Συνημμένο    http://www.koutouzis.gr/oikonomiki-troizinias.htm

 

 ΤΑ  ΙΣΤΟΡIΚΑ -ΘΡΥΛΙΚΑ  ΜΙΝΙ   COOPER   ΣΤΟΝ   ΠΟΡΟ

 

 

 

    Ένα χαρούμενο Κυριακάτικο πρωϊνό στις αρχές Οκτωβρίου  2006-,  απόλαυσαν οι κάτοικοι  της Τροιζηνίας, των χωριών, του Γαλατά και του Πόρου, βλέποντας να περνούν από  δίπλα τους  τα ιστορικά  ΜΙΝΙ COOPER γεμάτο αναμνήσεις και νοσταλγία για τους παλιότερους.

     Παρά τα χρόνια που έχουν περάσει πάνω  στην άσφαλτο, και τα χιλιόμετρα που έχουν διανύσει σε αυτήν, υπήρξαν καλοσυντηρημένα, καλογιαλισμένα και σε άριστη κατάσταση  από τους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι  έφθασαν  οδικώς από την Αθήνα, δια μέσου του καινούριου δρόμου της Επιδαύρου.

      Στην είσοδο  του Γαλατά, υποδέχτηκε τα  ΜΙΝΙ COOPER   ο δήμαρχος κ. Ιωάννης Δ. Σαμπάνης, και  έγινε  η παραδοσιακή  βόλτα στην παραλία του Γαλατά  με τη συμμετοχή όλων των ΜΙΝΙ.

     Στη συνέχεια  οι  συμμετέχοντες παρέλαβαν από τον πρόεδρο του  ATHENS MINI CLUB κ.  Αντώνη Ραυτόπουλο   αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής. 

     Υστερα  επιβιβάστηκαν στα φέρυ μπωτ και περιηγήθηκαν  τον Πόρο.

     Φιλική παρουσία  στη διοργάνωση είχε και  η FEDERATION HELLENIQUE DES VEHICULES D EPOQUE  ( Ελληνική Ομοσπονδία Οχημάτων Εποχής), με τη συμμετοχή αυτοκινήτων εποχής  που συνόδεψαν τα  ΜΙΝΙ COOPER    από την Αθήνα.

    Την όλη διοργάνωση και παρουσίαση  έκανε  ο αρχιτέκτονας Γιώργος Βασιλακόπουλος,(κατάγεται από την Αλωνίσταινα Αρκαδίας ) που είναι και μέλος   του   ATHENS MINI CLUB.

    Δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι  σχεδιαστής  του   θρυλικού  MINI είναι  ο Ελληνας  Αλέξανδρος Ισιγώνης,  το πρώτο αυτοκίνητο βγήκε στην κυκλοφορία  το έτος 1959, και κατασκευάστηκε στην Αγγλία.

 

   

   Ο πρόεδρος του  ATHENS MINI CLUB κ.  Αντώνης   Ραυτόπουλος, ο αρχιτέκτονας κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος και  ο δήμαρχος κ. Ιωάννης Δ. Σαμπάνης  στην απονομή των  διπλωμάτων συμμετοχής.

                                                                                           1-11-06

 

 ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ- KOUTOUZIS.GR  Αναδημοσίευση  επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή  www.koutouzis.gr .

 

Κεντρική  σελίδα