Πρόσωπα στον Κόσμο

 

  Συνημμένο  στην  http://www.koutouzis.gr/omogeneia.htm

 

 

ΑΘΗΝΑ  ΚΡΙΚΕΛΗ    

   === Η  Αθηνά Κρικέλη,  http://www.ellopiamediagroup.com/ γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και ακολoύθησε σπουδές δημοσιογραφίας στο Λονδίνο (1987 -1990  ενώ έκανε μεταπτυχιακό στα ΜΜΕ στο πανεπιστήμιο "Νέο Σχολείο" της Νέας Υόρκης.

     Δημιούργησε την πρώτη διαδικτυακή ελληνοαμερικανική τηλεόραση και την εταιρεία ELLOPIA MEDIA GROUP. Τα ντοκιμαντέρ της έχουν βραβευθεί 3 φορές από την Ελλάδα.   Το 1997 βραβεύτηκε  και από τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης κ. Τζουλιάνι για την προσφορά της στην διαμόρφωση της κουλτούρας της Νέας Υόρκης. Το 2006 κέρδισε δύο βραβεία TELLY AWARDS στην Αμερική.  

     Είναι ανταποκρίτρια της Φωνής της Αμερικής στην Νέα Υόρκη ενώ η ραδιοφωνική της εκπομπή "Τα δικά μας" φιλοξενείται στο Μουσείο Ραδιοφώνου και τηλεόρασης της Αμερικής,  ως το πιο αντιπροσωπευτικό της ελληνικής γλώσσας. Επίσης είναι πολιτική ανταποκρίτρια της ΕΡΤ 3.  Σήμερα ζει και εργάζεται στην Νέα Υόρκη.

 

ΣΤΑΥΡΟΣ  ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΣ   

      Ο  Πειραιώτης (Κερατσινιώτης)  δημοσιογράφος  Σταύρος  Μαρμαρινός    πρώην αρχισυντάκτης του "Εθνικού Κήρυκα" Ν. Υόρκης, πρώην, επίσης, υπεύθυνος Ομογενειακών Ειδήσεων και τώρα ανταποκριτής της εφημερίδας στη Φλόριδα των ΗΠΑ      Αρχικά ο Σταύρος Μαρμαρινός  εργάστηκε σε Πειραϊκές εφημερίδες, ύστερα στην καθημερινή αθηναϊκή  εφημερίδα ΑΘΗΝΑΪΚΗ. Από κει και μετά μετανάστευσε  στις ΗΠΑ, όπου και σταδιοδρόμησε.

 

 ΝΑΣΥ  ΜΠΙΣΚΑ    

   == Η Νάνσυ Μπίσκα   (http://www.biska.gr/) εκπρόσωπος τύπου του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου των ΗΠΑ και  ανταποκρίτρια του  ΑΝΤΕΝΝΑ, με σημαντική  προσφορά στην Ομογένεια. Ακόμη είναι συνεργάτης των Ελληνικών Νέων της Αμερικής, του περιοδικού ΔΑΥΛΟΣ, και άλλων ΜΜΕ.

    Το 2001 τιμήθηκε από την Ελληνική Κοινότητα του Μόντρεαλ Καναδά   για την πολυετή προσφορά της στους Έλληνες του εξωτερικού  με τις δυο  δορυφορικές εκπομπές  στον ΑΝΤΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ.        

     Η Νάνσυ Μπίσκα εκπαιδευτικός- δημοσιογράφος   είναι η  μόνη γυναίκα που διακρίθηκε  τον Απρίλη  του 2006  από τη Διεθνή  Εκθεση  Ερμής  που πραγματοποιήθηκε στο  ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΣΙΤΥ.  

 

   ΔΥΟ  ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΕΣ  ΣΤΗ ΛΙΜΑ

 

Ολγα Σαραντοπούλου  ***  ΟΛΓΑ,  Σαραντοπούλου καρδιολόγος,  2010   Γραμματέας   ΣΑΕ, κόρη  του  Χρίστου  Σαραντόπουλου 

από το Βαλτέτσι   >>>>>

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΑΜΑΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ 

   Καθηγητής  της γενετικής  και της Παθολογίας- Αιματολογίας στο  Πανεπιστήμιο  της Ουάσινγκτον-Σηάτλ. Κατάγεται από το χωριό Αρμενιοί της Κυπαρισσίας - 5 χιλ από την πόλη, 462 κάτοικοι, - για τον οποίο όλοι οι συγγενείς του και συγχωριανοί του καμαρώνουν. 

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ 

  (γιος του προηγούμενου) Βοηθός Καθηγητής  της γενετικής.

 

 

 Κεντρική σελίδα