουαρίου 2014  στο κατάστημα  τουριστικών ειδών της Ελένης Κουτουζή- Παπαχρήστου.

 

 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

***  Μετονομάστηκε ο Δήμος Τροιζήνος  σε Δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων.

***   Η φίλη του  σκοτώνει  τον 30χρονο  υπαξιωματικό του στρατού   Αδάμ  Βεσσαλά  στην Κάρπαθο.

 
 ΜΑΡΤΙΟΣ

 ***   Ο Ανδρέας  Λάφης μελοποιεί το ποίημα   ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  του Βασίλη Κουτουζή,

 

 ΑΠΡΙΛΙΟΣ...........

 

 ΜΑΙΟΣ

***   Περιφερειακές  και δημοτικές εκλογές. Αντιπεριφερειάρχης Νήσων  εκλέγεται λόγω πλειοψηφίας  συνδυασμού ο Τάκης Χατζηπέρος, Δήμαρχος  Πόρου ο Γιάννης Δημητριάδης (με αντίπαλο Σπ Σπυρίδων) και  Τροιζηνίας Μεθάνων   ο Κώστας Καραγιάννης  (με  αντιπάλους Ν. Δαρσινό και  Σάββα Αθανασίου).

 

 ΙΟΥΝΙΟΣ

*** Το 2ο Ναυτικό Σαλόνι Παραδοσιακών Σκαφών στα  Μέθανα.

*** Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κου Δημήτρη Αβραμόπουλου, από την επόμενη κληρουχία (αρχές Ιουλίου) τα στρατευμένα μας παιδιά στο Πολεμικό Ναυτικό θα εκπαιδεύονται και πάλι στο Κέντρο Εκπαίδευσης στον Πόρο.

***    Μεγάλη  μπάζα αρχαιοκαπηλίας  έκανε ο  Αστυνομικός Σταθμός Γαλατά. Μετά τη σύλληψη επιχειρηματία   που έχει μαγαζί στη  διασταύρωση των οδών  Γαλατά-Ναυπλίου Μεθάνων,  σε έρευνα που έγινε σε διάφορους χώρους ιδιοκτησίας του, βρήκαν  μεγάλο αριθμό αρχαίων αντικειμένων πιθάρια αμφορείς  και άλλα- που κατά πληροφορίες  προέρχονταν  από το θαλάσσιο χώρο μπροστά από τη λιμνοθάλασσα  της Ψήφτας όπου υπάρχει βυθισμένη αρχαία πόλη.

 

 ΙΟΥΛΙΟΣ

***  Τη  Λιμνοδεξαμενή Καρατζά επισκέφθηκε 3/7/14 και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός. Η Λίμνη, που ήδη αποτελεί ένα αξιοθέατο  είναι γεμάτη. Αγιασμός  του τεράστιου έργου  πριν τη χρήση του  έγινε  παρουσία επισήμων την Κυριακή 8 Ιουνίου, την  ίδια μέρα που τιμήθηκε η μνήμη  των εκτελεσθέντων συμπατριωτών, από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής, στο  Νιχώρι  Καρατζά το 1944.

  Το εντυπωσιακότερο των εκδηλώσεων ήταν η επίδειξη κανόε καγιάκ από αθλητές του Ναυταθλητικού Ομίλου Μεθάνων Νηρηίς  που έγινε τη μέρα εκείνη στην  τεράστια Λιμνοδεξαμενή.

***   15 Ορκωμοσία νεοσύλλεκτων ναυτών και  πάλι στον Πόρο.

***  Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, ανέλαβε 7-7-14 ο κ. Σπύρος Σπυρίδων μετά την ορκωμοσία του ενώπιον του Υπουργού Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλου.

***  Η   πρώτη  Ποριώτισσα  Μηχανικός  του Πολεμικού  μας  Ναυτικού, η σημαιοφόρος Φένια Καράτση, κόρη του Γιάννη και της Σούλας, ορκίστηκε πριν λίγες μέρες  μαζί με άλλους συναδέλφους της, κατά τη διάρκεια  της τελετής ορκωμοσίας στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

***   Τέλη Ιουλίου αρχές Αυγούστου  γίνονται στον Πόρο  οι εκδηλώσεις της  "Γιορτής της Λεμονιάς".

 

 ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

*** 14-15 Αυγούστου γίνονται στην Τροιζήνα  οι εκδηλώσεις " Φουρνιάδεια  2014"

***  Υστερα  από ενέργειες του νέου δημάρχου Γιάννη Δημητριάδη καθιερώνονται  και πάλι δρομολόγια  λέμβων Πόρου-Νεώριου.

***  Την Πέμπτη  7- 8 -2014  πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία της 2014 Δ  ΕΣΣΟ του Ναυτικού στο Κ. Ε. Πόρος μετά την επαναλειτουργία του, σαν Κέντρο Εκπαίδευσης των Κληρωτών Ναυτών  μετά από ενέργειες του τ. Δημάρχου  κ. Σπύρου  Σπυρίδων.

***  Στον αγαπημένο της Πόρο βρίσκεται και αυτό το καλοκαίρι η διάσημη ιταλίδα ζωγράφος  και φίλη μας Τζοάνα Κουνέο, φιλοξενούμενη του δημοσιογράφου Σπύρου Μεταξά.

***  Ακυρώνονται  οι εκλογές δημοτικών αρχόντων  στο Δήμο Τροιζηνίας- Μεθάνων. Επαναληπτικές τον Σεπτέμβριο.

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

 

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

*** 30   Επαναληπτικές  εκλογές στο Γαλατά,  ύστερα από ένσταση του Σ. Αθανασίου επανεκλέγεται με 71.47 ο Κώστας Καραγιάννης

 

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

 

***  8/12   Εντονες βροχοπτώσεις  στην Καλαυρία και σε όλη την περιοχή Τροιζηνίας. Μεγάλες ζημιές σε Ασκέλι, Συνοικισμό, Νεώριο.

*** 28/12  Φωτιά  στο επιβατηγό  πλοίο  "Νόρμαν Ατλάντικ" που πλέει  στην Αδριατική. Καίγεται ολόκληρο. Επιβαίνουν  οι Ποριώτες  Σοφία Κωνσταντινίδου, η κόρη 12χρονη κόρη της Μαρία Μπονάρου, και ο Γιώργος Δημόπουλος, μέλος του πληρώματος οι οποίοι  σώζονται  από τα ελικόπτερα.

 

2015

 

 

 ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ- KOUTOUZIS.GR  Αναδημοσίευση  επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή  www.koutouzis.gr .

 

 

          Αρχή  Σελίδας